Pnevmatike Nokian Nordman RS2: pregledi, specifikacije, proizvajalec

Skoraj vsi prebivalci Ukrajine so začeli uporabljati avtomobil. Nekateri imajo v lasti dva ali več avtomobilov. Vsak voznik poskuša zagotoviti potovanje kot varno, saj je najbolj pomembno. Najpomembnejši del za varnost je pnevmatika avtomobila. V stiku je s cestiščem. Prevleke za pnevmatike so odvisne od nadzora avtomobila, njegove dinamike in mnogih drugih funkcij. Če pnevmatike niso pravilno izbrane, bodo začele ustvarjati dodaten hrup med vožnjo, kar vpliva na udobje voznika. Te zvoke bo nenehno motil, zaradi česar morda ne bo posvečal pozornosti nečemu pomembnejšemu. Zato izkušeni vozniki v pregledih opozarjajo, da je treba izbrati pravo gumo. Ta problem je zlasti pomemben pozimi, poleti pa so pogoji za varno vožnjo ugodnejši. V vseh regijah Rusije je zima drugačna. Nekje so topli, toda nekje hladni. Zato je treba pri proizvodnji pnevmatik podjetja to upoštevati. Spodaj najdete Nokian Nordman RS2 pnevmatike in ocene o njih.

Zakaj morate prenesti avto

V enakih pogojih se bodo poletne in zimske pnevmatike obnašale drugače. To dokazujejo številne študije in potrjujejo številni pregledi lastnikov avtomobilov. Poletna guma pa lahko ohrani svoje lastnosti le do -5 stopinj. Ko se gibljejo v snegu, poletne pnevmatike in sploh izgubijo svoje značilnosti: ni takšne vleke s cesto, zato se vožnja izkaže za nevarno. Daje posledica dejstva, da se poletna guma zaradi svoje sestave začne strjevati na minusni temperaturi. Če boste zimske pnevmatike upravljali s temperaturo plus, bodo tudi oni izgubili svoje lastnosti, vendar bo to nekoliko drugače. Preveč bodo mehki in se bodo začeli držati asfalta, skupaj z njimi pa bodo izgubili tudi konice, če sploh. Zato je treba gumo na avtomobil zamenjati z nastopom mraza in obratno.


Nekateri vozniki pišejo na tematskih forumih, da so, da bi prihranili denar, na svojih avtomobilih postavili pnevmatike z več pnevmatikami. "Torej lahko storite - ustrezajo izkušenim voznikom - vendar le, če bo avtomobil deloval v regiji, kjer je topla zima s temperaturo zraka, ki ni manjša od -10 stopinj." Če se temperatura spusti še nižje, se pnevmatike začnejo strjevati. Dejstvo je, da se pri proizvodnji takšne gume uporablja posebna sestava, ki lahko ohrani svoje lastnosti le pri določenih temperaturah. Poleti se lahko takšne pnevmatike uporabljajo le, če temperatura zraka ni večja od +25 stopinj, od takrat pa bodo začeli povečevati obrabo in pretirano mehkobo. Na splošno je takšna guma primerna samo za območja z zmerno klimo.

Tudi, da bi prihranili nekaj motoristov, zamenjajte gumo le na glavni osi svojega avtomobila. To ni mogoče storiti v nobenem primeru. Če je avtomobil sprednji pogon, potem ko se obrnejo, se zadnja os začne vstavljati tudi z rahlim pritiskom pedala za plin, kar lahko povzroči žalostne posledice. Če je takopotisnite zavoro, drsnik se ne ustavi. In ko so pnevmatike na zadnjem kolesu nameščene samo na zgornji osi, so lahko učinki še slabši in vstavljena bo sprednja os.
Obstajajo motoristi, ki namestijo en model zimskih pnevmatik na sprednjo os in drugi na zadnjo os. Ne more zagotoviti varne vožnje, saj ima vsaka pnevmatika različne značilnosti, določen model ima boljši oprijem, drugi pa je najslabši. Vse to lahko vodi do drsenja. Vsi modeli so zelo odporni na akvaplaning. V razvoju pnevmatik proizvajalci izvajajo raziskave, kjer se lastnosti in lastnosti takoj preverijo na 4 pnevmatike. Zato lahko vsi ti kazalniki preživijo in zagotovijo varno vožnjo le pri namestitvi istega modela na vsa štiri kolesa avtomobila.

Zgodovina Nokian

Nokia je dobro znana. Z njim je povezan tudi proizvajalec pnevmatik Nokian. Podjetje je bilo imenovano zaradi dejstva, da se je njegovo podjetje prvotno nahajalo na Finskem, v mestu Nokia. Tam se je leta 1904 rodila družba Nokian. Potem ni bila vključena v proizvodnjo pnevmatik. Iz izdelkov iz gume je bila tukaj zaščitena samo žica. Tudi tukaj so se ukvarjali z obdelavo lesa in proizvodnjo električne energije. Postopoma je podjetje pridobivalo zagon in leta 1925 začelo izdelovati prve pnevmatike, potem le za kolesa. Šele leta 1932 je podjetje začelo proizvajati izdelke, ki so dobili največjo popularnost. Nato se je začela proizvodnja avtomobilskih pnevmatik. Takojmnogi vozniki so cenili kakovost izdelka in začeli uporabljati povpraševanje. Do danes so skoraj vsi seznanjeni s podjetji Nokian. Izdelki podjetja se uporabljajo za različne namene - tako za tiho delovanje v mestu kot tudi za prehod proge na avtomobilskih dirkah.

Do leta 1988 je bilo podjetje še vedno povezano s proizvajalcem mobilnih telefonov Nokia. Po tem je postala popolnoma neodvisna. Podjetje je v času svojega obstoja proizvedlo številne izdelke. Vendar pa jo je najbolj presenetila zimska pnevmatika z inovativnimi zložljivimi čepi. Posebej za Rusijo je bila izdelana linija pnevmatik "Hakkapelitta". Ne samo v Rusiji, ampak tudi v tujini, je začela pridobivati, kar govori o njeni visoki kakovosti. Pred kratkim je podjetje začelo s proizvodnjo pnevmatik Nokian Nordman RS2. Kaj predstavljajo in kakšni so odzivi lastnikov avtomobilov? To je spodaj.

Proizvodnja

Matična družba družbe Nokian ima sedež na Finskem. Je precej velik in proizvede približno 6 milijonov pnevmatik na leto. Podjetje razume, da je izvoz izdelkov nedonosen, saj bodo morali plačati carino. Zaradi tega bodo stroški pnevmatik precej višji od stroškov konkurentov. Da bi znižali proizvodne stroške v Rusiji, je bilo v Vsevolozhsku zgrajeno podjetje, ki proizvede približno 14 milijonov pnevmatik na leto. Nekatere modele izdelujejo tudi druga podjetja. Uradni predstavniki Nokiana v Rusiji imajo več kot 2.000 avtomobilskih trgovin, kjer lahko gume kupite po ugodnih cenah z garancijo.

Kaj?Priljubljenost podjetja je pojasnjena.

V Rusiji je Nokian zelo priljubljen med vozniki, kar potrjujejo številni pregledi. To je posledica dejstva, da so vsi razvojni dosežki namenjeni zagotavljanju maksimalnega varnega delovanja avtomobila v vseh pogojih. V Rusiji je podnebje najpogostejše v zimskem času. Zato podjetje pri oblikovanju zimskih modelov upošteva vse nianse. Pnevmatike morajo biti mehke tudi pri negativnih temperaturah, ne da bi izgubile vleko in imajo tudi ogromen vir.

Model line

Nokian trenutno proizvaja naslednje modele pnevmatik: Hakka, Hakkapelita, Nordman in WR. Vsaka od njih vsebuje tudi sorte. Pnevmatike "Hakka" so namenjene poletnemu obratovanju avtomobila. WR je idealna za regije, kjer so tople zime. Povratne informacije lastnikov potrjujejo, da imajo te pnevmatike idealni oprijem na mokrem pokrovu in ohlapnem snegu, vendar pri zelo nizkih temperaturah zraka izgubijo svoje lastnosti. V pregledih je tudi navedeno, da so te pnevmatike zaradi adhezije na cestni površini dobile razred A v skladu z evropskimi standardi. Hakkapelita in Nordman sta zasnovana za ostre zime. Ti modeli so med seboj zelo podobni. Nekateri so ponujeni brez trnja, nekateri so obogateni. Obstajajo tudi primeri, ko so nameščeni konici različnih velikosti in oblik. Tako je bilo mogoče zagotoviti vleko in preprečiti drsenje po zasneženih cestah ali v drugih razmerah. Nokian Nordman RS2 je zasnovan tudi za zimsko obratovanje. Avtomobilisti, ki so namestilipodatki o pnevmatikah pogosto pustite povratne informacije o Nokian Nordman RS2. Označujejo, da ima guma odličen oprijem na snegu, na ledu ali v mokrem pokrovu. Zaviranje z njimi je čim hitrejše.

Garancija

Številni proizvajalci avtomobilov izberejo pnevmatike Nokian ne le zaradi svoje visoke kakovosti, ampak tudi zaradi zagotavljanja dodatnih garancij za vsak model. V pregledih je navedeno kot nedvomno plus. Pri nakupu pnevmatik ima stranka garancijo. Proizvajalec obljublja, da če bodo pnevmatike prebodle med delovanjem, bo prišlo do rezanja ali udarca, nato pa jih bodo izkušeni vozniki lahko odstranili na lastne stroške. Proizvajalec bo popravil gumo ali jo nadomestil z novo. Hkrati za vse to stranka ne bo treba plačati. Po preizkusu je Nokian Nordman RS2 na pnevmatikah podaljšal tudi garancijo, vendar za samo eno leto. To je posledica dejstva, da je ta guma izdelana iz materiala visoke trdnosti in najnovejše tehnologije, zato mora prenesti velike obremenitve. Nokian Nordman RS2 XL pokriva večino motoristov s področij, kjer so pogoji delovanja strogi, zato se garancija izda za tako kratko obdobje. Če želi kupec kupiti isti drugi komplet gume, bo dobil 50-odstotni popust.

Specifikacije Nokian Nordman RS2

Pnevmatike Nokian Nordman RS2 so namenjene za zimsko uporabo. Kot svetujejo izkušeni lastniki avtomobilov, jih je najbolje namestiti na avtomobile. Ta guma spodbuja udobno in varno vožnjo. Primerna je tako za toplo zimo kot za hladno s hudo klimo. Pokrovi za pnevmatikenove tehnologije in so torne. Kljub temu, da so namenjeni za zimsko obdobje, na pnevmatikah ni trnja. Vendar to ni povzročilo izgube oprijema. Pnevmatike zagotavljajo udobno delovanje avtomobila, ker ne ustvarjajo dodatnega hrupa, kar ni mogoče reči o modelih s konicami. Različne raziskave in pregledi motoristov so pokazali, da je raven hrupa v pnevmatikah minimalna tudi v primerjavi s konkurenti. Sestava gume je bila zasnovana posebej za ohranjanje pri nizkih temperaturah, ostala mehka. Je mehkejša, tudi če jo primerjamo s primernimi žrebci, saj slednji potrebuje trdoto, da ohrani trnje. Vozniki ugotavljajo, da so žrebčarna Knician pnevmatike "praktično neuporabna v mestu, saj vedno čisti ceste, in sneg ne ostane na njih." Shipovka "je potrebna samo za tiste, ki pogosto vozijo po poti, ledu, snegu, saj zagotavljajo popolno pot Sklopka na takšni površini. "Nordman RS2" pokrovi lahko ohranijo svoje lastnosti tudi pri temperaturah do 25 stopinj Celzija, z dobrim oprijemom tudi na ledenih in zasneženih delih cest, pokrovi pnevmatik so na voljo v različnih velikostih: od R13 do R17.
Pnevmatike Knicks "imajo dober vir, njihov tekalni sloj je bil posebej zasnovan za dosego popolnega oprijema na cesti, razvoj je trajal dolgo časa in je bil skrbno izveden, kar je omogočilo, da se doseže idealen rezultat.Obrnjena proti površini ceste izboljšuje sklopko, saj se dotika površine z največjo površino. Bočni del je nekoliko zmanjšan, kar je omogočilo zmanjšanje hrupa pri vožnji z avtomobilom.

Specifikacije Nokian Nordman RS2 SUV

Ta model je podoben zgoraj navedenemu, vendar se razlikuje po tem, da je najbolje umeščen na SUV in križanec. To je mogoče razumeti, ko se naučimo velikosti izdelanih kopij: od R15 do R18. Sestava gume ni izposojena iz prejšnjega modela, ampak je popolnoma razvita iz nič. Ker so pnevmatike namenjene SUV-jem, je bilo treba izboljšati stranski del, ki je bil opravljen, saj so pnevmatike obremenjene z veliko težo. Lamele tekalne plasti zagotavljajo popoln oprijem na cesti. V primeru vstopa se tudi držijo cestišča, saj je tekalna površina zasnovana tako, da upošteva ne le enako gibanje, ampak tudi obrate. Vse te informacije potrjujejo povratne informacije dejanskih uporabnikov o Nokian Nordman RS2 SUV. Nekateri vozniki so te pnevmatike namestili tudi na sedežih osebnih avtomobilov, ki imajo poln pogon. Tam so se dobro pokazale pnevmatike.

Ocene

Skoraj vsi uporabniki v svojih ocenah o Nokian Nordman RS2 pravijo pozitivno. Pri različnih raziskavah model pridobi ogromno točk. Guma zagotavlja udobno, in kar je najpomembnejše, varen promet v mestnih razmerah, pa tudi po poti ali snegu in ledu. Pnevmatike imajo ogromen vir in ne povzročajo nelagodja med upravljanjem avtomobila. Kljub temu, da so izdelane pnevmatike Nokian Nordman RS2za zimo, lastniki avtomobilov priznavajo, da se uporabljajo tudi poleti, potem pa se vir bistveno zmanjša. V povratnih informacijah - šibka stran - je zabeležena le ena pomanjkljivost pnevmatik. Čeprav je minus, je tisti, ki zagotavlja zatiranje dodatnega hrupa.

Cene

Kakšna je cena Nokian Nordman RS2? Kopije velikosti R13 stanejo približno 1.000 UAH na pnevmatiko. Cena R15 se začne pri 1500 $ na enoto. Nokian Nordman RS2 R17 lahko kupite za 2000 grivna. R18 je najdražja kopija, njegova cena je 2500 USD. Vozniki upoštevajo v pregledih, da so v primerjavi s konkurenti stroški teh pnevmatik več kot sprejemljivi.

Povzetek

Zimske pnevmatike Nokian Nordman RS2 lahko kupite za vaš avto. Ta model je precej zanesljiv in ustreza deklariranim lastnostim, kot pravijo lastniki avtomobilov. Ne smete shraniti na zimske pnevmatike in kupiti kopije od malo znanih podjetij, saj je vedenje avtomobila odvisno od ceste. Sodeč po opisu Nokian Nordman RS2, ga je mogoče prosto izbrati za vaš avto.

Sorodne publikacije