Kaj je video gostovanje? Opis, pregled, uporaba

Kaj je video gostovanje za preprostega potrošnika - to je najprej priložnost, da se lepo zabavate ob ogledu najljubših videoposnetkov na različne teme. Izberete lahko seznam prostih delovnih mest, ki jih blogerji redno prejemajo opozorila o izdaji novih videoposnetkov, sproti spremljate najnovejše dogodke in vse nove, ki se pojavljajo v skupnosti. Za tiste, ki so se odločili, da se namerno ukvarjajo s produkcijo zanimivih medijskih vsebin, bo video gostovanje ponudilo veliko možnosti, predvsem pa ciljno občinstvo, ki bo zagotovilo prihodek od števila ogledov videov in oglasov.

Zgodovina ustvarjanja YouTuba

Video platformo YouTube je 14. februarja 2005 ustvaril Chad Hurley, Stephen Chen in Javed Carrim. Spodaj je prvi objavljen videoposnetek na YouTubu, s katerega se je začelo testiranje spletnega mesta. Dodal ga je ustvarjalec Javad Harim 23. aprila 2005.
Namen projekta je bil na začetku naslednji: ustvarjalci so želeli drugim omogočiti objavo zanimivih videov in jih poslati svojim prijateljem. Posebna novost je dejstvo, da lahko uporabniki videoposnetek ocenijo s klikom na "thumbs up" ali "thumb down". Pred tem je bilo za pošiljanje enega videa potrebno to storiti preko pošte, plačanega video gostovanja ali programa Bit-torrent. Bilo je zelo neprijetno. Ker je največja dovoljena velikost poslanega videoposnetka strogo omejena, si jo lahko ogledate šele po celotnem prenosu.


Hurley, Kim in Chen so uspelirešiti vse te probleme in tako zadostiti vsem potrebam uporabnika. To pojasnjuje velik uspeh YouTube video gostovanja, saj sama ideja ni tako pomembna kot njena izvedba.

Najboljše video gostovanje interneta

Rutube - drugo najbolj priljubljeno video gostovanje po Rusiji po YouTubu, izdelano po svoji podobi in podobi. Od slabosti, je mogoče opozoriti, da je pomanjkanje optimizacije preveč poenostavljeno in težko video predvajalnik, vendar razvijalci aktivno delajo na izboljšanju platforme. Gostovanje se nahaja na rutube.ru, ima ne samo rusko govoreče občinstvo, temveč tudi države SND in celo Zahodno Evropo. Video posnetek »Kliki« se nahaja na clipiki.tv, avtorji pa običajno objavljajo celovečerne filme ali serije, saj se tam pogosto uporabljajo. Kratki videoposnetki v večini niso tako priljubljeni kot načeloma storitev. Najverjetneje, uporabniki radi ta video gostovanje samo zaradi dejstva, da lahko gledate različne filme v dobri kakovosti.


Video gostovanje šalov s kupidom se nahaja na coub.com in je specializirano predvsem za kratko video zabavo. Uporabnikom ni treba dolgo iskati zanimivih tem, na levi strani pa so razdelki, po katerih lahko najdete potrebne informacije. Video gostovanje je zelo priljubljena, posnetke lahko včasih pridobijo v povprečju 500-600 tisoč ogledov.
Ruska jezikovna platforma ivi.ru s plačanimi filmi - vrsta internetnega TV-igrišča za gledanje filmov, ne samo na zaslonihračunalnike, ampak tudi na velikih plazemskih napravah. Spletna stran ponuja možnost ogleda skoraj vseh ruskih in tujih filmov na plačano naročnino, vključno s tistimi, ki so izdani zelo dolgo. Obstajajo tudi serijske publikacije in risanke za otroke na spletni strani, lahko iščete po zvrsteh, letih izdaje, priljubljenosti in drugih parametrih.

Priložnosti

Kaj je video gostovanje za ustvarjalne ljudi? Če ste kreativna oseba, ki potrebuje samoizražanje, potem je seveda za vas video hosting primeren kot platforma z zadostnim naborom orodij za urejanje in obdelavo videa. Tudi video gostovanje vam daje možnost, da zaslužite na razstavah in oglaševanju. Priljubljeni posnetki lahko prinesejo dobiček in osebam odvzamejo potrebo po stabilni zaposlitvi. Vse je mogoče odstraniti. Na večini platform je funkcija snemanja videa v realnem času, ki je primerna za pretakanje iger ali preprosto komuniciranje z gledalci. Uporabniki niso prikrajšani tudi za uporabne funkcije, kot so iskanje po parametrih, ocenjevanje videa, komentiranje, pošiljanje drugim spletnim storitvam in drugo. Pred kratkim so televizijski kanali pretakali in snemali različne televizijske oddaje na video gostiteljih.

Vidnost

Opis storitev gostovanja videoposnetkov, njihovih zmožnosti in prednosti je mogoče neomejeno sestaviti, toda morda je najpomembnejše merilo za ocenjevanje katere koli medijske platforme njegova prisotnost. Do danes je nesporni vodja Youtube, vendar obstaja še veliko drugih storitev, kot so Rutube, Vimeo, Myspase ali Metacafe. Zadnji trije so večpriljubljena pri tujcih. Prav tako ne morete odložiti računov in družabnih omrežij, ki vam omogočajo objavljanje video gradiva.
Vidnost platforme vpliva na kakovost vsebine, saj lahko avtorji v največji možni meri ovrednotijo ​​število spletnih mest z večjo publiko. Za navadnega uporabnika je to tudi zelo pomembno, nihče ne želi gledati videa v slabi kakovosti ali se prilagajati na nekaj vsebin, ki ponujajo video gostovanje.

Najbolj gledano

Zapis o ogledu enega videa po številu krat v celotnem obdobju je last YouTube. Prvo mesto je glasbeni videospot Despasito, ki je pridobil 586 milijard pogledov, sledi ti Shape (399 milijard), See You Again (394 milijard) in Uptown Funk (391 milijard). Še posebej veseli, da je na prvih petih najbolj priljubljenih videoposnetkih na YouTubu objavljena ruska risanka "Masha in medved - Masha plus kaša", ki je pridobila 339 milijard pogledov. Omeniti je treba, da je ta risanka edina ne-glasbena posnetka med vsemi najbolj priljubljenimi videoposnetki.

Kaj je video gostovanje za podjetja?

Vsaka video platforma, ki že dolgo obstaja na spletu, je bolj ali manj znana po priljubljenosti, bi morala biti donosna. Zaslužek se doseže z vključevanjem oglaševanja v videoposnetek ali na straneh spletnega mesta. Vrednosti video gostovanja za vsako akcijo ne smemo podcenjevati, saj oglaševanje prinaša prihodke začetnikom in manj znanim podjetjem ter velikim organizacijam sveta. Pri naročanju oglasov na video gostiteljih so lahko prepričaniPriljubljenost podjetja se bo znatno povečala, saj je občinstvo istega YouTuba ogromno. Zato je prostor za oglaševanje vedno tam. Zgodi se, da videoblogi med seboj naročajo oglase, da bi povečali priljubljenost in povečali število ogledov, kar prispeva k razvoju samega gostovanja videov in motivira avtorje, da izdelajo bolj kakovosten material.

Nadaljnji razvoj video platform

Kaj je zdaj gostovanje videa? Za nekatere, posel ali delo. Za druge - prijetna zabava in priložnost za izmenjavo zanimivih videov s prijatelji. Težko je napovedati, kako dolgo bo priljubljenost storitev gostovanja videov ostala na visoki ravni, vendar ne moremo zanikati, da bi bilo treba izboljšati njihovo kakovost tako glede predlagane video vsebine kot tudi tehnološko. Že imamo široko paleto priložnosti. Težko si je predstavljati, kakšen napredek je še mogoč. Kot možnost, s pojavom prihodnjih 5G omrežij, ki bodo znatno povečali hitrost, se bo količina podatkov, shranjenih na strežnikih, le povečala, kar bo po eni strani pozitivno vplivalo na potrošnika, na drugi strani pa bo prisililo razvijalce, da razmišljajo o shranjevanju velikih količin informacij. .

Sorodne publikacije