Kako nastaviti .htaccess za Wordpress - navodila korak za korakom

Zaščito spletnih virov, redakcijo strani, predpomnjenje in druge funkcije lahko uredite z uporabo datoteke .htaccess, če je to dovoljeno v glavni konfiguracijski datoteki Apache. Spletna stran, ki deluje na spletnem strežniku Apache, je najpogosteje uporabljena možnost. Delež drugih možnosti gostovanja ni tako majhen, vendar je poznavanje in predvidevanje lokacije spletnega vira, ki temelji na strežniku Apache, vedno varen način za ustvarjanje zanesljivega in kakovostnega spletnega mesta.

Razlogi za zaščito .htaccess

Ko brskalnik dostopa do spletnega mesta, se uporabljajo pravila, določena v datoteki .htaccess. Na primer, da preverite zakonitost obiskovalčeve dejavnosti ali preusmerite na drug vir. Vse spremembe te datoteke začnejo takoj delovati.


Sistem za upravljanje vsebin WordPress (CMS) je zelo priljubljen in je dober razlog za reševanje varnostnih vprašanj.
Če je bilo spletno mesto napisano iz nič, brez uporabe CMS, bi bilo težje razkriti. Če spletno mesto temelji na priljubljenih orodjih, vedno obstaja možnost, da bo napadalec dobil pravo znanje in poskusil ukrasti vsebino ali poškodovati spletni vir. Posebne nevarnosti za to območje so lahko zaposleni v podjetju, ki imajo osebni interes pri ustvarjanju težav za delodajalca, še posebej, če menijo, da so bili "užaljeni", njihovo izpustitev ni zakonito ali da jim je plačano premalo plač. Tekmovalci lahko ustvarijoovire za odstranitev tekmeca s trga in prostih hekerjev lahko odkrijejo radovednost preprosto zaradi radovednosti ali želje, da bi se naučili zlomiti spletne vire. Svet interneta - okolje za izvajanje različnih idej in idej, ni vedno legitimno in pozitivno. Morate biti sposobni zaščititi svoje vire in interese.


Splošni razlogi za uporabo .htaccess

Datoteka .htaccess je v korenu mesta in jo upravlja. To ni le omejitev, ampak tudi dovoljenje. S pomočjo pravil lahko upravljate predpomnjenje in pospešite delo na spletnem mestu ali organizirate preusmeritve strani. Upravne funkcije lahko razdelite na različne naslove IP, določite, kdo in kaj je dovoljeno spreminjati, brati ali pisati.
Pravila se lahko naslikajo v mape. Korenski .htaccess za WordPress vsebuje začetek kodne črte, ki jo nadzira ta sistem za upravljanje vsebin: vrstice med "#BEGIN WordPress" in "# END WordPress", kot tudi druga pravila od gostitelja ali skrbnika spletnega mesta. Slednji lahko ustvarijo svoje dodatne datoteke .htaccess v mapah WordPress za določanje dovoljenih dejanj za datoteke in notranje mape. Upravljanje zaščite in dovoljenj je zgrajeno v slogu dedovanja. To pomeni, da datoteka .htaccess v korenu mesta deluje na celotnem spletnem mestu in datoteka, na primer, v mapi wp-content, ima dodaten vpliv na datoteke in mape v njem.

Predmeti posebnega pomena

Datoteka .htaccess za WordPress mora upoštevati strukturo map in postavitev informacij. Nikoli ne odvrzite od težav z nameščanjem PHP-ja, kadar pride do nepričakovane napake ali načrtovanegaPri pripravljenem napadu bo napadalec prebral pomembne CMS datoteke (wp-config, tematske datoteke, nastavitve ali vtičnike).
Pripombe, ki se nanašajo na neželeno pošto in lavino, lahko prihajajo z določenih naslovov ali v določenem slogu (v času, vsebini, logiki napada itd.). Z analiziranjem vsebine in vsebine spletnega mesta, ugibanjem o možnih težavah, je pomembno, da ocenite svoj spletni vir kot zbirko predmetov, ki so posebej zanimivi in ​​na tej podlagi določite sistem pravil, prepovedi in dovoljenj za ustvarjanje pravilne .htaccess datoteke.
Pomembno je združiti interese glavnega predmeta (obiskovalca) in možnosti njegovega lastnega vira na spletu (spletnem mestu). Če obraz strani podjetja vsebuje zaupne informacije ali je vir dohodka, potem je to sistem predmetov posebnega interesa. Ustvarjanje strani - to je majhna naloga, da se zagotovi njeno normalno delovanje - glavna naloga. Datoteke .htaccess za WordPress pogosto ni treba spremeniti. Ta sistem deluje stabilno, zanesljivo in razvijalci nenehno izboljšujejo svoje značilnosti v smislu zaščite pred vsiljivci. Toda za pregled pravil zaščite in učinkovitih dovoljenj skrbnika spletnega mesta ne bo nikoli konec.

Preusmeritve na standardne razmere

V različnih situacijah se lahko zahtevajo preusmeritve. Na primer, pri prenosu spletnega mesta na drugo gostovanje, za namene SEO ali pravilnega indeksiranja strani, prevedite dolge povezave v kratke.
Najpogosteje uporabljena preusmeritev je v primerih 401403404 in 500. Strani s statusom strežnika 404 in 500 so najpogosteje uporabljene, vendar zelo redkoviri jih izkoristijo ali pa uporabijo zmožnost preusmeritve na dobro pripravljeno stran z dobro premišljeno vsebino.
Primeri "stran ni mogoče najti", "napaka pri avtorizaciji", "napaka strežnika" ali drugo stanje strežnika - ni priložnost za risanje znaka stop, da bi obvestili o "strežniškem problemu", je koristno, da uporabnika odpeljemo na delovno stran in zagotovimo njegovo delovanje. Tukaj .htaccess za WordPress deluje kot vmesnik, ki zapre problem, ki se je pojavil na spletnem mestu. In ni potrebno, da obiskovalca pripeljete na drugo stran spletnega mesta, lahko ga pripeljete na drugo stran drugega vira in oblikujete skrbniško sporočilo o težavi. V vseh primerih je pomembno zagotoviti, kar obiskovalec potrebuje, ko cilja na namen uporabe spletnega mesta in blokira nezakonita dejanja napadalca, poskuša vdirati ali ukrasti vsebino.

Caching vsebine mesta

Prostorna vsebina, slike, besedila ali strani kot celota se lahko oblikujejo enkrat in se ne prenesejo na stranko (brskalnik) ob vsaki novi zahtevi. Datoteka .htaccess za WordPress lahko zagotovi rešitev za problem ustvarjanja in prenosa na brskalnik obiskovalca le posodobljenih elementov. Predpomnjenje pospeši dostop do spletnega mesta, vendar ga ne optimizira. Pri uporabi pravil cachinga morate biti zelo prepričani v njihovo objektivnost in smiselnost. Bolje je, da izgubite nekaj sekund v prenosu in se sklicujete na počasnost motorja ali na zamudo strežnika, kot na to, da obiskovalcu podarite vsebino. Optimizirajte svoje spletno mesto in spletno mestoMožnosti predpomnjenja so bolje predvidene v kodi mesta. Pravilni .htaccess za WordPress ne sme vplivati ​​na vsebino spletnega mesta in vplivati ​​na posebnosti pri ustvarjanju vsebine vsake strani.

Caching je "relikvija preteklosti", ki se nanaša na velike količine informacij, migracijo podatkov, analitične procese itd. Spletna stran in tehnologija AJAX je posodobitev elementov strani. Preobremenitev strani ni dovoljena. Če je obiskovalec prišel na spletno stran, mu ni nujno, da mu dajo razkošen krog strani. Dovolj je ene strani, katere vsebina in funkcionalnost sta po potrebi različni.

Splošna pravila za povezovanje .htaccess in spletnega mesta

Spletni vir .htaccess ima enako razmerje kot domovinski temelj. Edina razlika: tukaj se lahko temeljno hitro spremeni, kar pomeni, da se spletno mesto lahko prenese na drugo gostovanje. Z nastavitvijo preusmeritve v .htaccess mestu WordPress ne bo izgubil veliko. Vendar pa lahko vse zapisujete v zvezek ali datoteko in ga nato ponovno uporabite z orodji sistema za upravljanje spletnega mesta ali z možnostjo novega gostovanja. Organiziranje predpomnjenja ali pravil dovoljenj /dovoljenj z .htaccess je prav tako praktična naloga, toda na novem gostovanju se vse to lahko izvede samodejno. Pametna kombinacija .htaccess in WordPress je takrat, ko so vsi odgovorni za svoje delovno področje.
Spletni vir mora biti polnopravni izdelek, ki popolnoma deluje samodejno na katerem koli gostitelju.

Navodila po korakih za uporabo .htaccess

Če je možnost gostovanja edinstveno določena in se morate premikati po spletnem strežnikuLinux platformo, morate skrbno prebrati vadnico o konfiguriranju Apache spletnega strežnika in pridobiti dovoljenje od gostitelja za nastavitve po meri v datotekah .htaccess, ki se nahajajo v različnih mapah spletnega mesta.
Splošni postopek za ustvarjanje WordPress .htaccess (https - zahteva SSL certifikat) je naslednji:
 • Pridobite splošno predstavo o pravilih in njihovih zapisih iz uradnih virov (Apache).
 • Sistematizirati varnostne zahteve: prepoved branja .htaccess, wp-config.php in mape wp-content je nedvoumna, druge datoteke in mape mesta, glede na njihov namen in stopnjo zaupnosti.
 • Zagotoviti preusmeritev 301 WordPress .htaccess med prenosom spletnega mesta na drugo gostovanje ali med izvajanjem preventivnega dela.
 • Vsi sprejeti ukrepi so določeni na papirju. Elektronsko shranjevanje pomembnih informacij o nastavitvi .htaccess ni priporočljivo.
 • Skrbnik spletnega vira, ki je nameščen na spletnem strežniku Apache v vsakem trenutku, mora natančno vedeti, kaj je odgovorno za .htaccess in kaj je dodeljeno CMS-u za WordPress.

  Zasebni strežnik ali zunanje gostovanje

  Pred nakupom potrdila SSL za varna spletna mesta (https) je treba pojasniti možnost, da se mu zagotovi lasten gostitelj. Preden ciljate na določeno zunanje gostovanje, morate oceniti možnost uporabe lastnega strežnika. Če je to mogoče, potem izberite optimalni sistem "Linux" in ustvarite svoj spletni strežnik.
  Izbira lastne platforme "Linux" je odlična podlaga za vsako spletno mesto. Predstavljajte si, da so nastavitve httpd.conf in .htaccess pomembne inmorate. Vzpostavitev spletnega strežnika .htaccess je celo začetnik. To je vredno porabiti enega do dveh tednov, in lastno gostovanje bo ne samo delovno mesto, ampak tudi ustvariti okolje za razvoj številnih spletnih virov z popolnim nadzorom pravic dostopa brez nadzora katerega koli gostitelja.

  Dinamično preusmerjanje

  Strokovna spletna stran ne sme biti odvisna od gostujočega spletnega mesta. Sistem za upravljanje spletnega mesta WordPress je preprosta namestitev in udobna uporaba v procesu ustvarjanja in vzdrževanja spletnega mesta. Položaj, v katerem je treba mesto popraviti za namene nadgradnje ali servisiranja, je določen z obsegom uporabe, ne s strani spletnega mesta ali CMS. Za napovedovanje spletnih virov v WordPressu je potrebno preusmeriti (301) .htaccess. Spletna stran, ki deluje in ustreza vsem ", je idealna možnost, vendar je vedno bolje, da jo pozavarovate. Spletno mesto, ki ima dvojnik, ki je kadar koli posodobljen na raven trenutnega izvirnika, je odlična zaščita pred nedovoljenim posegom, nepredvidenim izpadom napajanja ali okvaro strežnika. drug razlog.
  Lastno gostovanje je primerno tudi, če je vaše spletno mesto v prestižnem Begetu. Nič vam ne preprečuje, da bi imeli delovno mesto na Bedgetu in kopijo na svojem strežniku. Takoj zagotovite WordPress preusmeritev (301) .htaccess - ni problem, vendar obiskovalci ne bodo niti opazili, da je v resnici obstajala "elektronska" katastrofa.

  Sorodne publikacije