Honda Accord 7: fotografije, ocene, specifikacije, značilnosti vozila in povratne informacije lastnika

Na Japonskem so japonski avtomobili zelo priljubljeni. Najdemo jih ne samo v vzhodnem, temveč tudi v zahodnem delu naše države. Ti stroji ljubijo svojo zanesljivost predvsem. In dejansko, kot je pokazala praksa, japonski avtomobili redko ne uspejo, kot evropski. Toda kako se japonska kaže sama? Poskusimo ugotoviti primer Honda Accord 7. Specifikacije, "rane" in mnoge druge - še v našem pregledu.

Opis

"Honda Accord" je avtomobil s povprečno velikostjo, ki je komercialno na voljo od 76. leta. Sedma generacija je potekala od leta 2002 do leta 2007.
Ta model je bil uradno odpremljen tako na ameriški kot tudi na evropski trg. Honda Accord je bila izdelana v več telesih. To je vsestranski, dve-vratni coupe in limuzina s štirimi vrati.

Videz

Kot smo že povedali, je bil avtomobil izdelan v različnih telesih. Vendar pa je v Rusiji najbolj priljubljeno telo limuzina. Zasnova sedme generacije je zelo dobra - pravijo povratne informacije. Kljub več kot 15 let starosti ti avtomobili še vedno izgledajo sveži, moderni in celo športni (če upoštevamo svetle barve telesa). Pred avtomobilom - strogo senčeni žarometi in gladka maska ​​z racionaliziranim odbijačem. Vrstice mreže se ponavljajo na pokrovu motorja. Stroj nima mišičastih lokov, vendar izgleda precej uspešno na račun proporcionalnih linij.


Za avtomobilom ni nič manj stroga silhueta. To je nerodna kapucaprtljažnik in "zoženi" luči. Mimogrede, ta oblika optika prej vadili na "Toyota Camry" v 20. telesu. Avtomobilski voziček Honda Accord 7 se pojavi. Katere so pozitivne točke, ki poudarjajo lastnike? Prvi plus je seveda oblikovanje. Ne se preveč zastarela za naš čas, stroj ima tudi fino uglaševanje. Proizvajalci ponujajo različne pogonov na Honda Accord, ki dajejo ne le avtomobilu eleganten videz, temveč tudi večjo stabilnost na cesti. Vendar pa obstajajo pomanjkljivosti. Tako, med slabosti, je treba omeniti, potenje PSD Honda Accord. Poleg tega so plastične in sčasoma meglene. Obstajajo tudi slabosti v različici Type-S. To je zelo šibka navezanost odbijač, ki je zato v zadnjih letih pa je razdalja med žarometom in odbijača.

Zdaj o kakovosti slikanja. Japonski avtomobili so vedno imeli šibko barvo. In Honda Accord 7 ni bila izjema. Kot je navedeno v pripombah, barva na "Honda" zelo občutljivo in zlahka opraskan. Obstajajo slabosti in na vetrobransko steklo. Precej mehka je. Če se čas ne spremeni brisalce zdi blatne steze, ki jih je mogoče odpraviti le z abrazivne poliranje. Metal na Honda lahko rje na več mestih. Ta rob kapuco in blatniki. Še posebej trpijo od zadaj. To je vse, manjka telo "Honda Accord" sedme generacije.

Honda Accord 7: Mere, razdalja

Z evropskimi standardi, ta avto spada v D-razredu. Tako je skupna dolžina stroja se giblje od 467 do 477 metrov, odvisno od tipa telesa. Širina avtomobila je lahko od 176 do 181 metrov. Višina je od 142 do 147 metrov. In tukajavtomobil je vedno nespremenjen - 15 centimetrov. Kot je navedeno v pregledih, je Honda Accord 7 zelo nizek avtomobil. Pri delu na naših cestah lahko poškodujete katalizator in plastično zaščito na dnu. Včasih so udarci na samem robu odbijača. Ta stroj očitno ni zasnovan za terensko uporabo.

Salon

Notranja oprema je precej dobra, glede na to, da je bil avto izdan leta 2002. Honda ima v primerjavi z Evropejci istega leta boljšo notranjost. Za voznika je večfunkcijski usnjeni volan s štirimi kraki in sedeži z dobro bočno podporo. V mnogih kompletih so sedeži opremljeni z električnim pogonom in grelnim elementom. Instrumentna plošča je puščica.
To je precej informativen - v centru je merilnik hitrosti (tudi za ameriški trg obstaja lestvica v miljah), na levi pa tahometer. Rdeča lestvica se začne s sedem tisoč zavoji. V osrednji konzoli je bil v tistih dneh multimedijski zaslon z navigacijo. Obstaja tudi snemalnik CD-jev. S sovoznikove strani - globoko predal za rokavice, ki ga lahko zaklenete na ključ. Med glavne pozitivne strani v Honda Accord 7 v pregledih so dobro raven opreme in dobre ergonomije. Ampak ne pozabite na slabosti. Torej, čez čas, se začne škripati plastike v kabini. Stroj zahteva dodatno zvočno izolacijo. Usnje na sedežih je že peto leto delovanja. Hkrati se izbriše pokrov za pogosto uporabljene tipke in gumbe v kabini. V zvezi z elektroniko pa ni nobenih vprašanj. Izjemaso primeri intervencij brez pridržka.

Specifikacije

V Rusiji lahko najdete 2 motorja za Honda Accord 7. In oba sta bencina. Osnova je dvolitrska enota s 152 konjskimi močmi. Ustvarja do 186 Nm navora. Kakšne so dinamične značilnosti Honda Accord 7? Dvolitrska "Honda" je precej živahna - pravijo v pregledih. Pospeši na sto v 105 sekundah, maksimalna hitrost pa je 215 kilometrov na uro.

Pri dražjih kompletih lahko najdete 24-litrski motor. Ta motor razvija moč pri 190 KM. Navor enote je 223 Nm. Ta enota vam daje nepozabne občutke jahanja. Za sto, 24-litrska limuzina pospeši v samo 79 sekundah. Največja hitrost je 227 kilometrov na uro. Takšna "Honda" se lahko že uvrsti v kategorijo športa. Tako visoke dinamične lastnosti japonskih inženirjev so bile dosežene s sistemom spreminjanja pretoka ventilov in faz distribucije plina.
Med pozitivnimi točkami je treba opozoriti, da se elektronika pod pokrovom ne boji ponorov.

Težave z motorjem

Na splošno so ti motorji precej zanesljivi - pravijo ljudje v pregledih. Vir bloka iz lahke zlitine je do 350 tisoč kilometrov. Nato lahko izvedete giljoš, ki bo stala 1 tisoč dolarjev. Sčasoma, na Honda, napenjalec servisnega pasu ne deluje. Njegova cena je previsoka - 125 $. Prav tako lahko ti motorji "sesajo" olje zaradi izrabljenih tesnil in neprepustnih tesnil. Zaradi ostrega zagona in agresivne vožnje lahkoda bi motor propustil 100 tisoč kilometrov. Njihova cena je od 70 do 230 dolarjev.
Včasih se lahko pojavijo težave s starterjem na Honda Accordu 7. Zaganjalnik se vklopi, vendar ni vrtenja gredi. Razlog za to je nositi bendix ali krono vztrajnika.

Težave pri delovanju

Lastniki se soočajo z več težavami:
 • Nenamerna prekinitev motorja v prostem teku. Ponavadi je napaka vžigalnega sistema in regulacija časovnega okvira.
 • Nestabilno delovanje motorja v prostem teku. Razlog za to so lahko zamašitev šob za vbrizgavanje goriva, vodov za gorivo ali filtrov.
 • Stabilizator motorja po zagonu. Razlog za to je prepuščen sesalni kolektor ali neprepustno tesnilo, ki gre do bloka za vbrizgavanje. Tudi skupaj s tem se zmanjša moč motorja.
 • Vzdrževanje

  . Japonski motorji, kot so kakovostno olje in antifriz. To bo močno prizadelo žep, saj je cena prvotnega OZH - 10 $ na liter. Res je, da služi do 200 tisoč kilometrov. Proizvajalec priporoča uporabo naslednjih razredov motornih olj:
 • Idemitsu.
 • Mobilni telefon.
 • VR.
 • Stroški štirih litrov nafte - približno 100 $ (6200 rubljev). Zamenjavo je treba opraviti enkrat v 10 tisoč kilometrih. Če olja ne zamenjate pravočasno, se to odraža v rušenju krmilne verige, oljne črpalke, hidravličnega napenjalnika in balansirnih gredi. V ležiščih odmične gredi je tudi praznina. Pomembno je upoštevati ne le predpise o zamenjavi, ampak tudi raven olja v Slovenijimotorje V nasprotnem primeru sistem za spreminjanje pomika ventila in fazni premik krmiljenja ne deluje. Enkrat v 15 tisoč na dvolitrski motor je treba zamenjati sveče. Iridium, nameščen na 24-litrskih motorjih, služi dlje - do 60 tisoč.
  Mimogrede, enkrat v 45 tisoč kilometrih je potrebno opraviti regulacijo zračnega zareza. Stane približno 50 $ (3100 rubljev).

  Prenos

  Večina limuzin je bila opremljena z avtomatsko petstopenjsko "Sport Shift" polje. Potrebno je meriti ATP tekočino vsakih 50.000 kilometrov. Pod pogojem pravočasno storitev, vir tega polja je 200-250 tisoč kilometrov. Naslednje, popravila strošek $ 1000 (62.000 rubljev). Četrtina avtomobilov je šla mehaniki. MKPP je zelo zanesljiv, a potrebuje tudi servis. Olje se spremeni enkrat v 60 tisoč kilometrih. Skozi 150 tisoč lastnikov spremeni oprijem. Njegova cena je približno 500 $ (31.000 rubljev). Če zamenjave ne opravite pravočasno, bo prišlo do ročnega kolesa. In njegova zamenjava bo stala še več. In še ena stvar: ne glede na vrsto škatle, 70-80 tisoč "Honda" zahteva zamenjavo zadnjega zobnika ročične gredi in prenosa.

  Tekalno orodje

  Stroj ima enako obliko vzmetenja kot prejšnja generacija. Torej, spredaj in zadaj več stolpcev se nahaja. Ročice niso izdelane iz aluminija. Prve napake (po 50 tisoč kilometrih) so rokavi stabilizatorja (spredaj). Cena novih, ob upoštevanju dela na zamenjavo - $ 50 (3100 rubljev.). Po 80 tisoč zamenjavah potrebujete stabilizator. Stanejo približno 35 $ (2100 rubljev). Skozi120 tisoč potrebuje zamenjavo:
 • Zgornje ročice.
 • Kroglični ležaji.
 • Amortizerji so približno 150 tisoč kilometrov. Cena spredaj in zadaj je 220 oz. 180 dolarjev. V istem teku se lahko ležaj pesta obrabijo. Po 200 tisoč pozornosti zahteva zadnje vzmetenje, in sicer tihi bloki. Na žalost gre le za vzvod, ki stane približno 700 USD za komplet (43.000 rubljev.). Med rane je mogoče omeniti zakisanie valjčni vijaki v zadnjem vzmetenju. Včasih morajo rezati in spreminjati vzvode. Tudi na "Honda" so mehki kolesni čepi.

  Krmiljenje

  Stroj ima klasično krmilno napravo s hidravličnim ojačevalnikom. Prve napake prihajajo iz nasvetov - skozi 90 tisoč. Novi so stali približno 55 $ (3400 rubljev). Stojalo se lahko dolgo potrese. Mnogi lastniki proračuna rešiti to vprašanje - samo zategnite. Toda če je rake tekel, ga je vsekakor treba dvigniti. Stane približno 800 $ (49800 rubljev). Včasih pride do uhajanja zaradi korozije vhodne gredi. Črpalka ojačevalnika ne povzroča težav le, če se tekočina zamenja enkrat na 60 tisoč. To mora biti izvirnik - "Honda PSF". Zavorne obloge se hitro obrabijo. Spredaj - skozi 20 tisoč, zadaj - do 40. Diski so 3-krat daljši od blazinic. Napaka hitrega nošenja blazinic je sistem stabilnosti tečaja. Včasih dela napake zaradi umazanih magnetnih obročkov senzorjev.

  Poglejmo

  Tako smo ugotovili, kaj značilnosti in značilnosti Honda Accord 7. Trenutno je ta avto lahkokupiti za 400-500 tisoč rubljev. Med prednostmi limuzine je treba omeniti:
 • Viden videz.
 • Sposobnost nastavitve.
 • Hitri motorji.
 • Zanesljivo ohišje.
 • Ergonomska notranjost.
 • Med pomanjkljivostmi:
 • Nizka razdalja.
 • ​​
 • Šibka barva in premaz ter antikorozijska zaščita telesa.
 • Dobra storitev in visoki stroški rezervnih delov.
 • Če povzamemo, je treba opozoriti, da je Honda, kljub visokim stroškom vzdrževanja, v Rusiji zelo priljubljen avtomobil. Ta avto je očitno primeren za mlade in tiste, ki želijo iz vožnje dobiti čustva. Na splošno lahko za tako vsoto odpusti nekatere pomanjkljivosti.

  Sorodne publikacije