Prenosni računalnik Dell Vostro 5470-7703: Funkcije in pregledi

Ameriško podjetje Dell je že dolgo na trgu, tako da je veliko ljudi, ki poznajo to napravo, izbralo model za prenosni računalnik. Poleg prenosnih računalnikov proizvajalec prodaja monitorje, tiskalnike, tablične računalnike in druge naprave. Michael Dell se ukvarja tudi z ustvarjanjem televizorjev, kamkorderjev, strežnikov itd.

Raznolikost

Danes so Dell-ovi prenosniki predstavljeni v široki paleti. Na trgu jih je veliko, enakomerno porazdeljeni po kategorijah. Najmanjši od njih je seveda v igralnem segmentu, saj je tam že nekaj vodilnih podjetij. Ampak tukaj v skupini proračuna in delovnih prenosnikov iz te družbe si lahko ogledate veliko modelov. Eden od takih modelov je Dell Vostro 5470.

Vprašanje

Tisti, ki so kdajkoli srečali ta prenosnik v trgovinah ali na internetu, vedo, da ga pogosto imenujejo drugače. S takimi povezanimi netočnostmi je težko reči, kljub temu pa je bilo večkrat opaženo, da je v nekaterih trgovinah ta model podoben Dell Vostro 5470-7703 v drugih - brez zadnjih štirih številk. Če greste na spletno mesto proizvajalca v iskanju voznikov, se izkaže, da ni specifične konfiguracije modela in da so "drva" v uporabi.
Sprememba, ki jo obravnavamo danes, se pogosto imenuje tudi P41G, ki lahko tudi zavaja kupca. Ko pa se je večina trgovin odločila poimenovati konfiguracijo kot Dell Vostro 5470-7703, je najbolje slediti tej enotni kodi.

Specifikacija

Preden bomo izvedeli več o temPregled Dell Vostro 5470 se mora začeti s svojimi specifikacijami in splošno oznako. Pred nami je bil prenosni računalnik, ki bi lahko zlahka postal »ultrabook«, vendar nekako še vedno ni dosegel. Ta model je zasnovan za delo. To je najbolj primerna za poslovneže in ljudi, ki veliko časa preživijo na računalniku. Je majhen, lahek, tanek, vendar trden in zadržan. Njegove specifikacije niso namenjene za multimedijske aplikacije ali igre. Vendar se zlahka spopada z vsakodnevnimi nalogami, urejevalniki besedil in aktivno uporabo brskalnika.

Ta različica deluje na osnovi Intel Core i3-4010U, znotraj je 4 GB RAM-a, čeprav obstajajo konfiguracije in 8 GB. Video podsistem je šibek, zato ni potrebno upati na superzadevnost. Pogon je predstavljen v dveh različicah: 500 GB in 1 TB. Na voljo so vse vrste omrežnih vmesnikov, vključno z žičnim in brezžičnim, kot tudi Bluetooth. Prenosni računalnik Dell Vostro 5470 je opremljen z vsemi potrebnimi vmesniki, v trgovini pa kupite napravo z vnaprej nameščenim operacijskim sistemom Windows 8. Nato preberite podrobnosti, vendar začnite s paketom.

Paket

Proizvajalec se je odločil, da ne bo skrbel za celoten sklop. Škatla je preprosta in brez privlačnih grafičnih elementov. Podobno strategijo sledijo skoraj vsa podjetja, ki izdelujejo modele za delo in študij. Vsi se prodajajo v rjavi kartonski škatli, ki prikazuje samo model in glavne specifikacije. Embalaža je opremljena z ročajem za priročno uporaboprevoz
V notranjosti pričakujte, da nekaterim darilom ni treba. Nič ne more zadovoljiti zahtevnega kupca. Obstaja naprava sama, polnilnik, ki ima moč 65 vatov, pa tudi uporabniški priročnik. Včasih so vozniki dodani, vendar iz kakršnega koli razloga ne v vseh primerih.

Oblikovanje

O videzu prenosnika Dell Vostro 5470 so bili zelo spodbudni. Model je zelo uporaben kot prenosni računalnik za delo ali študij. On je prikrajšan za kakršne koli svetle grafične elemente, ohranja zadržke, vendar ne izgleda dolgočasno in sivo. Kot smo že omenili, je model zelo podoben ultrabooku. Njegove dimenzije so majhne, ​​čeprav je zaslon 14 palcev. To pomeni, da se naprava sama ne nanaša na netbooke. Njegova teža je približno pol kilograma. Hkrati je dolga 337 mm, širina - 233 in debelina le 18 mm. Zanimivo je, da proizvajalec ta model pripisuje ultrabooku iz več razlogov. Seveda mnogi uporabniki verjamejo, da debelina lupine vpliva na to sliko. Po podatkih ameriškega podjetja naj bi bila poleg kompaktne velikosti ultrabook tretje generacije tudi zaslon na dotik. V našem primeru takšnega razkošja ni, zato imamo pred seboj preprost prenosni računalnik. Da bi ta model na trgu vzel več kategorij naenkrat, je proizvajalec izdal Dell Vostro 5470 z zaslonom na dotik, vendar z drugim digitalnim indeksom.

Ohišje je izdelano iz visoko kakovostne plastike s kovinskimi elementi. Pokrov naprave je prekrit z eloksiranim aluminijem. Hkrati je plošča izdelana pod polirano površino, ki je spodajDatum izdaje tega modela je bil moden in priljubljen. Barve primerov so različne. Najbolj zadržana ima lepo ime - grafitno srebro. Za tiste, ki niso navajeni na dolgočasno barvanje, je predlagana rdeča različica. Logotip podjetja, kot vedno, je na sredini pokrova. Nima osvetlitve ozadja, temveč je preprosto dobil zrcalni zaključek.
Črna plastika v delovni površini je taktični korak, da se obrne na resničnost in ga opomni, da ta naprava ni zasnovana za zabavo in igre, ampak za delo in študij. Tako, da uporabnik ni raztresen, pod pokrovom ni svetlih in opaznih elementov. Na dnu Dell Vostro 5470-1024 in drugih sprememb ni nič drugače. Tu je mat površina iz kvalitetne plastike. Obstaja nekaj vijakov, ki nam bodo pomagali priti do "srca" modela. Vidne so tudi zanke za zvočnike in subwoofer. Gumirane noge niso previsoke, poleg tega, kot kaže čas, se izbrišejo in postanejo neuporabne.
Seveda nihče ne priporoča odpiranja pokrovčka samega in nekaj, kar je v notranjosti, toda na ta način bomo lahko bolje spoznali Dell Vostro 5470. Matična plošča je opremljena z veliko količino elementov. Bilo je veselje imeti dva hladilnika, ki sta enakomerno postavljena na levo in desno, kar daje upanje za dobro hlajenje. Tudi tukaj lahko vidite trdi disk, veliko prostora zavzema baterija, vidni so RAM moduli in drugi elementi.

Podrobnosti

Zaslon je varno pritrjen, ni dvoma, da bodo mehanizmi sčasoma ostali tako močni in zaslon ne bo izginil, kot v nekaterih drugih modelih. Tečaji za tečajePonavadi so spodaj, omogočajo, da se zaslon odpre 140 stopinj.
Ker je model zelo tanek, na sprednji strani ni elementov. Zadnji del ima rešetke radiatorjev po celotnem obodu, saj se v tem delu nahajajo hladilniki. Vsi glavni elementi so na vsaki strani. Da, na desni je kombiniran priključek za slušalke in mikrofon, tukaj je RJ-45 z zložljivim pokrovom in enim mestom za USB 3.0 in HDMI. Na splošno so elementi prosti in ne zasedajo veliko prostora. Leva stran je dobila tudi priključke. Najprej je bilo mesto za polnilnik, poleg njega je bila ključavnica Kensington, par USB 3.0 slotov in reža za SD kartico. Tak nabor vmesnikov zadostuje za delovni zapis. Morda je problem z odsotnostjo analognega video izhoda, en HDMI morda ni dovolj. Toda na splošno je vse tam.

Delovna površina

Kot že omenjeno, je izdelana iz črne plastike, ki prispeva k boljši koncentraciji, vendar ima neprosojno plastiko, ki zapusti odtise, čeprav ne deluje enako kot pri sijaju. Zanimivo je, da poleg vhodnih naprav obstajajo tudi trije indikatorji, ki kažejo na vključitev prenosnega računalnika, stanje baterije in delovanje pogona. Gumb za vklop je na precej nenavadnem in nejasnem mestu, še posebej za tiste, ki še niso uporabljali modelov ameriškega podjetja.
Postavljena je bila na desno, ne v kotu ali na nekem osrednjem mestu, poleg ključa "izbriši". Pomembno je omeniti tudi ločeno prisotnost optičnega bralnika prstnih odtisov. To je ta elementopozarja na namen te naprave. Skener bo še posebej privlačen za poslovneže, ki cenijo informacije, shranjene na napravi. Nahaja se pod blokom puščic.

Tipkovnica

Sedaj se premaknimo neposredno na glavne elemente delovne površine. Tipkovnica je vhodna naprava, ki je seveda veliko bolj priljubljena kot sledilna ploščica, saj mnogi še vedno raje uporabljajo miško. Vendar pa je v našem primeru tipkovnica prejela tip otoka, vsak gumb je v svoji luknji. Prostori so prosto med seboj, edina stvar, ki takoj ujame oko, je pomanjkanje digitalnega bloka, ki se običajno nahaja na desni. Zaradi tega je tipkovnica videti zelo kompaktna, in sprva težko razumljiva, zaradi česar je prihranil toliko prostora, saj je na straneh veliko prostih površin. Tipke so črne, črke - tako angleške kot ruske - so narejene v beli barvi, kar seveda ni vsakomur všeč, saj imajo mnogi raje barvno ločitev.
Tipkovnica je v ohišju rahlo vdolbljena, vendar je okrog okvirja komaj opazna. Tihi pritisk na tipko, vendar zaradi majhne hitrosti fiksiranje ni vedno opazno. Praviloma imamo na voljo znane tipke F1-F12, ki imajo tudi funkcionalno vrednost in v kombinaciji s Fn omogočajo prilagajanje glasnosti, svetlosti zaslona, ​​sledilne ploščice, zaslona in še veliko več.

Sledilna ploščica

Ta vhodna naprava v Dell Vostro 5470-7505 in druge spremembe so enake. Touchpad je velik, zavzema osrednje mesto na sprednji strani. Nima posebnih tipk, ki posnemajo levi in ​​desni gumbmiško Toda na sredini droga je komaj opazen svetlobni trak, ki delno razdeli mejo med PCM in LKM. Imitacija je klik. Zaslon na dotik je v tem primeru nekoliko globlji, ima dobro občutljivost, kar lahko privede do napačnih dotikov. Obstaja funkcija multitouch.

Zaslon

Prenosni računalnik Dell Vostro 5470 pregled prejetih povprečij. Toda to ni čudno. Glede na to, da je to popolnoma delujoča naprava, ki ga čaka dobre vidne kote, povečano svetlost, nasičene barve in druge, ni vredno. Velikost je 14 palcev, z ločljivostjo 1366x768 slikovnih pik. To je dovolj za udobno delo.
Proračunski model TN, znan po svojih slabih kotih gledanja, ustreza matriki. Obstaja LED osvetlitev ozadja in sijajni premaz poslabša udobje dela na ulici na svetel sončen dan. Kot smo že omenili, ta model ni bil pripisan ultrabook, saj zaslon ni prejel senzorja. Preskušanje, s katerim je zaslon prenašal prenosni računalnik, ni uspelo. Čeprav tisti, ki so kupili Dell Vostro 5470 pregledi pogosto ne puščajo ostrega negativnega, ampak samo opozoriti na dejstvo, da je v specifikaciji in načeloma v vsakem pregledu vse kaže slaba kakovost zaslona, ​​še posebej za tiste, ki želijo uporabljati urejevalce fotografij ali uživati gledanje priljubljenih filmov.

Zvok

Prav tako je težko reči nekaj o zvoku, saj ni večpredstavnostna naprava in bi morala načeloma imeti navadne zvočnike, brez kakršnih koli osnov. Toda v tem prenosnem računalniku je dobra zvočna kartica s posebno podporotehnologije, ki se kasneje izkaže za precej običajno in precej povprečno. V tem primeru model ponovno dokazuje svoj proračun in usmeritev. Stereo zvočniki so asimetrični, z močjo 15 vatov. Subwoofer je dobil 2 vata. Kot kaže praksa, se zvočniki sami ne spopadajo z nalogo, če ne uporabljate subwooferja, s tem se stanje izboljšuje.

Značilnosti

Lastnosti Dell Vostro 5470 se razlikujejo glede na konfiguracijo prenosnega računalnika. Na primer, v modelu z indeksom 7703, kot smo že omenili, ima procesor Intel Core i3-4010U, ki je prejel frekvenco 17 GHz, majhen delež predpomnilnika tretje stopnje, vendar ne porabi veliko energije. Znotraj je integrirano grafično jedro, zato se ta model pogosto uporablja brez grafične kartice, razen če potrebujete dodatne multimedijske funkcije. Intel HD Graphics 4400 je seveda precej šibek nabor frekvenc, ki deluje na frekvenci 200 MHz. Skupaj v prenosnem računalniku Dell Vostro 5470-7505 je mogoče namestiti do 8 Gb RAM-a, vendar v naši različici - le 4 GB. Mimogrede, odvisno od sprememb, lahko kupite prenosni računalnik in močnejši procesor pete generacije. Diskretna grafična kartica je tudi drugačna. Obstajajo različice s povprečnim Nvidia GeForce GT740M, ki je prejel 2 GB prostora. To je ta model video kartice, ki je najbolj zahtevan v tej napravi.
Trdi disk na splošno je predstavljen v velikem številu. Obstaja 128 GB modelov, najbolj priljubljena pa so 500 GB, največja naprava pa je lahko nameščena do 1 TB.

Mnenja

Na splošno se je izkazalo, da je Dell Vostro 5470 dober zanesljiv delavecnapravo. Pohvalili so ga zaradi prisotnosti kovine v primeru, zaradi česar je bil močan in trajen. Tudi všeč mnogi in videz, ki združuje ne samo resnost, ampak slog. Velikost je bila pomirjujoča, kar ni pomagalo, da bi se laptop prelomil v ultrabooke, temveč je uporabnikom omogočil velike dimenzije s priročnimi možnostmi prevoza. Dell Vostro 5470 je opremljen z dobrim "likalnikom", ki ne bi bil primeren za igralce, ampak se je spopadel z vsakodnevnimi nalogami. Povzel je nekaj zaslona, ​​o katerem so se nekateri uporabniki brskali, vendar ni bilo treba čakati, da se TN matrika ohladi, čeprav je bilo dovolj za delo z besedilom, svetlostjo, kontrastom in drugimi kazalniki. Kljub temu, da je bil model opuščen, je nekoč osvojila in na svoje stroške. Uporabnikom je bilo žal, da so dali 400 dolarjev za nakup zanesljivega delovnega stroja, ki jih ne bi pustil na cedilu.

Sorodne publikacije