Skrb za pralni stroj: glavna pravila uporabe tehnike

V sodobnem življenju pralni stroj ni zadnje mesto. To je posledica dejstva, da vsak dan obstaja potreba po pranju perila, še posebej, če je hiša majhen otrok. Pomembno je, da pravilno poskrbite za pralni stroj. Od tega je odvisno, koliko bo naprava trajala. Če je vse narejeno pravilno, potem tehnika ne bo propadla zelo hitro.

Pogoji uporabe

Preden začnete uporabljati pralni stroj, ga morate prebrati. Bodite pozorni na vsa priporočila in koristne informacije. Spodaj si bomo ogledali nianse skrbi za pralni stroj, ki je nameščen ločeno ali v slušalkah v kuhinji. Veliko homeowners so vprašali, kako pravilno skrbeti za tehniko. Najprej morate razmisliti o namestitvi in ​​priključitvi naprave.

Pravila za namestitev in priključitev

Napravo je treba namestiti stran od ogrevalnih naprav in vnetljivih predmetov. Stroj ne sme stati tam, kjer temperatura okolice pade pod nič stopinj. Tla morajo biti trdna in gladka, brez jam in depresij. Če tega pravila ne boste upoštevali, bo pralni stroj vibriral in povzročal hrup. To vodi do hitre obrabe naprave. Enoto je treba namestiti na mesto, kjer je malo prahu. Poleg tega mora biti prostor suh. Na napravo ne sme vplivati ​​neposredna sončna svetloba in voda. Naprava za vlažnosthitro ne uspe.


Pravila za uporabo pripomočka

Trajnost predmetov gospodinjskih aparatov je odvisna predvsem od odnosa njegovega lastnika. Tukaj so osnovna pravila, ki jih morate upoštevati pri negi stroja:
 • Če cev za vodo nenadoma skoči navzdol, morate takoj izklopiti napajanje.
 • Prepovedano je pranje posteljnine, preprog in podobnih stvari. Navsezadnje materiali, iz katerih so izdelani, niso namenjeni za obdelavo v pralnem stroju.
 • Če je pralni stroj izklopljen, mora biti žerjav zaprt.
 • Pri pranju stvari, ki so kontaminirane s smetano, losjonom ali oljem, se deformacija tesnila iz gume.
 • Pri negi stroja za pralni stroj lahko vključite tudi temeljit pregled stvari. Oblačila je treba preveriti tako, da v njenih žepih ni trdih predmetov.
 • Če je voda izklopljena, jo pripravite na naslednjo pranje in odprite žerjav z največjo možno mero.
 • Perilo je treba namestiti tako, da vrata niso vpeta.
 • Če se na bobnu ali notranjih stenah pojavi kontaminacija, je treba napravo izklopiti iz električnega omrežja in problematična območja obrisati z vlažno krpo. V nasprotnem primeru lahko guma in plastika izgubita barvo, pride do korozije.
 • Filter za odtočno črpalko je treba občasno očistiti.
 • Poleg tega je treba ublažiti vodo. Če želite to narediti, uporabite dodatke v obliki "Calgon" ali katero koli drugo. Zaradi težke vode se lahko grelnik vode zlomi.


  Nianse

  Kako pravilneskrbeti za pralni stroj? Ne bo dovolj, da ga speremo s posebnimi sredstvi. Od načina, kako potrošnik očisti boben in v njem vzdržuje čistočo, je življenjska doba v celoti odvisna. Po vsakem ciklu morate napravo izključiti iz napajanja. Pred čiščenjem in vzdrževanjem - tudi. Otrokom je treba prepovedati približevanje tehnologiji. Če želijo poskušati očistiti avto, potem morate nujno poskrbeti za njih.

  Kako očistiti filter?

  Pri negi pralnega stroja "Indesit" ali "Atlant" je treba spremljati stanje filtra. Odprti mora biti. V ta namen uporabite ključ ali kovanec. Nato se odstrani škrbina. Hkrati je treba vodo previdno izprazniti. Če filter vsebuje smeti, ga morate odstraniti. Po tem delu si operite del z milnico. Nato morate namestiti pokrov.

  Čiščenje zunanje površine

  Ni pomembno, ali se pazi na pralni stroj Atlant ali drugo podjetje, v vsakem primeru pa je treba sprednjo, zgornjo in stransko oblogo redno umivati. To naredite z mehko krpo. Detergenti morajo biti gospodinjski, neabrazivni. Ko morate površino drgniti na suho. Voda ne sme vstopiti v kontrolno enoto.

  Pranje prahu

  S pomočjo posebnega vzvoda potegnite aparat. Nato nanesite milnico in jih sperite s predalom. Z zobno ščetko morate ravnati z nišo. To je način za tonega pralnega stroja (LG, Samsung itd.). Nato namestite predal nazaj.

  Nega mrežnega filtra

  Enkrat letno je opisan naslednji postopek. Potrebno je izklopiti dovod vode in odklopiti cev. Da bi preprečili iztekanje vode, mora biti žerjav zaprt s krpo. Na koncu cevi je mrežni filter. Treba ga je izvleči in oprati, dokler ni popolnoma očiščen. Po tem morate povezati cev nazaj.

  Pranje gumijaste manšete

  Upognite robove gumijaste vrvice in obrišite notranji del z gobo. Ta del je treba oprati v medijih, ki vsebujejo lan ali klor. Nato morate obrisati zunanji del. Nato morate začeti način izpiranja.

  Nega bobna

  Številne hostese uporabljajo citronsko kislino, da preprečijo prekomerno tvorbo plakov na bobnu in drugih delih naprave. Skrb za pralni stroj z uporabo tega orodja je zelo preprosta. Dovolj je, da vzamete 200 g snovi in ​​ga napolnite v boben. Nato morate začeti s pranjem za 60 stopinj.

  Dodatni trenutki

  Če pranje perila z alkoholom v pralni stroj pride v alkohol, kerozin, benzen ali kateri koli drug eksploziv, potem je malo verjetno, da bo tehnika trajala dolgo. To vodi do dejstva, da lahko pride do kratkega stika, požara. Poleg tega je prepovedana tudi uporaba močnih kislin. Pri skrbi za pisalni stroj je pomembno, da ga ne samo redno čistite, temveč tudi upoštevate vsa pravila uporabe. Poleg tega je potrebno "pranje"čistiti od pene. Zahvaljujoč temu pristopu se bo življenje Tene povečalo.

  Kakovost vode

  Kakovost vode je v celoti odvisna od delovanja pralnega stroja. Če je težko, se bo pojavil pene. Takšna voda slabo vpliva na stanje grelnega elementa. Če ne boste sprejeli nujnih ukrepov, se bo dovolj hitro prekinila. Da bi se znebili trde vode, morate uporabiti nekaj orodij. Priljubljena sredstva so različni proizvodni dodatki. Vendar pa so nekateri dragi. Če menite, da jih morate nenehno uporabljati, je bolje uporabiti enostavnejše metode. Eno od teh sredstev je citronska kislina. Lahko očisti ne samo boben, temveč ga tudi očisti. Napolniti ga je v točilni avtomat in začeti s pranjem pri najvišji temperaturi. Obstajajo tudi dodatni mehčalci. Te filtre lahko kupite v specializiranih prodajalnah. Stanejo veliko, a čista voda ne le za pralni stroj, ampak za celotno stanovanje.

  Dodatni nasveti

  Da stroj nima neprijetnega vonja, ga pred umivanjem postavite v umazano perilo. Priporočljivo je, da ni trajno. Da bi zagotovili maksimalno kakovost pranja, morate ločiti barvne predmete od belih. Pravilno jih operite ločeno. Uporabljajte samo posebne praške. V trgovinah jih je toliko. Če lastnik zapusti za dolgo časa, potem je treba pralni stroj izprazniti in blokirati vodo. Na ta način se lahko izognete neprijetnim stvaremsituacije, dokler ni oseba doma.

  Sorodne publikacije