Kako prenesti teksturo v Photoshop? Nasveti in triki

Pogosto se profesionalni uporabniki Adobe Photoshop soočajo s pomanjkanjem dodatnih funkcij. Ta problem je pomemben, ker je standardni set čopičev, pisav, tekstur relativno majhen in mnogi uporabniki potrebujejo za delo nova grafična elementa. Na srečo je odgovor na vprašanje, kako prenesti teksturo v Photoshopu, precej preprost in se ne razlikuje veliko od običajne obremenitve zagona. Torej, tudi novinec lahko samostojno izvede postopek dodajanja teksture na splošni seznam.

Kaj je tekstura?

Preden prenesete teksturo v Photoshop CS6, morate razumeti sam koncept. Ta element se prekriva nad sliko in ustvarja zanimive vizualne učinke. Uporablja se pri obdelavi fotografije, dodajanju različnih odrgnin, hrapavosti in drugih željah uporabnikov. S pomočjo tekstur lahko grafične predmete okrasite v želenem tonu. Tekstura je po svoji naravi nekoliko podobna kateri koli površini.


Ne morete uporabljati zapletenih vzorcev in slik, ampak delati s plastmi. Strokovnjaki vedo, da lahko Photoshop spremeni sloje in jih ustrezno prilagodi.

Kako prenesti teksturo v Photoshop?

Vse teksture imajo poseben ".pat" format. Preden dodate teksturo "Photoshop", jo morate najti na spletu in prenesti. Obstaja veliko število knjižnic in zbirk z vzorci, čopiči in pisavami, zato so možnosti vbo dovolj. Če je tekstura predstavljena v obliki sklopa in vgrajena v arhiv, jo morate razpakirati, po možnosti v ločeni mapi pod teksturo v Adobe Photoshopu.

Nastavitev teksture

Po uspešnem prenosu in razpakiranju lahko nadaljujete do končne faze - namestite teksturo v samem Photoshopu.
  • Preden prenesete teksturo v Photoshop, morate zagnati grafični urejevalnik Adobe Photoshop in ustvariti vsak dokument, da odklenete konfiguracijski del.
  • Nato morate odpreti meni "Manage Sets", kjer lahko dodate prej naloženo teksturo. To je mogoče storiti na različne načine, vendar bomo analizirali najbolj priljubljen primer.
  • Za dostop do menija "Manage Sets", morate odpreti razdelek "Editing" v glavi programa. Nato poiščite kategorijo "Sets" in postavko "Manage Sets".
  • Prikaže se pogovorno okno, v katerem so prikazane privzete ščetke. V zgornjem delu v polju "Type" izberite "Patterns" - prikazane so privzete nastavitve. V desnem delu pogovornega okna je funkcija "Prenesi" - kliknite nanjo.
  • Pojavilo se bo novo okno, v katerem naj uporabniki izberejo želeno obliko datoteke .pat z besedilom.
  • Ko izberete želeno datoteko, kliknite na "Prenesi".
  • Nova splošna besedila bodo samodejno dodana na splošni seznam postavk, ki jih je mogoče urejati po lastni presoji.
  • Samo dodane teksturebo prikazan na dnu seznama. Uporabnik lahko izbriše in spremeni svoj nabor vzorcev. Pomembno je vedeti, da bodo preobremenjeni z dodatnimi elementi programa Adobe Photoshop imeli težave z zmogljivostjo.

    Sorodne publikacije