Wordpress, "krušne drobtine": pregled dodatkov

Izraz "krušne drobtine" se imenuje hierarhični navigacijski sistem menija, ki je predstavljen v obliki verige povezav. Obiskovalcem omogoča, da razumejo, kateri del spletnega dnevnika so. Na Wordpress-u se "krušne drobtine" pogosto uporabljajo kot pomožna navigacija, skozi katero se uporabniki premikajo po straneh spletnega mesta. Ta članek pojasnjuje, kako prikazati povezave v spletnem dnevniku z vtičniki.

Funkcije

Pred dodajanjem "krušnih drobtin" v Wordpress, morate razumeti, kaj to naredi. V meniju za pomoč lahko določite obiskovalca, kjer se element ali element trenutno gleda. Če je potrebno, se uporabnik takoj vrne v želeno kategorijo, ne da bi iskal bolj zapletene navigacijske elemente. Na ta način lahko povečate udobje uporabe spletnega mesta.


"Drobtine kruha" strani Wordpress vam omogočajo, da ustvarite pravilno povezavo. Ta dogodek je eden najučinkovitejših načinov za promocijo spletnega dnevnika. Z uporabo "krušnih drobtin" lahko porazdelite referenčno težo med glavno stranjo, kategorijami in izdelki. Google iskalnik je že začel prikazovati pomožno navigacijo pod imeni mest v rezultatih izdaje. To omogoča, da se spletni vir premakne na najvišje položaje. Podroben opis postopka je na voljo v uradni Googlovi pomoči. Ni vse tako enostavno, kot se zdi. Iskalnik morda ne bo vedno razumel, ali naj se v izdajanju prikažejo krušne drobtine WordPress.Ali je na spletno stran treba dodati dodano pomožno navigacijo

? E lahko uporabnik blokira temo bloga na 3-4 naslove, potem je namestitev bloka s povezavami izbirna. Struktura spletnega vira bo ostala enostavna in razumljiva. V tem primeru ni priporočljivo uporabljati "krušnih drobtin" Wordpress. Pomožno navigacijo je treba dodati le, če ima spletno mesto zapleteno strukturo. Drobtine kruha v WordPressu so prikazane na spletnih straneh s pomočjo vtičnikov. Obstaja veliko razširitev, ki vam omogočajo namestitev dodatnega bloka s povezavami do spletnega mesta. V tem pregledu bodo upoštevane le nekatere izmed njih.

Breadcrumb NavXT

Ta programski izdelek je najbolj priljubljen in zmogljiv plugin, ki vam omogoča ustvarjanje "krušnih drobtin" v Wordpressu. Uporabite ga lahko za ustvarjanje podmenija, ki bo zelo prilagodljiv. Vtičnik je primeren tako za začetnike kot za strokovnjake za WordPress. Ima veliko funkcij. Uporabnik lahko poda unikatne razrede in identifikatorje za napredno oblikovanje dodatnega menija. Vtičnik podpira več jezikov. Slabosti vključujejo pomanjkanje vgrajenih tem. To pomanjkljivost je mogoče določiti z uporabo slogov, ki so na voljo v skupnostih. Najnovejše različice programske opreme v ruskem jeziku. Avtorji projekta ponujajo delo z veliko fino nastavitvijo. Če je potrebno, lahko omogočite funkcijo generiranja kode v skladu s sprejetim standardom Google RDFa. Podobna oznaka na podmeniju ne bo zagotoviladejstvo, da bo sistem pri ustvarjanju iskalnika uporabljal "krušne drobtine", vendar se bodo možnosti za to bistveno povečale. Povezave so prikazane samo v pripomočku. Dodajanje menija pomoči na začetek strani ne bo uspelo. Treba je upoštevati, da "krušne drobtine" ne podpira iskalnik "Yandex".

Yoast Wordpress SEO

Ustvarjanje pomožnih menijev je ena od funkcij tega programskega izdelka. Veliko število orodij vam omogoča izvajanje napredne SEO optimizacije. Ta vtičnik uporabljajo osebe, ki so nastavljene za kakovostno promocijo bloga. Urejanje bloka s povezavami do nekaterih lastnikov mest lahko povzroči težave. Če želite to narediti, morate odpreti WordPress admin panel, pojdite na "SEO" in izberite "ekstra" vrstico. Stran bo naložila z dodatnimi nastavitvami vtičnika. Tukaj morate odpreti zavihek "navigacijska veriga". Postavko "vklopi" je treba označiti. Če se želite pojaviti na pomožnem meniju spletnega mesta, morate dodati kodo PHP-funkcije, ki je odgovorna za izhod v blog. V polje »separator« lahko vnesete poljuben znak, ki ga podpira HTML5. Kot besedilo povezave do glavne strani mesta morate podati domeno ali samo besedo »Domov«. V polje "glavna predpona" morate vnesti nekaj črk ali znakov. Prikazani bodo pred vsemi povezavami v podmeniju. Na enak način se izpolnijo polja predpona navigacijskih verig za arhive in stran z rezultati iskanja. V razdelku "taksonomija" morate izbrati"rubrike", "oznake" ali "oblike".

Breadcrumb Trail

Z uporabo plugina Justin Todlock lahko hitro ustvarite WordPress "krušne drobtine". Začenši z majhno skripto, je ta programska oprema prerasla v napreden sistem.
Vtičnik vam omogoča prikaz pomožnega menija za vsako strukturo. Samodejno išče trajne povezave do spletnega dnevnika. Na podlagi dobljene strukture vtičnik prikaže spletno mesto "krušne drobtine". Na vsako stran so dodane povezave. Plugin samodejno zazna taksonomije, vrste opomb itd.

Yummi "krušne drobtine"

Ta programski izdelek je mogoče namestiti neposredno iz admin panela v Wordpress. Če želite to narediti, pojdite na stran »plugins«. Nato morate klikniti na gumb "dodaj novega", vnesite ime v iskalno vrstico, pritisnite Enter in namestite. Po aktivaciji morate konfigurirati vtičnik. S to nalogo se bo spopadel tudi z začetnim uporabnikom. Najprej morate določiti vrsto namestitve bloka povezav. Če želite, da bo "krušna drobtina" Wordpress plug-in samodejno, izberite ustrezno postavko. Če uporabnik določi vrsto "ročne namestitve", bo moral sam vstaviti kodo na spletno mesto. Nato morate izbrati videz bloka s povezavami. Nato morate določiti, katere strani bodo prikazale "drobtine kruha". Po želji lahko omogočite pojavna obvestila in povezavo Domov. Uporabnik mora izbrati tudi stil pisave krušnih drobtin in glavne kategorije. Tu je možnost za vključitev atributa naslov zapovezave Če želite odstraniti informacije o avtorju vtičnika s strani spletnega mesta, morate poleg grafikona »Hvala« podati »hide« in shraniti rezultat. Opazite lahko, da so nastavitve vtičnika preproste in razumljive.

Really Simple Breadcrumb

Ta programska oprema je še en lahka rešitev za Wordpress. Vtičnik deluje pravilno in brez napak, je prikazan v skladu s kodo teme. Programsko opremo lahko namestite prek skrbniške plošče. Da bi se "krušne drobtine" pojavile na statičnih straneh, je potrebno predpisati ustrezno kodo nad vrstico izhodne glave. Če mora uporabnik spremeniti vrsto ločila, lahko uredi 17 vrstic datoteke breadcrumb.php. V tej možnosti dodajanje podmenija nima mikro oznake. Z njim bodo "krušne drobtine" prikazane v Googlovem odlomku izdaje Googla namesto URL-ja. To bo povečalo možnost klikanja. Zato mora uporabnik dodati mikroploščo ali uporabiti drugo možnost.

DP RDFa Breadcrumb Generator

Plugin je ustvarjen za optimizacijo iskalnikov na mestu. Kot pri Yoast Wordpress SEO, "krušne drobtine" so prikazane v odrezku izdaje samodejno. Po namestitvi programske opreme morate odpreti skrbniško ploščo in se pomakniti do nastavitev. Nato izberite vtičnik. V oknu ustvarjalec oglašuje svoj izdelek. V nadaljevanju je koda za kopiranje. Vstaviti ga morate tam, kjer želite prikazati pogovor.

Sorodne publikacije