GM motorno olje: značilnosti, prednosti, pregledi

Motorna olja se uporabljajo za mazanje tornih delov motorja in ohranjanje čistosti. Številna velika strojna podjetja proizvajajo avtomobile, danes pa se proizvaja več olj. Za bencinske motorje se uporablja ena vrsta olja, dizel - drugo. Čeprav danes tehnologije omogočajo uporabo motornega olja za dizel, in tudi za bencin DIZ. Poglejmo GM maslo.

O proizvajalcu

Družba General Motors proizvaja svoje izdelke za domači trg in hčerinske družbe. GM 5W30 se priporoča predvsem za avtomobile, kot so Chrysler, Dodge, Plymouth, Chevrolet, Ford in drugi. Nato se je prilagodil uvoz v različne države sveta. Danes je to znano ameriško olje med vozniki. Njegova značilnost je visoka kakovost in relativno ugodna cena.

General Motors se ukvarja tudi s proizvodnjo in drugim potrošnim materialom za kakovostne avtomobile. Treba je omeniti, da se motorna olja stalno izboljšujejo. Uporaba GM tehnologije vam je omogočila, da dobite resnično učinkovito olje, ki bo dolgo časa prihranilo motor vašega motorja.

O lastnostih avtomobilskih olj GM

Uvedba inovativnih tehnologij je znatno izboljšala paket uporabljenih dodatkov. Nizka viskoznost govori o fluidnosti in posledično za kakovostno zaščito motorja. Temperaturno območje delovanja je od -35 do +50 stopinj Celzija.Sklepamo lahko, da je olje vse leto. Odlično za delovanje v osrednjem delu Rusije. GM inženirji so dvignili vnetljivo tekočino do 222 stopinj. To je bistveno zmanjšalo verjetnost vžiga. Stalni poskusi dokazujejo visoko kakovost olja. Res je, da zmerna cena prispeva k dejstvu, da danes vse bolj pogosto najdemo ponarejeno olje. Seveda je "goreča" in če jo opazite pravočasno, se lahko izognete neprijetnim posledicam. Bolje je kupiti motorno olje GM na dokazanih mestih.

Certifikati in odprta odstopanja

GM ne priporoča uporabe Dexosa 2 za motorje, proizvedene pred letom 1980. To je posledica dejstva, da stari motorji niso namenjeni za sodobne pakete dodatkov. Zaradi tega se lahko pojavi korozija, za njo pa vonj plina in udarci pogonske enote. Konec koncev bo to pripeljalo do večjih popravil.
V zvezi z dovoljenimi odstopanji ima originalno olje GM certifikate v naslednjih sistemih:
 • ACEA A3 /B3 A3 /B4C3.
 • API CF, SM.
 • V skladu s tem so na voljo naslednja odstopanja: "BVM LongLife 04", GM-LL-A-025 VW 50200 in več, kot tudi Chrysler MB 22951. Vse to nakazuje vsestranskost olja. Paket dodatkov je primeren za sodobne motorje in jih zanesljivo čisti in maže. To dokazujejo pozitivne povratne informacije motoristov, ki so testirali gensko spremenjene proizvode GM na svojih motorjih.

  Glede vsestranskosti nafte

  so imeli inženirji težko nalogo. Potrebno je bilo izdelati takšno olje, ki bi čim bolj prihranilo gorivo, učinkovito očistilo motor in čim bolj zmanjšalo gorenjevisoke vrtljaje. S prvima dvema točkama nam je uspelo navijati, tretji - na štiri. Vendar pa je pri stalni visoki hitrosti motorja opaziti majhno količino požarov. Ampak to je značilno za vsa olja, tudi drage linije za 5-10 tisoč rubljev.
  Vsestransko olje GM 5W30 je tudi zato, ker se lahko uporablja v bencinskih in dizelskih motorjih, ki imajo vsa potrebna dovoljenja. Standardna tehnologija zagotavlja redno zamenjavo vsakih 75.000 kilometrov. Veliko jih spremeni v 10.000, vendar to ni priporočljivo. Po določenem zagonu olje izgubi svoje lastnosti in ne more več učinkovito očistiti in zaščititi motorja.

  Kaj vlijemo: sintetiko ali polsintetiko?

  Polemika glede izbire viskoznosti in temelja ne bo nikoli obstajala. To je posledica številnih dejavnikov. Nekdo je voznike pustil nezadovoljnim z izvirnim motornim oljem. Druga, zaradi velike kilometrine motorja, morate uporabiti ne tako tekoče, ampak bolj gosto olje. Nekateri preprosto nimajo dovolj denarja, itd. Na splošno so razmere drugačne. Seveda je priporočljivo, da se v priročnik vlije le tisto, kar je zapisano. Možno je tudi zamenjavo certificiranih analogov. Bodite pozorni na GM olje. Ponarejanje je seveda prisotno tudi na trgu, če pa kupite original, potem ne bi smelo biti težav. Poleg tega želim omeniti, da GM proizvaja sintetiko in polsintetiko. Prva skupina ima bolj agresivne dodatke za učinkovitejše čiščenje motorja. Drugi del je mehkejši, vendar ne vsebuje detergentov, kot je sintetika. VV vsakem primeru lahko poskusite enega po enega, po drugem času in obnašanja motorja določite izbiro.

  Preskus odpornosti proti zmrzovanju

  Kot je navedeno zgoraj, se olja nenehno izboljšujejo in izvajajo se poskusi za ugotavljanje in odpravljanje pomanjkljivosti. Za izvedbo tega preskusa je bilo motorno olje GM 5W30 vzeto iz motorja avtomobila, ki je potekal 9 tisoč kilometrov. Imela je temno barvo in vonj po odeji.
  Olje je bilo nato postavljeno v zamrzovalnik in nastavljeno na temperaturo -25 stopinj Celzija. Rezultati so bili pozitivni. Olje s to vožnjo praktično ni izgubilo svojih obratovalnih lastnosti in je bilo še vedno učinkovito. V ohlajeni obliki je oblečena v papirnati prtiček, kar je zelo dobro. Na splošno je bil test opravljen, kar je privedlo do sintetičnega masla GM, ki se je pokazal na najboljši strani.

  GM maslo: pregledi in nasveti potrošnikov

  Ljubitelji avtomobilov ugotavljajo, da čudež ni čakati na to olje. Toda v celoti se sooča z nalogo. Pri mazanju ali čiščenju motorja ni težav. Interval zamenjave pogosto doseže 10 tisoč kilometrov, kar v celoti zadovolji večino voznikov. Najboljše od vsega, to olje se kaže, če je nenehno vlije v motor in se ne premakne na drugo znamko za dolgo časa. Ta pristop je po mnenju mnogih najbolj koristen in učinkovit, saj so torni deli motorja pod vplivom enega paketa dodatkov za dolgo časa, kar pozitivno vpliva na hitrost njihove obrabe.


  V vsakemprimer je vreden polivanja v motorno olje GM. Negativne povratne informacije praktično ni mogoče najti in če se zgodijo, potem pravijo, da je človek naletel na ponarejanje. Avtomobilisti uporabljajo olje ne samo za polnjenje motorja, ampak tudi kot hidravlično tekočino, kar še enkrat potrjuje njegovo vsestranskost.

  Povzamemo

  Seveda GM motorno olje ni rešitev. V primeru kritične obrabe motorja, če je prišlo do kovinskih udarcev ali posebne piščalke, ni verjetno, da bi to pomagalo. Čeprav je verjetno, da bodo nekateri odložili večja popravila ICE. Če pa motor vašega avtomobila deluje, ga lahko GM olje zaščiti.
  Kot je navedeno zgoraj, se pogosto pojavljajo ponaredbe. Prosimo, upoštevajte: original ima vrednost okoli 2000 rubljev, glineno olje pa se lahko proda za 1000 ali nekoliko dražje. V prvotni izvedbi na posodi je hologram, ki se obrne, če vrnete posodo. Šivi morajo biti čisti, na koncu pa morajo biti tudi zobje. Pogosto je podana majhna knjiga z opisom nafte. Če preverite vse te elemente, lahko takoj ugotovite, ali je trenutno ali ponarejeno olje. Če je GM dovoljeno za vaš avto, potem poskusite, da ne obžalujete.

  Sorodne publikacije