Zvočniki Sven MS-1820: značilnosti, primerjave z analogi in pregledi

Izbira dobrega avdio sistema ni vedno lahka, še posebej, če je na trgu tako veliko zanimivih možnosti po ugodni ceni. Danes bi rad govoril o zelo zanimivem modelu, ki je lahko dobra in univerzalna možnost za računalnik in za stacionarno rabo. Jezik bo namenjen Sven MS-1820. Podrobneje se bomo seznanili ne le z značilnostmi stolpcev, zmožnostmi, ocenami in ceno, temveč jih bomo tudi primerjali z nekaterimi konkurenti. Zanimivo bo.

Opis

Pregled Sven MS-1820 je predvsem kratek opis. Torej je bil model lansiran od začetka leta 2014 in je skoraj takoj postal priljubljen, saj je podjetje za precej skromen denar potrošniku ponudilo akustični sistem formata 2.1 in njegovo zmožnost uporabe v mirovanju brez računalnika. To je postalo možno zaradi dejstva, da je proizvajalec na subwoofer namestil priključke za priključitev običajnih USB pogonov in mikro SD preko posebnega adapterja.
Na moči ta akustika ne zgrabi zvezd z neba, temveč je zasnovana predvsem za proračunsko raven, tako da ji je mogoče odpustiti nekatere pomanjkljivosti v specifikacijah. Podrobnosti o tehničnih lastnostih modela bodo zapisane v ločenem odstavku, zdaj pa se je vredno preseliti v komplet za dostavo.


Paket

Stebri Sven MS-1820 so na voljo v srednje velikih škatlah. Na embalaži si lahko ogledate fotografije zvočnega sistema, kot tudi nekatere značilnosti in značilnosti, kot je mogočedodeli proizvajalec s splošnega seznama. Načeloma nič posebnega v paketu, to je več kot standard za podjetje. Tudi trdne barve pod zastavo Finske se hranijo.
Poleg para zvočnikov in nizkotonskega zvočnika bo v škatli uporabnik našel standardni komplet odpadnega papirja (dokumentacijo, navodila, garancijski list), daljinski upravljalnik, RCA kabel s 35 mm vtičem, anteno za radio in baterije za ploščo Penesamig. To je verjetno zelo slab in poceni lažni Panasonic.
Pravzaprav skupaj z vsem. Zdi se, da je serija standardna, vendar občutek, da nekaj manjka. Mimogrede, bila sem prijetno presenečena nad radijskim kablom, ki vam omogoča poslušanje različnih FM postaj, čeprav to zdaj počne malo ljudi (vsaj doma).

Videz

Kar se tiče videza, je tukaj vse tipično za podjetje in nič ni presenetljivo. Ja, vredno je omeniti dejstvo, da se stolpci prodajajo samo v eni barvi - črni, druge barve pa v naravi ne obstajajo. Kar zadeva materiale, je glavni del satelitov in globokotonca izdelan iz tankega MDF s črno barvo. Nekje so sijajni vložki, ki po eni strani dodajajo privlačnost, po drugi strani pa zelo dobro zbirajo prstne odtise. Na splošno lahko videz ocenimo na 4 z minusom.
Sateliti v MS-1820 nimajo dodatnih priključkov ali vhodov. Spredaj imajo zvočnike in za žico, ki se povezuje z nizkotoncem. Treba je omeniti, da so žice vklopljeneStolpci so dolgi, zato se po želji lahko nahajajo daleč od glavnega sistema. Tukaj, mimogrede, fotografija stolpca Sven MS-1820:
Zanimivo je, da je multimedijski sistem, ki dodatno deluje kot subwoofer. Na splošno je taka akustika zelo podobna glasbenim središčem iz 90-ih in 2000-ih, vendar ni bilo USB-vtičnic, Bluetooth modulov in priključkov za pomnilniške kartice.
Tako so na hrbtni strani subwooferja priključki za povezovanje zvočnikov in antena za radio. Spodaj je gumb za vklop /izklop in luknja, kjer se napajalni kabel ugasne. Zdi se, da je lokacija standardna, vendar se lahko gumb za vklop premakne na sprednjo stran. Na levi strani nizkotonskega zvočnika ni nič, toda na desni je v cevi faznega pretvornika le luknja.
No, končno, sprednji del Sven MS-1820. Zgoraj takoj v očeh obstajata dve "zavoji". Prvi je odgovoren za nastavitev frekvence zvoka in drugo za nastavitev nizkih tonov. Malo spodaj so gumbi za povečanje in zmanjšanje zvoka, ki ob daljšem pritisku igrajo tudi vlogo preklapljanja posnetkov in radijskih postaj (kratek pritisk v načinu radijskega poslušanja).
Obstaja tudi gumb za spreminjanje načinov, to je preklapljanje med AUX, MP3 FM. Ob njem je gumb Start /Premor. V notranjosti, med gumbi, je nameščen majhen LED zaslon, ki prikazuje različne informacije. V spodnjem kotu zaslona je tudi IR priključek za daljinsko upravljanje.
No, in dokončajte sprednji del nizkotoncareža za pomnilniške kartice micro-SD (priključena prek standardnega adapterja) in USB priključek za običajne pogone.

Značilnosti

Čas je, da se seznanimo z značilnostmi Sven MS-1820. Tukaj so:
 • Vrsta avdio sistema - 2. 1.
 • Moč - 40 vatov.
 • Moč satelitov (zvočnikov) je 11 W (skupno 22 W).
 • Moč nizkotonca je 18 vatov.
 • Razpon frekvenčnih zvočnikov - 150-20000 Hz.
 • Frekvenca globokotonca je 40-150 Hz.
 • Vrsta povezave - žično, napajanje iz omrežja.
 • Vrsta krmiljenja - ročno + daljinsko upravljanje.
 • Priključki in vhodi - RCA, 35 mm, USB, SD /MMC kartica.
 • Velikost satelitskih zvočnikov je 57 mm.
 • Število govorcev na satelitih - 1 (skupaj 2).
 • Glasnost nizkotonca je 92 mm.
 • Število zvočnikov na nizkotonskem zvočniku je 1.
 • Dimenzije satelitov (W /W /D) - 90 mm /130 mm /83 mm.
 • Mere nizkotonca (W /V /D) - 164 mm /233 mm /250 mm
 • Na splošno značilnosti niso posebej impresivne. Čeprav je zaradi pravičnosti vredno omeniti, da ima večina avdio sistemov s proračunom podobne parametre.

  Testiranje

  Preden primerjamo Sven MS-1820 s svojimi konkurenti, bi bilo dobro opraviti nekatere teste in oceniti kakovost zvoka zvočnikov.
  Presenetljivo je, da se celoten komplet zbirke precej dobro pokaže. Zvok se izkaže zelo čist, jasen in celo nekoliko živ. Nobenega zahtevka za subwoofer ni, deluje z vsem denarjem, v resnici pa v večini primerov s frekvenčnim območjem 50 Hz. Kar zadeva satelite, se razpoke občasno slišijo pri največji glasnosti, vendar neje kritična. Zvočniki odlično reproducirajo zvok na svojih frekvencah. Edina stvar, ki je iz minusa, je rahla prevrnitev po 15 kHz, vendar je to mogoče oprostiti.

  Primerjava s konkurenti

  Sven MS-1820 ima več dokaj resnih konkurentov, ki na prvi pogled niso slabši od junaka današnjega pregleda. Za primerjavo so bili izbrani trije modeli tipa 2.1, med katerimi je ena iz Svena.

  SVEN MS-1085

  Ta model je bolj aktualen kot trenutni pregledovalnik. Skupna moč celotnega sistema je 46 W, kar je 6 več kot pri MS-1820. Materiali primera - MDF, obstaja regulacija nizkih frekvenc. Kot je za velikost zvočnikov satelitov, potem, prvič, so tukaj za 2 in njihova velikost je 25 in 75 mm. Nizkotonski zvočnik ima en zvočnik, vendar je njegova velikost večja od 125 mm. Obstajajo tudi razlike v moči satelitov in globokotonca - 13 in 20 vatov. In nenazadnje - frekvenčno območje. Tukaj je malo širši, vendar ne veliko.
  Kar zadeva zvok, je približno enako, vendar še vedno nekoliko boljše. Po ceni, 1085 je veliko dražji, tako da ni posebnega občutka overpaying.

  Microlab M-200

  Ta akustični sistem stane tudi malo več kot Sven MS-1820. Najti ga danes v trgovinah ni tako enostavno. Skupna moč je 40 W, kar je primerljivo z 1820, vendar je frekvenčno območje precej širše, zaradi česar je kakovost zvoka M-200 bistveno boljša. Sateliti imajo en zvočnik z močjo 12 W in velikostjo 635 mm. Subwoofer ima tudi 1 zvočnik na 127 mm, njegova moč pa je 16 W, kar je manj kot 1820.
  Očitno je najpomembnejši minus tega modela - popolnomaplastično ohišje, vendar ne vpliva na kakovost zvoka.

  Defender I-Wave 45

  Ta akustični sistem stane približno na enaki ravni kot MS-1820, le da je lahko v nekaterih primerih strošek višji za nekaj sto rubljev. Skupna moč sistema - 45 vatov. Velikost zvočnikov na zvočnikih je 25 in 76 mm. Velikost nizkotonca je 1333 mm. Moč satelitov je - 10 W, kar je manj kot leta 1820, na subwooferju pa je moč najvišjega izmed vseh navedenih modelov - 25 W.
  Materiali iz ohišja - plastika, MDF. Pravzaprav je ta model zelo podoben modelu MS-1820. Če govorimo o frekvenčnem območju, je subwoofer širši v primerjavi z našim junakom, vendar je satelit slabši. Na splošno, dober zvok, vendar opazno izgubi 1820. Zvočniki samo ne ekstrakt visoke frekvence, in subwoofer ne začne drkati na veliki glasnosti.

  Recenzije

  Kot kažejo ocene kupcev, so zvočniki Sven MS-1820 precej dobri, vendar obstajajo nekatere pomanjkljivosti. Prvi je pomanjkanje montaže na steno satelitov. Drugi - subwoofer pogosto ne uspe zaradi izgorevanja elementov na plošči - najverjetneje gre za tovarniško napako. Tretja pomanjkljivost je ta, da obstaja majhno pomanjkanje visokih frekvenc, vendar to, kot pravijo uporabniki, ni nujno kritično.

  Cena

  Zdaj o stroških. Zdaj stroški Sven MS-1820 Black je 2400 rubljev in lahko doseže do 3000 tisoč. Za 2400-2800 bo odličen nakup, toda za 3000 tisoč in več je vredno pogledati, na primer Microlab M-200 ali Sven MS-1085.

  Informacije za dokončanje

  Ko se povzamem, bi radTreba je opozoriti, da so se zvočniki Sven MS-1820 izkazali za zelo vredne, kar kaže na dober rezultat. Na prvi pogled ne navdihujejo zaupanja - primer tankih MDF, plastičnih vložkov, majhnih zvočnikov. Toda v praksi se vse izkaže drugače. Sistem zveni dobro - ni popoln, vendar je še vedno vreden. Zato včasih ni dovolj visokih frekvenc in nekoliko nizkih, vendar to ni kritično. Pregledi zvočnikov Sven MS-1820 prav tako kažejo, da je model več kot vreden pozornosti, zlasti po svoji ceni. Malo verjetno je, da bi našli kaj cenejše in boljše, razen če gre za sisteme tipa 2.0. Nekako tako. Dobro nakupovanje!

  Sorodne publikacije