USB-FDD: kaj je to, težave pri nalaganju

Zdaj je vprašanje, kaj je to - USB FDD, redko se pojavi na spletu. Ljudje so prenehali spraševati za takšne naprave, ker so se prvotno pojavili na diskih, kasneje pa tudi na flash pogonih. Še vedno pa je disketni pogon lahko koristen za tiste z zastarelim modelom matične plošče.

Potrebno?

Kljub temu, da sodobni računalniki ne podpirajo več disket, lahko kupite posebne "adapterje". Ti disketni pogoni imajo USB povezavo z računalnikom. Prav tako se postavlja vprašanje, ali je res mogoče postaviti "Winds" Raid, če ni neposredno disketni pogon sam.


Če vam namestitev operacijskega sistema nenadoma zahteva posebne gonilnike, potrebujete fizični pogon in disketo. Kupite lahko napravo, ki je povezana z matično ploščo, ali kupite napravo USB.

Videz

Če ne veste, kaj je ta USB FDD, potem verjetno še nikoli niste videli diskete. Prej so bili ti nosilci medijev pogosto uporabljeni namesto flash pogonov in pogonov, ker še vedno niso bili na voljo.
Prvi IBM-ov disketni pogon je postal znan. Bil je pet centimetrov in je uporabljal samo eno stran. Na taki disketi 180 KB. Kasneje so se pojavile dvo-stranske diskete, ki so podvojile gostoto snemanja. Zmogljivost mnogih je dosegla 720 Kb. Zanimivo je, da je vse to zadostovalo, saj je operacijski sistem tipa DOS ali druga različica sistema Windows uporabil malo prostora. Računalnik lahko deluje samo s pogonom.Winchester mu ni bil potreben.


Seveda, malo kasneje, je bilo treba ustvariti dodaten spomin. Diskete so postale še bolj obsežne in dobile 144 MB. Takoj so postali znani 35-palčni disketi. Takšne naprave so prišle v računalnik in se na splošno niso razlikovale. Preden se je OS pojavil na diskih, so bili postavljeni na disketo.

Inside

Preden se je prikazal zunanji USB FDD, je bil na voljo notranji pogon. Stare matične plošče še vedno podpirajo njegovo povezavo. Pridruži se preko posebne zanke. Napajanje se priključi preko napajanja. Najverjetneje, če načeloma ne uporabljate disketnega pogona, boste morali aktivirati njegovo delo v programu Bio.

BIOS

Vključitev notranjega pogona bo odvisna od različice Bios. Kakorkoli, poiščite razdelek Integrirane zunanje naprave. Vrstica Onboard FDD Controller v meniju. Tukaj morate aktivirati ta regulator, tako da izberete Omogočeno. Morda obstaja težava, ki je vseobsegajoča, vendar se pogon v sistemu nikjer ne prikaže. Če želite to narediti, v prvem razdelku Bios poiščite standardne funkcije CMOS. Za vrednost Drive A morate izbrati nastavitve za disketni pogon. Če imate novejšo različico programa Bios, potem morate iti na drugi zavihek, poiskati vrstico z nastavitvami za naprave in vklopiti krmilnik. Naprava je aktivirana tudi na prvem zavihku.

Zunanja naprava

Tukaj razumemo USB FDD: kaj je in kako delati z njim. Če nimate samega pogona, in matična plošča ne podpirapriključite notranjo napravo, nato pa lahko kupite zunanji pogon. V programu Bios obstaja vrstica, kjer lahko po želji priključite FDD kot USB napravo.
V nastavitvah USB ta element je drugače označen. Poiščite kombinacijo podedovanih in USB besed. V bližini bodo določeni, omogočeni ali ta možnost onemogočena. Nastavite lahko samodejni parameter. Zunanja disketa mora zaslužiti. Vendar ne pozabite takoj preveriti, ali so priključeni vsi obstoječi krmilniki vmesnikov USB, način za njih pa je nastavljen na 2,0.

Zamenjava

Toda odgovor na vprašanje, kaj je - USB FDD, je možno in nekoliko drugačno. Izkazalo se je, da lahko konfigurirate disketni emulator v nastavitvah Bios. Če greste na meni USB Mass Storage, lahko vidite postavko Emulation Type. V njej boste našli parameter Forced FDD. V tem primeru lahko ustvarite emulacijo pogona. Ne boste morali kupiti disketnega pogona. Lahko je preprost bliskovni pogon. Edina stvar, ki jo je treba uporabiti, je nekoliko drugačna. Če morate voznik Raid namestiti na pogon, preprosto oblikovanje morda ne bo dovolj.

Namestitev

To je posledica dejstva, da je sam flash pomnilnik nekoliko nepripravljen za to, kar lahko USB FDD pogon naenkrat opravi. Da bo deloval pravilno, boste morali namestiti dodaten program. Boste morali prenesti FlashBoot z onemogočenim protivirusnim programom in s skrbniškimi pravicami. Takoj reči, da je to plačan program, toda za enkrat boste imeli dovolj demonstracij. Izberite pretvorbo disket v USB. Potem morate izbratidisketa. Ampak ne pozabite, da boste morali prenesti iz uradne strani proizvajalca kartice.
Da bi dobili sliko diskete, lahko obiščete uradni vir. Dovoljenje dokumenta bo ".img". Vsak od njih ima disk velikosti 144 MB. Če želite sami ustvariti obstoječo sliko diskete, boste potrebovali pripomoček Floppyimage, zato nadaljujmo. Izberemo Wrap, nato pa prikažemo, na kateri flash pomnilnik bodo zabeleženi vsi podatki. Nato v kazalni vrstici datotečnega sistema morate izbrati FAT12 in nato kliknite oblikovanje. Vse je pripravljeno, lahko delate z emulatorjem.
Na splošno, kot kaže praksa, je tema v tem primeru preveč. Veliko lažje je kupiti pogon FDD 35 USB. Čeprav mnogi verjamejo, da bo takšna naprava dolgo ležala brez dogovora, in se spraševala, ali je smiselno porabiti za njega dodatnih 20 $.

Programi

Seveda so vse opisane metode zdaj manj pomembne kot v letih 2012–2013 ali celo prej. Toda internet lahko še vedno postavlja podobna vprašanja. To je posledica dejstva, da je nekatere programe težko upravljati brez CD pogona ali disketnega pogona. Takšni programi lahko shranijo majhno količino podatkov na nosilcu. V tem primeru sistem zahteva pogojno "goljufanje". To naredimo z emulacijo. Za to obstaja veliko programov. Dobra možnost je na primer ImDisk. Lahko ga prenesete preprosto brez dodatnih nastavitev. Ko najdete datoteko s pripono .exe, bo dovolj, da jo zaženete. Program mora izbrati disketo. Tako kot pri nastavitvi BIOS-adovolj bo izbrati pogon "A", ki je bil prej odgovoren za disketni pogon. Vnesite napravo in kliknite "Floppy". Nato shranite sliko, formatirajte in izbrišite pogon. Mimogrede, morate zagnati program iz "Control Panel".

Pripravljena naprava

Seveda obstaja možnost za lenobe. Lahko poskusite kupiti emulator FDD 35 USB pogon. Preprosto prenaša sistem, ki zahteva posebej za 35-palčno disketo. Na splošno je ta možnost potrebna za vse vrste procesne opreme. Na primer, stroji, stroji za vezenje, medicinski pripomočki itd.
Tak emulator se poveže z osebnim računalnikom s standardnim vmesnikom, vendar ne namesti diskete, ampak bliskovni pogon.

Boot Loader

Če ste zagnali zagonski flash pogon, bi verjetno radi izvedeli, kaj je USB FDD v Bios. Razumete, da če ponastavite vse datoteke v operacijskem sistemu samo na bliskovni pogon, se ne bo zgodilo nič dobrega. Zato morate iz pogona izdelati zagonsko različico. Če želite to narediti, boste morali delati ne samo s programi na namizju, ampak tudi, da greste v BIOS. Glede na to, katere cilje uresničujete ali katere funkcije ima vaš računalnik, izberite možnost zagona. Ko vstopite v BIOS, boste videli, da je na voljo celoten seznam možnosti. Če govorimo o imitaciji prenosa iz drugih naprav, potem je že znano USB-FDD, USB HDD, USB, CDROM.

Varianca

Prva možnost je potrebna za simulacijo diskete (mimogrede, ima tudi USB-ZIP). Druga možnost jezagon s trdega diska in slednji pomaga namestiti operacijski sistem na optični CD.
Izbira enega od njih bo odvisna od priložnosti. Mnogi programi, ki pripravljajo bliskovni pogon, na primer delujejo le v formatu USB HDD. Vendar ta različica ne podpira vseh različic BIOS-a. To stanje lahko povzroči težave, pri katerih ne morete zagnati bliskovnega pogona. Program WinSetupFromUSB deluje z disketnimi pogoni, trdimi diski in običajnimi pogoni, ker je ta pripomoček primeren za vsakogar.

Kako deluje?

Ne glede na to, katero možnost izberete, morate preveriti, ali vsi krmilniki delujejo in so vklopljeni. Po tem boste morali nastaviti naročilo prenosa. V vseh osebnih računalnikih se prenos začne s trdim diskom. Če želite izbrati bliskovni pogon, morate enega za drugim premakniti navzgor. Potem se bo začelo s prvim. Vendar ne pozabite, da če uporabljate USB flash pogon kot simulacijo USB FDD, boste morali na seznamu izbrati disketni pogon. V vrstici First Boot Device (Prva naprava za zagon) podajte možnost FDD USB. V drugem nalogu za prenos naj ostane trdi disk.
Ena od težav, ki vas lahko v tem procesu dohitijo, je, ko BIOS ne podpira nalaganja iz bliskovnega pogona. Nato uporabite vse zgornje možnosti (ustvarite emulator, kupite disketni pogon) ali pa poskusite posodobiti različico Bios.

Sorodne publikacije