Kako zavrteti video za 90 stopinj v operacijskem sistemu Windows 7, ko ga gledate - opis in postopke po korakih

Pogosto se veliko uporabnikov sooča z dejstvom, da je videoposnetek z interneta videti nekoliko neprijeten za ogled le zato, ker je vrnjen pod določenim kotom. V nadaljevanju predlagamo, da razmislimo o glavnih načinih za reševanje problema, kako obrniti video 90 ali 180 stopinj. Načeloma je to v vsakem sistemu Windows popolnoma elementarno, vendar lahko ponudite več alternativ, ki vam omogočajo, da se vrtite v drugačnih od standardnih kotnih vrednosti. To ne velja samo za stacionarne, temveč tudi za mobilne sisteme, ki pa je takšno reševanje problema bistveno poenostavljeno (to bo povedano posebej).


Kako vrniti video pri 90 stopinjah? Windows 7: Različni načini

Vprašanja urejanja okvirja so neločljivo povezana z več vrstami programov. V najpreprostejšem primeru je lahko vračanje videoposnetka na 90 stopinj v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu neposredno, ko datoteko predvaja kateri koli dobro znani predvajalnik.
Vendar pa vsi programi tega tipa ne morejo shraniti vrnjene slike, tako da se nato predvaja v želenem načinu. V takih primerih bo treba uporabiti vsaj najpreprostejšo programsko opremo za urejanje videa z nadaljnjim shranjevanjem. Poleg tega je za reševanje te naloge sposobna tudi nastavitev nekaterih grafičnih kartic ali nastavitev parametrov zaslona na sam sistem. Razmislite o vseh možnostih.

Kako vrniti video na 90stopinj, ko jih gledate?

Kot veste, je vsak Windows sistem privzeti predvajalnik (Media Player). V sodobnih sistemih ni klasičnega igralca, temveč se uporablja posodobljen razvoj.


Kako obrniti video na računalnik z operacijskim sistemom Windows 7? Preprosto preprosto. Ko odprete datoteko in začnete predvajanje, lahko uporabite običajen kontekstni meni, ki se prek PCM kliče na sliki, kjer je izbrana želena rotacija. Toda ne izpustite računov in posebnih hotkeys, ki vam omogočajo, da zavrnete klice na različne menije in nastavitve. Torej, na primer, obrnite se, okvir je 180 stopinj lahko prek kombinacije Ctrl + Alt z istočasnim pritiskom na gor. 90 stopinj v desno ali levo se proizvaja z isto začetno kombinacijo, vendar se uporabijo tudi pripadajoče puščice.
Podobna možnost je uporaba tipk Alt v povezavi s številčno tipkovnico (če obstaja). Vendar pa je uporaba tega predvajalnika, kot tudi klasičnega igralca, opisanega spodaj, nepotrebna, niti zato, ker ne ohranja slike, ampak samo zaradi izjemno omejenih formatov, ki jih je mogoče prepoznati in reproducirati.

Windows Media Classic Player

V najnovejših različicah operacijskega sistema Windows ni klasičnega predvajalnika. Lahko ga prenesete neposredno na uradni Microsoftov vir. Če želite, lahko prenesete celoten medijski center, imenovan Media Center. Dejanja, ki omogočajo vrtenje videa za 90 stopinj v operacijskem sistemu Windows 7 ali druge spremembe sistema, ko jih uporabljatesredstva ne bodo drugačna.
Poleg zgornjih kombinacij lahko uporabite posebne nastavitve, kjer je načrtovano, da nastavite lastne bližnjice na tipkovnici za hitro rotacijo, spreminjanje velikosti slike itd.

Orientacija zaslona

Vsi uporabniki ne vedo, da vrnejo videoposnetek 90 stopinj v sistemu Windows 7 in drugih sistemih je lahko zelo preprosto, če nastavite ustrezne nastavitve zaslona.
To lahko storite prek menija personalizacije ali izbire nastavitev ločljivosti zaslona (monitorja), kjer morate preprosto nastaviti orientacijo pokrajine ali knjige (ali obrnjene sheme). Metoda je precej neprijetna, ker se bo video, ki ga želite, predvajal tako, kot bi moral, vendar bodo privzete datoteke usmeritev obrnjene na glavo. V takih primerih je bolje uporabiti druge metode.

Prilagoditev grafičnega vmesnika

Veliko grafičnih kartic lahko video zasukate tudi za 90 stopinj. Windows 7 se uporablja ali kateri koli drug OS, posebno vlogo tukaj ne igra. Pomembno je razumeti samo to, da se nastavitev ustreznih parametrov nanaša predvsem na možnosti zaslona v samem operacijskem sistemu in je podvojena z aplikacijo za upravljanje grafičnega adapterja (čeprav lahko dodatni kontrolni programi odprejo dodatne parametre, ki niso na voljo v standardnih možnostih OS). V bistvu ne gre za integrirane čipe, temveč za grafične kartice NVIDIA in Radeon. Vgrajene grafične kartice nimajo niti takšnih nastavitev niti v možnostih DirectX.

Igralec VLC

Kot je za igralce, je vredno omeniti VLC predvajalnik ločeno. Ne samo, da je sposoben reproducirati skoraj vse znane formate avdio in video, rotacija slike v njem je zelo preprosta.
Če želite to narediti, morate v meniju orodja odpreti nastavitve filtrov in učinkov, nato pa označiti kontrolno točko. Če želite hitro dostopati do te možnosti, lahko nastavite svojo bližnjico na tipkovnici, tako kot v klasičnem Windows predvajalniku.
Mimogrede, vprašanje, kako hitro predati videoposnetek na računalniku in telefonu s katerim koli igralcem te vrste, se zelo močno razlikuje. Če je na mobilni napravi vklopljen senzor gramofona, je dovolj, da napravo postavite v ustrezen položaj, obračanje pa se bo zgodilo samodejno. Toda z računalniki ali prenosnimi računalniki, taki ukrepi ne gredo skozi.

Zasukajte video in shranite v standardnih sistemskih programih

. Oglejmo si, kako zavrteti video na 90 stopinj in ga shraniti. Ker standardni predvajalniki nimajo te zmogljivosti, je najbolje, da pred odpiranjem datoteke uporabite programsko opremo za urejanje videa.
Kot najenostavnejše orodje bo ustrezal isti Movie Maker ali "Movie Studio". Po odpiranju datoteke lahko uporabite dva gumba, označena z desno in levo puščico, zaporedno klikanje, na katerem slika obrne sliko v določeni smeri pod kotom, več kot 90 stopinj. Pravzaprav, potem morate samo ohraniti odprti predmet pod novim imenom aliuporabite hitro shranjevanje (Ctrl + S). Slaba stran takšnega programa je, da ima omejitve za zaznane formate, nekatere odprte datoteke pa ne bodo delovale. To še posebej velja za novo objavljene formate, kot je FLV. Na žalost lahko "native" Windows programi prepoznajo najpogostejše stisnjene formate, usmeritev pa je večinoma narejena na standardnih sistemskih datotekah Windows. Lahko, seveda, najprej uporabite kateri koli pretvornik in pretvorite izvirni video v jasno obliko Windows. Ali bi se morali ukvarjati s takimi dejanji, če obstaja enostavnejša rešitev problema?

Uporaba razvoja tretjih oseb

In najučinkovitejši so profesionalni programski paketi za obdelavo videa.
Danes jih je veliko. Če ima uporabnik vsaj osnovno znanje pri delu s podobnimi orodji, lahko svetuje najmočnejši program Sony Vegas Pro. Pripomočki tega načrta, za razliko od vseh drugih orodij, vam omogočajo, da izberete poljuben kot obračanja in ne samo preklopite na več 90 stopinj vrednosti. Prednost je tudi v tem, da lahko vmes postavite različne učinke ali anti-aliasing, ki se lahko prikažejo v rotaciji. Tudi nekateri zvočni urejevalniki, kot je Sound Forge, lahko urejajo uvoženi video. V tem primeru so uporabljene nastavitve zelo različne. Lahko spremenite ne le položaj slike glede na zaslon, temveč tudi spremenite hitrost sličic (fps). In to ne gre za dejstvo, da se prvotni zvok spreminja z vsemi parametri.

Sklepna ugotovitev

Zato je treba dodati, da mora vsaka oseba jasno razumeti nalogo. Odvisno od tega, ali želi ob ogledu sliko zasukati ali jo shraniti, bodo uporabljene metode popolnoma drugačne. Toda kaj je od vseh opisanih najbolj praktična možnost? Misli se, da se enkratne operacije gledanja videa lahko uporabijo samo, če ni predvideno nadaljnje shranjevanje. Prav tako ni priporočljivo spreminjati nastavitev zaslona, ​​ker bo vmesnik operacijskega sistema drugačen. Tu je mogoča le uporaba urednikov, z naknadnim odkritjem shranjenih datotek v igralcih. Če ne morete delati s profesionalnimi orodji, ni nič strašnega pri uporabi najpreprostejših programov sistema. Če se naučite, kako jih uporabljati, lahko preklopite na bolj kompleksne pakete in fino nastavitev. Ni treba posebej poudarjati, kaj natančno so v večini primerov raje?

Sorodne publikacije