Jamo - akustični sistem: modeli, funkcije

Dansko podjetje Jamo pripada najstarejšim evropskim proizvajalcem avdio opreme. V zgodovini proizvajalca je bilo več prelomnic, od katerih je vsaka povečala kakovost svojih izdelkov na novo raven. Danes podjetje opravlja svoje dejavnosti, večinoma na podlagi lastnega razvoja, ki mu omogoča oblikovanje edinstvenega stila zvoka. Inženirji se razvijajo v različnih smereh, s čimer povečujejo tehnološke zmožnosti Jamo izdelkov. Akustični sistem v sodobnih zmogljivostih ima brezžične module, optimizirane vmesnike in načeloma nove komunikacijske zmogljivosti. Vse to je v različnih oblikah prisotno v opremi danskega proizvajalca.


Lastnosti izdelka Jamo

Podjetje v svojih bitjih združuje dva navidezno nasprotna sloga. Tako so v svojem obsegu redno raziskovali eksplicitno eksperimentalne modele. Med najbolj presenetljivimi primeri so 6-smerni stolpci stolpcev Jamo. Akustični sistem R 909 je pokazal, kako je lahko visokotehnološka tehnologija. Vendar pa nadaljnji razvoj tega razvoja ni prejel. Vendar so glavne in najbolj občutljive značilnosti modelov tega podjetja posledica povsem drugačnega - konzervativnega sloga. Sledili mu in najboljši tradiciji proizvodnje avdio sistemov, ustvarjalci dati zvočniki jasen, dinamičen in odprt zvok. Ljubitelji glasbe Jamo akustične sisteme označujejo kot naravne in realistične. Podrobna in celovita obdelavakompozicije zagotavljajo številna sodobna podjetja, ki izpopolnjujejo tehnično komponento izvajanja govorcev. Toda v tem primeru obstaja tudi ostrina zvoka, kar lahko doseže le kvalificirani avdio inženir.


Model Studio 180

Model ni vizitka podjetja, vendar se je zaljubil v številne ljubitelje glasbe za uravnotežene funkcije in cenovno dostopno ceno. Kompleks z občutljivostjo 92 dB proizvede 170 W in pokriva frekvenčno območje v območju 50 Hz-20 kHz. Očitno je, da takšni kazalniki pritegnejo veliko, glede na to, da se tržni model prodaja za 20-25 tisoč rubljev. Kaj pojasnjuje tako ugodno ponudbo? Mnogi opažajo odkrito nizko kakovostne materiale in predelavo. Zato je priporočljivo takoj po nakupu akustični sistem Jamo Studio 180 revidirati ločeno. Ta postopek se izvede z rahlo plastifikacijo, in od znotraj, strokovnjaki tudi svetujejo, da prilepite primer z izolatorjem hrupa "Guerlain". Za globino predvajanja nižjega spektra je zaželeno povečati togost strukture, jo fizično okrepiti z nizi.

Model C 95

Predstavnik nižjega segmenta dvofrekvenčnih talnih sistemov. Čeprav je podjetje specializirano za 3-smerne masivne stebre, v srednjih in nižjih razredih se pogosto pojavljajo uspešni modeli. V tem primeru si zasluži pozornost in obdelavo ter notranje polnjenje. Kot prvi, so razvijalci uporabljali kovinske vložke in na splošno izvedli monolitno zasnovo, kar je značilno tudi za izdelke Jamo.Akustični sistem C 95 v notranji razporeditvi ima veliko razlik, ki so sestavljene iz novega Twitterja s povečanim obešanjem in posebno konfiguracijo visokofrekvenčne povezave.
Uporabljen je bil inovativen sistem popačenja TDR, zaradi katerega je zvok postal nasičen in čist. Kar zadeva polnilne materiale, so difuzorji izdelani iz hibridnih kompozitov, zvočniki pa iz titana in aluminija.

Model S506 HCS3

Eden od najbolj znanih sistemov podjetja, ki je bil izdan v zadnjih letih. Zanimanje za ta komplet je posledica kombinacije velike moči in majhnosti, ki zagotavlja udobje delovanja brez izgube osnovne zmogljivosti. Vendar pa je za pridobitev najbolj donosnega zvoka še vedno potrebno natančno izbrati lokacijo komponent. Za ta sistem, zlasti, umestitev v vogalih je kontraindicirana, saj bo to zmanjšalo globino bas.
Zasnova sprednjega dela je predstavljena z 2-smerno komponento, ki jo dopolnjuje en visokofrekvenčni in par srednje- in nizkofrekvenčnih zvočnikov. Posebno pozornost si zasluži tudi modificiran nabor akustičnih sistemov Jamo S506 HCS3 Wenge, ki je izvajal zanimivo lastnost ravnotežja in reprodukcije spodnjega spektra. Tudi pri majhni glasnosti se nizke frekvence v zgornjem primeru ne zamašijo, kar daje jasno in podrobno razkritje zvoka "slik". V zvezi s srednjimi in zgornjimi frekvencami kot takimi se najprej reproducirajo brez težav, kar seveda odraža majhne niansestranka.

Model S 606 HCS3

Napredna ponudba podjetja, ki je po svojih značilnostih, velikosti in komunikacijskih zmogljivostih najbolj primerna za uporabo kot tipična akustika za dom. Proizvajalec priporoča kompleks za prostore s površino 20-30 m 2. Po konfiguraciji je to moderni 5.1 zvočniški sistem. Jamo je v komplet vključil 3-smerne zvočnike in satelite. Sprednji par dopolnjuje Twitterjev 25mm, dva zvočnika in masivni nizkofrekvenčni gonilnik. Pri razvoju inženirjev so skrbno izbrani radiatorji na kalibru, kar je sčasoma omogočilo fleksibilnost pri reprodukciji različnih kompozicij brez določene usmeritve v eno ali drugo smer.

Sklep

Vsak proizvajalec avdio opreme sčasoma proizvaja lastna orodja za doseganje visoko kakovostnega izdelka. Uravnoteženost notranjih polnilnih lastnosti, optimizirani materiali za obdelavo in obsežne možnosti prilagajanja so ključne točke, na katere opozarja Jamo. Akustični sistem te blagovne znamke morda ni tako znan številnemu občinstvu ljubiteljev, strokovnjaki pa so dobro znani po njegovih prednostih. Poleg tega je med vodilnimi v segmentu podjetje postopno pridobivalo zagon s popularizacijo visokotehnoloških rešitev. Za uporabnike začetnih stolpcev so ti izdelki lahko zanimivi in ​​cenovno dostopni. Vsaj na podlagi konkurenčnih sistemov.

Sorodne publikacije