Xiaomi Redmi Note 4 in Redmi Note 4X: Primerjalni opis

V začetku tega leta je izšel nov pametni telefon Xiaomi, model je bil imenovan Xiaomi Redmi Note 4X. Omeniti velja, da ta različica izhaja eno leto po izdaji pametnega telefona Xiaomi Redmi Note 4. Do tega dne ni bilo modela telefona s platformo iz podjetja Mediatek, ki je izšel avgusta lani, zato je indijska različica označena kot Redmi Note 4. V Ruski federaciji, Tako kot v evropskih državah, se lahko na policah specializiranih prodajaln imenuje Redmi Note 4X. V zvezi s tem imajo kupci logično vprašanje: kateri pametni telefon je boljši - Redmi Note 4 ali Redmi Note 4x? Kakšna je njihova temeljna razlika?


Če primerjamo Redmi 4 in Redmi Note 4x, bomo skušali odgovoriti ne le na vprašanje, kateri pametni telefon je bolj kakovosten na podlagi prepričanj o avtonomiji, ohranjenosti baterij in drugih ključnih parametrih. Glavni cilj je ugotoviti, ali je taka razlika v vrednosti resnično upravičena. Kaj je boljše - Redmi Note 4 ali 4X? Mogoče dodate nekaj tisoč in kupite Redmi Note 4 ali raje starejšo različico z manjšo velikostjo zaslona in bolj zmernimi značilnostmi?

Strojna komponenta modelov

Nadaljevanje primerjave: Redmi 4x ali Redmi Note 4? Za začetek, upoštevajte, da četrta različica pametnega telefona deluje na matični plošči Snepdragon 626. Ta matična plošča izpolnjuje vse sodobne tehnične parametre, čeprav ni najbolj produktivna možnost, vendar izstopa na podlagi konkurenčnih lastnosti ravnotežja.


Pametni telefon je bil izveden v skladu s standardi 13 HM-tehnologij. Zaradi te komponente lahko naprava deluje dolgo časa brez ponovnega polnjenja. Ko aktivirate najnovejšo in najbolj zmogljivo v kategoriji aplikacij, se telo telefona ne segreje. Užival je ta model in v smislu hitrosti delovanja. C preproste in standardne funkcije pametnega telefona dobro delujejo. O stopnji dobrega delovanja govori in dejstvo, da telefon obvladuje sodobne 3D-streleje na visoki ravni grafičnih nastavitev.

Matična plošča pametnega telefona Redmi Note 4X

Ta model deluje na drugi matični plošči proizvajalca Qualcomm - Snapdragon 420. Glavne razlike med tema dvema platformama ležijo v tehničnem procesu proizvodnje naprav in frekvenci jedrne platforme. Matična plošča Snapdragon 420 je temeljila na standardih 20 Nm procesne tehnologije, zato je ta pametni telefon bolj nagnjen k pregrevanju. Da bi se iz tega izognili, so tehnični strokovnjaki podjetja izdelali uro jedra 12 GHz. Zato bo glede na hitrost predvajanja ta model nekoliko počasnejši.

Značilnosti adapterja za grafične naprave

Ko govorimo o grafičnem adapterju dveh pametnih telefonov, je treba omeniti dejansko enakost. Standardna četrta različica modela je opremljena z grafiko Adreno 505 in novejšo različico grafičnega adapterja X-506. Če izberete Redmi Note 4 ali Redmi Note 4X, se lahko usmerimo na prvi model podjetja Redmi.

Zahvaljujoč višji hitrosti procesorja ta pametni telefon deluje veliko hitreje kot njegov nasprotnik. Kaj?Boljše - Redmi 4 Prime ali Redmi Note 4X? S to možnostjo je bolje izbrati štiri.

Notranje komponente naprave Redmi

Nekatere funkcije obeh pametnih telefonov so bile že pokvarjene, in sicer:
 • Matična plošča v pametnem telefonu 4 - Snepdragon 626 in možnost 4x - Snepdragon 420.
 • Tehnični procesor v Prva naprava je 13 HM, v drugem pa 20 HM.
 • Število jeder v obeh napravah je 8.
 • RAM je 4x - 2 ali 4 GB pomnilnika LPDDR2930 MHz in 4 - samo 2 GB LPDDR2930 MHz.
 • Pomnilnik telefona modela X - 32 ali 63 GB + vgrajena reža za pomnilniško kartico microSD, običajno četrta - 16 GB + vgrajena reža za flash kartico do 150 GB.
 • Sklepi o komponenti strojne opreme

  Torej, pri analizi notranjih značilnosti, pri izbiri pametnega telefona Xiaomi Redmi Note 4 ali 4X, imamo raje drugo možnost. Posebna pozitivna stran tega pametnega telefona je, da deluje na 2 in 4 GB pomnilnika OPERATING in 32 GB ali 64 GB notranjega pomnilnika. In za tekmeca četrtega modela Redmi je na voljo le en komplet z 2 GB RAM-a in 16 GB notranjega pomnilnika. V današnji tehnologiji so takšni kazalniki, če smo pošteni, precej majhni in neučinkoviti za pametni telefon. To je še posebej očitno v tem smislu, da če imate na vaši napravi več aplikacij, bo pametni telefon pogosto poganjal in odložil slušalko.

  Telefonski zasloni

  To značilnost bo lažje upoštevati na primeru istih dveh modelov. Na teh pametnih telefonih, tudi z neprofesionalnim videzom, lahko vidite velike razlike. Pripomoček Redmi Note 4 je značilen za pet centimetrovIPS zaslon z ločljivostjo HD 720 pri 1280 slikovnih pik. Vendar pa takšni kazalniki do danes ne morejo prikazati polnosti in jasnosti podobe. Zaslon bo lahko prikazal le 295 ppi.

  Tudi zaslon telefona X-različice Redmija v tem primeru ni dober kazalnik. Zaslon je nekoliko večji - 57 palcev, optimalna ločljivost slike v tem modelu - 1930 za 1080 slikovnih pik. Redkost slike lahko doseže 400 ppi, kar je nekoliko višje kot pri konkurentu, vendar le nekoliko doseže povprečne vrednosti. S priročnostjo je tako na zaslonu kot na drugem zaslonu jasno vidne vse ikone, besedilo, odtenki in tako naprej. Kaj je najboljše - Xiaomi Redmi Note 4x ali 4 Pro? Povprečen uporabnik verjetno ne bo videl razlik, ki so resnično "odrezale oči".

  Kakovost slike na podlagi značilnosti pametnih telefonov

  Kakovost slike je sestavni del sodobnega pametnega telefona, ki sprašuje, ali je Redmi 4 x ali Redmi Note 4x boljši, tej možnosti morate nameniti posebno pozornost. Povratne informacije uporabnikov kažejo, da so slike na modelu Redmi 4 dobre, svetlost zaslona pa je približno 480 nits. Zato je možen kontrast približno 1500: 1 pokazatelj številnih vodilnih blagovnih znamk na trgu.

  Kateri model pametnega telefona je boljši fotoaparat?

  Glede na te modele lahko opazimo relativno podobnost tega parametra. Kamera v dveh modelih pametnih telefonov je enaka - trinajst megapikslov s faznim samodejnim ostrenjem. Zadevni pripomočki imajo tudi panoramski način kakovosti HD. Razlika je mogoče opaziti le v odprtini leče naprave. V pametnem telefonučetrta različica fokusa s f /2.3 in novim X-pametnim telefonom - f /2.0. Treba je omeniti, da je manjši ta kazalnik, boljše je streljanje.
  Če je za vas glavna funkcija telefona kamera, pogosto načrtujete fotografiranje in potrebujete dobro kakovost slike, potem pa se morate osredotočiti na pripomočke s kazalniki od 6 do 8 milijonov slikovnih pik in seveda višje. Danes je posebno mesto sprednja kamera. Moral bi imeti oceno nad 4 milijone slikovnih pik, ta možnost pa bi bila idealna za izdelavo video klicev v Skypeu in dobre posnetke iz sprednje kamere. Telefon s čudovito kamero mora biti opremljen tudi z več načini fotografiranja, samodejnim ostrenjem in dobro bliskavico.

  Sklepi o značilnostih fotoaparata

  Tako lahko rečemo, da je fotografiranje v teh napravah v redu, zlasti pri dnevni svetlobi. Slike so svetle, intenzivne, z dobrim gibljivim spektrom in jasnim prevodom barvnih odtenkov. Edini minus je majhna podrobnost objektov v četrti standardni različici in v Pro modelu. Kritično poslabšanje streljanja se zgodi, ko se slaba ali nezadostna osvetlitev - takoj poslabša in brez da ni nobene razlike v podrobnostih, pri fotografiranju obstaja veliko šumnih učinkov. Krajinsko oblikovanje tudi ni užitek, čeprav je primerjava okvirja izvedena enakomerno. Frontalka za 5 megapikslov za te indikatorje ne deluje dobro.

  Primerjava avtonomije pametnih telefonov

  Pri primerjavi pametnih telefonov pametnih telefonov lahko viditepopoln paritet - 4200 čarovnik na obeh telefonih. Ocene strank kažejo, da lahko obe napravi zdržijo brez dodatnih stroškov do pet dni, kar je glede na trenutne značilnosti precej pomemben kazalnik. Z neprekinjenim delom v standardnih aplikacijah telefon polni približno 15 ur - to pomeni, da velika obremenitev ustvari aktivni zaslon.
  Kateri telefon naj izberem - Redmi Note 4X ali Redmi 4 PRO? Baterija je enaka. Zato, če za vas sposobnost, da imajo baterijo za dolgo časa je ključnega pomena pri izbiri pametni telefon, lahko varno kupite vsak model - Redmi 4 ali Redmi Note 4x.

  Operacijski sistem za pametne telefone

  Oba pametna telefona temeljijo na šesti strojno-programski opremi s programsko opremo Android iz MIUI 8.0. Zato je priporočljivo kupiti podatke modela samo v specializiranih trgovinah, saj ta različica firmwarea pogosto poskuša ponarediti, kar seveda negativno vpliva na zmogljivost naprave. Za ljubitelje kompaktnih pametnih telefonov je priporočljivo, da se posvetite standardni četrti različici. Po velikosti je veliko manjši od modela novega konkurenta. Telo obeh telefonov je izdelano iz visoko kakovostne kovine in je zelo dobro opremljeno. Treba je omeniti, da je očitno, da sta obe napravi precej podobni, njihova zasnova pa bo privlačna celo za legendarne v zvezi s tem sodobnim uporabnikom. Opazimo lahko pravičnost pametnih telefonov in parametre omrežja. Naprave podjetja Redmi delujejo na WI-FI 2,5 GHz, vendar ne delujejo na 6 GHz omrežjih.

  Torej, kaj je še bolje - Redmi Note 4 ali Redmi Note 4x?

  Narediti odločitve v pridEden od modelov, je vredno odmakniti se od pomembnih parametrov naprave. Če vas zanima dobra zmogljivost in delo na ducatih programih na pametnem telefonu, potem kupite nov model telefona. Če lahko v celoti izpolnite standardne aplikacije in delate na internetu, lahko kupite četrto različico, pod pogojem, da vam ustreza ločljivost 720 px.
  Na koncu je vredno reči, da če kupec ne more izbrati, katera funkcija v telefonu za njega je najbolj dosledna, kateri vrstni red uporabe je primeren za stranko, ne smete škrtati in dodati nekaj tisoč stroškov. V tem primeru je bolje kupiti Redmi Note 4x. Stroški novega modela pametnega telefona so popolnoma upravičeni (prvi model bo stala uporabnika 145 USD, X-varianta pa 155 USD.). Z doplačilom 100 $ imate: večjo količino notranjega in zunanjega pomnilnika, odličen zaslon z dobro velikostjo in ločljivostjo Full HD, enega najboljših ekonomičnih in neogrevanih procesorjev.

  Sorodne publikacije