Shortcodes WordPress: Primeri uporabe

Kratke kode WordPress je močna, vendar še vedno neznana lastnost sistema za upravljanje spletnega mesta. Če želite prikazati oglase na svojem spletnem dnevniku, preprosto natisnite besedo adsense. S funkcijo post_count lahko takoj določite število objav. Obstaja veliko podobnih primerov. Funkcionalni sklopi lahko močno poenostavijo delo bloggerja.

Primer preprostih kratkih kod

Začetni uporabnik se mora naučiti ustvarjati in uporabljati posebne ukaze ter uporabljati pripravljene različice. Da bi to naredili, morate razumeti, kaj predstavlja WordPress bližnjice. Na primer, lahko vzamete vrstico [my_shortcode id = 1 color = white] Nekateri predlogi [/my_shortcode]. V tem vnosu uporabnik pokliče možnost, ki je povezana z bližnjico. Niz je sestavljen iz dveh parametrov.


Prvi del zapisa je niz barv atributov id. Namesto teh vrednosti v začetni oznaki lahko določite vse parametre z želenimi imeni. Drugi del zapisa je besedilo. Da bi jo obdelali, morate prevesti celoten vnos v PHP. Uporabnik bo prejel niz naslednjih vsebin: my_shortcode (array ('id' = & gt; '1', 'color' = 'white'), 'Some suggestion'). Če želite, lahko zapis uporabite brez zgornje oznake. Vrstica bo izgledala takole: [my_shortcode id = 1 color = white]. V tem primeru se funkciji posredujejo samo atributi, ki so navedeni v izvirni oznaki. Ta možnost se uporablja, ko je klicana možnost, in ne zahteva drugih informacij o obdelavi. Da bi dodali galerijo, je dovoljnavedite atribute v ID-ju.


Kako vstaviti kratko kodo v WordPress

Uporaba nizov funkcij je zelo preprosta. Blogger mora ustvariti novo objavo ali odpreti obstoječi zapis za urejanje. Nato morate urednik besedila preklopiti v način HTML in določiti kodo v oglatih oklepajih: [izložba]. Uporabite lahko tudi atribute. Zapis bo izgledal takole: [showcase id = "1"]. V kratkih kodah lahko vdelate katero koli vsebino: [url href = "povezava na spletno mesto"] besedilo [/url]. WordPress 2.5 uvaja nabor funkcij, imenovanih Shortcode API. Po shranjevanju objave se obdeluje vsebina zapisa. Vzporedno s tem API za kratke kode pretvarja kratke kode za opravljanje dodeljenih funkcij.

Namen

S tem orodjem lahko v urejevalniku ustvarite izvirne teme za WordPress brez HTML-ja in posebnega znanja. Po potrebi dodajte gumbe in drsnike za harmoniko. Uporabnik lahko razdeli besedilo v stolpce, poveže galerijo, poudari besede v kateri koli barvi, vstavi lepe sezname in tabele s cenami. Kratke kode vam omogočajo, da blog postane bolj funkcionalen, material pa je izrazit in učinkovit. Ta metoda dodajanja interaktivnih elementov se uporablja za reševanje številnih problemov in je zelo uporabna pri delu.

Ustvarjanje bližnjic

Če uporabnik ve, kako natisniti preprosto funkcijo PHP, bo zlahka dosegel cilj. Če želite ustvariti bližnjico, morate najti in odpreti eno od datotek WordPress functions.php. Nato morate vstaviti funkcijo vrstice hello () {return 'Hello, world!';}. Ta ukrep bo ustvaril funkcijo, ki je odgovorna zazaključku navedenega besedila. Če jo želite pretvoriti v kratko kodo, morate za možnost hello () vstaviti ukaz add_shortcode ().
Vrstica bo izgledala takole: add_shortcode ('hw', 'hello');. Ko ustvarite bližnjico, jo lahko uporabite v opombah in na straneh. V ta namen pojdite v način HTML in vnesite vrstico [hw]. Ta kratka koda je jasen primer, kako enostavno je ustvariti podobne sklope funkcij.

Uporaba vtičnikov

Za lažje delo lahko blogger prenese razširitev. Uporaba dodatkov je najpreprostejši način za pripravo nabora funkcij brez nepotrebnih prilagoditev.

WP Shortcode z MyThemeShop

Nedavno je bila ta brezplačna razširitev razdeljena kot premium rešitev. WordPress vtičnik za kratke kode zdaj vsebuje 24 glavnih elementov: gumbe, zemljevide, ločila, tabele za določanje cen in še več. Za začetek dela z bloggerjem morate namestiti aplikacijo in odpreti urejevalnik besedila. Če želite dodati bližnjico, kliknite ikono »+«. Število nastavitev, ki se pojavijo v pojavnem oknu, je odvisno od izbire uporabnika. Za gumb lahko določite povezave in besedilo. Po dodajanju bližnjice bo urednik prikazal zapis, ki vsebuje vrsto elementa in parametre. Vidite lahko, da je vtičnik enostaven za uporabo.

Kratke kode Ultimate

To je ena najbolj priljubljenih razširitev. Aplikacija se pojavlja v vsaki zbirki pluginov za nastavitev WordPressa. Razširitev je na voljo vsakemu uporabniku. Po potrebi prenesite plačane dodatke v imenik. Blogger lahkodelo s 50 elementi oblikovanja strani, generatorjem kratkih kod in urejevalnikom slogov CSS. Vtičnik podpira več jezikov. Prednosti programske opreme vključujejo integracijo z vsemi predlogami, modernim dizajnom, prvotno oblikovanimi gumbi, prisotnostjo vmesnika gradnika in drsnika za galerijo.

Uspešne kratke kode

Ta razširitev je dovolj preprosta. Posodobitev programske opreme se redko izvaja. Vendar pa aplikacija vsebuje vse standardne kratke kode WordPressa. Blogger lahko dela z vodoravnimi in navpičnimi zavihki, stolpci, delilniki itd. Dodani elementi se takoj prikažejo v urejevalniku grafike. Uporabnik jih lahko izklopi za objave ali spletne strani v razdelku Nastavitve.

Shortcoder

Ta vtičnik se pogosto pojavlja tudi v različnih podatkovnih bazah. Razširitev se redko posodablja. Uporabnik lahko ustvari nabor funkcij s kodami HTML in javascript. Eden od najpreprostejših primerov je umestitev oglasne enote v besedilo. Če želite to narediti, morate ustvariti niz funkcij adsenseAd. Nato morate dodati kodo za oglasno enoto. Nato ga pokličite s skupino [sc: adsenseAd]. Uporabnik lahko prenese nove nastavitve v kratko kodo z urejevalnikom vsebine. Shortcoder plugin je zelo prilagodljivo orodje. Tukaj ne boste mogli najti osnovnih kratkih hlač. Uporabnik lahko sam ustvarja potrebne elemente.

Easy Bootstrap Shortcode

Vtičnik vam omogoča dodajanje novih slogov postavitve za spletno mesto. Razvijalci trdijo, da je to najlažji in najbolj cenovno dostopenWordPress razširitve. Plošča urejevalnika besedila vsebuje gumbe za kopiranje in lepljenje bližnjice. Vtičnik podpira pisave z ikonami. Uporabnik lahko doda sloge in druge elemente oblikovanja spletnega mesta. Razširitev je bila ustvarjena za delo z omrežjem spletnih virov, zato ima veliko nastavitev za stolpce. Blogger lahko ustvari več blokov in določi velikosti in zamiki. Vtičnik podpira prilagodljivo postavitev. Uporabnik lahko dela tudi z osnovnimi kratkimi kodami: zavihki, seznami, gumbi, nalepke, drsniki itd.

WP Canvas - Kratke kode

Dodatek vsebuje izbor najbolj priljubljenih nizov funkcij za razširitev funkcionalnosti spletnega mesta. Bloggerju niso na voljo le navadni elementi, temveč tudi okvirji, napisi, dodatki, števci povratnih informacij, kazalniki procesov z učinki itd. Če želite, lahko blogger na strani prikaže vzorce objav mest. Razvijalci so uporabnikom dali le kratek opis programske opreme. Hkrati plug-in deluje popolnoma z vsemi funkcijami, ki so mu dodeljene.

Kratke kode Arconixa

Razširitev vsebuje 6 vrst kratkih kod WordPorts. Uporabnik lahko dela z bloki, zavihki, gumbi, drsniki itd. Vtičnik podpira pisave z ikonami. Če želite, lahko blogger spremeni obrazec za prijavo, vključi osvetlitev, razdeli stran v stolpce.

Enostavne kratke kode

To je ena najpreprostejših razširitev za WordPress. Po namestitviGumb za izbiro za različne elemente na vrhu urejevalnika besedila si lahko ogledate. Obstajajo vse standardne kratke kode: zavihki, ki razkrivajo sezname, ikone, sporočila itd. Ko se blogger nauči ustvarjati in uporabljati niz funkcij, se lahko osredotoči na pripravljene rešitve za spletno mesto.

Bližnjice za WordPress: Nastavitve

Kako natisniti povezavo za objavo Tweet? Če želite to narediti, morate odpreti datoteko functions.php in skupaj z drugimi WordPress bližnjicami v PHP vstaviti naslednjo vrstico: function twitt () {return 'ID).' "Title =" delite s prijatelji! " "Cvrkutati", "twitt"), nato pa pojdite v način HTML, nato vnesite besedo [twitter], dodana bo povezava, kjer je uporabnik zapustil bližnjico. Eden od najučinkovitejših načinov za povečanje števila naročnikov je prikaz pravilno dokumentiranega sporočila, ki mu ni treba spremeniti celotne kode teme za WordPress. neodvisno, kar je izhodna funkcija nastavljena koda izgleda takole:. Funkcija subscribeRss () {vrnitev "Subscribe";} add_shortcode ("prijavi", "subscribeRss");
.

Dodajanje Google AdSense

Mnogi blogerji uporabljajo storitve kontekstnega oglaševanja. Če želite v Google vstaviti kodo orodja, datoteka s temo ne bo delovala. Toda trgovci vedo, da je večja verjetnost, da bodo ljudje šli skozi povezave, vsebovane v vsebini. Če želite vstaviti oglasno enoto na kateri koli kraj na strani, morate ustvariti kratko kodo in jo poklicati z ukazom [adsense].

Dodajanje vira RSS

ZaZa izpolnitev te naloge morate funkcijo spremeniti v bližnjico. Nato morate omogočiti način HTML in v polje za urejevalnik vstaviti vrstico [rss feed = "link" num = "3"]. Prvi atribut določa vir RSS za URL in drugi za število izhodnih opomb.

Dodajanje objav iz baze podatkov

Za ustvarjanje seznama člankov neposredno v urejevalniku, morate ustvariti bližnjico, preklopiti v način HTML in vstaviti vrstico [liste num = "5" cat = "2"]. Ta ukaz prikaže seznam petih objav v ID-ju kategorije 2. Vredno je omeniti, da lahko vtičniki WordPress prikažejo medsebojno povezane zapise. Vendar pa bo s pomočjo kratke kode blogger zlahka prejel seznam poljubnega števila publikacij iz ločene kategorije.

Klicanje slike zadnjega članka

Za poenostavitev dela s slikami lahko uporabite nabor funkcij. Če želite poklicati sliko zadnje objave, morate ustvariti kratko kodo. Nato vključite način HTML in prilepite polje [postimage size = "" float = "center"] v polje za urejanje.

Dodajanje nizov funkcij v pripomočke

Treba je opozoriti, da v stranskih stolpcih spletnega mesta ne delujejo nobene WordPress kode. Omejitve platforme je mogoče obiti. To storite tako, da odprete datoteko s temami za WordPress functions.php in vstavite vrstico add_filter ('widget_text', 'do_shortcode'); Kratka koda bo dodana pripomočku.

Sorodne publikacije