Senzor na iPhone ne deluje: vzroki problema in njegovo odpravljanje

Ni skrivnost, da se je Apple že dolgo dokazal kot proizvajalec zelo kakovostnih in trajnih izdelkov. Vendar, tudi kljub temu, veliko gospodje "jabolko" soočajo z dejstvom, da iphone ne dela senzorja. Ta problem, moram reči, ni tako grozen in v večini primerov rešen celo doma. Boste lahko prebrali, kaj storiti v primeru okvare.

Odpravljanje težav Simptomi

Za začetek morate ugotoviti, katere težave se pojavijo, ko senzor na slušalki ne deluje. Zato se napaka pojavi na naslednji način:
 • Obstajajo področja, ki se ne odzivajo na klik na zaslonu.
 • Zaslon se sploh ne odziva na dotik.
 • Po kliku se dejanje pojavi z zamudo ali z enim dotikom povzroči nekaj dejanj.
 • Pojavijo se tako imenovani fantomski kliki. Preprosto povedano, telefon začne "živeti svoje življenje." Da, lahko odprejo /zaprejo svoje programe, vključijo glasbo, kličejo itd.
 • Prosimo, upoštevajte, da kateri koli od teh težav kaže, da iphone ne deluje na senzorju. V tem primeru se lahko stanje postopoma poveča. Na primer, dotikanje nekaterih področij na zaslonu se bo najprej ustavilo, nato pa bo celoten zaslon prezrl klike.

  Razlogi

  Zdaj je dobro ugotoviti, kaj povzroča zgoraj opisane napake. To se lahko zgodi:
 • Zaradi mehanskih poškodb. Na primer,vaš iPhone 5 je padel in senzor po tem ne deluje.
 • Pod vplivom vlage. To ne pomeni, da se mora telefon utopiti (čeprav se to zgodi). Torej, potem ko je bila nekaj časa nagnjena v vlago (ali v dežju), se lahko naprava začne neprimerno odzivati ​​na dotik zaslona.
 • Servisne delavnice za telefone iPhone so zaradi tovarniške napake ali motenj nekvalificiranega delavca.
 • Zaradi napak v programski opremi.
 • Pri uporabi nekaterih dodatkov. To seveda niso vsi razlogi za težave s senzorjem. Vendar, kot kažejo statistični podatki, so ti primeri najpogostejši.

  To bi bilo treba storiti na prvem mestu.

  Čeprav je lahko čudno, lahko nekateri pripomočki razlog, zakaj senzor ne deluje na iphone. Kaj storiti v tem primeru? Seveda odstranite vse pripomočke in preverite, kako naprava deluje brez njih.


  Torej se lahko najpogosteje pojavijo težave zaradi zaščitne folije, odbijača, delno fascinantnega zaslona, ​​številnih obeskov za ključe, pokrovov in tako naprej. V vsakem primeru, znebiti vse nepotrebne, boste zagotovo poskrbite, da napaka ni prišel iz dodatkov.

  Odpravljanje težav s programsko napako

  Drug pogost vzrok težave s senzorjem je lahko napaka programske opreme. Na srečo ni težko popraviti. To se izvede s tako imenovanim ponovnim zagonom, ki se izvede takole:

 • Pritisnite hkrati gumb Domov in gumb, da hkrati zaustavite napravo.
 • Držite gumbe vZaprto stanje vsaj 20 sekund.
 • Počakajte na ponovni zagon.
 • Če je vse narejeno pravilno, mora biti na iPhone prikazan standardni logotip. Po tem počakajte trenutek in preverite, ali obstaja težava s senzorjem.

  Če ponastavitev pomaga, vendar ne dolgo

  V primeru, da pomaga postopek ponovnega zagona, opisan v prejšnjem oddelku, vendar po določenem času senzor ne deluje ponovno na slušalki, potem je vzrok treba najti v aplikacijah, nameščenih na vaši napravi. Verjetno je, da ena (ali več) aplikacij ovira normalno delovanje operacijskega sistema in povzroča vse vrste težav.
  Najbolje je, seveda, odstraniti vse programe tretjih oseb. Po tem se morate znova zagnati in preveriti delovanje senzorja. Nato lahko po potrebi namestite programe, ki jih potrebujete, in jih preizkusite, kako vplivajo na obnašanje zaslona na dotik.

  Umerjanje senzorja

  Na žalost razvijalci niso zagotovili možnosti, da bi v celoti umerili iPhone senzor doma. Vendar pa so nekatere nastavitve prisotne v modelih 6S in novejših. Seveda, govorimo o funkcijah 3D Touch, ki je odgovoren za moč klik, potrebne za različne ukrepe. Če želite konfigurirati to možnost, potrebujete:
 • Pojdite v Nastavitve.
 • Izberite razdelek "Osnovno".
 • Odprite zavihek Univerzalni dostop.
 • Kliknite "3D dotik".
 • Zdaj morate premakniti drsnik in prilagoditi občutljivost senzorja. Po tem postopku je zaželeno ponovno zagnati računalniknapravo.

  Mehanske poškodbe

  Zgodi se, da nobena od zgornjih manipulacij ne pomaga in senzor ne deluje na enak način. V tem primeru je treba vzrok za mehanske poškodbe. Upoštevajte, da to ni nujno pokvarjen prikaz. Da, težave lahko nastanejo zaradi deformacije plošče, ki jo lahko zaznajo samo zaposleni v servisnem centru za popravilo iPhonov.

  Prav tako ne pozabite, da je popravilo pametnega telefona doma priporočljivo. Ne samo, da boste izgubili garancijo, temveč tvegate, da boste napravi dali veliko več škode, kot je bila prvotno.

  Zamenjava zaslona na dotik

  V večini primerov se težava z senzorjem v stanju pripravljenosti odpravi z zamenjavo zaslona na dotik. Še enkrat, najbolje je, da to storite v specializiranem servisnem centru. Tam, mimogrede, boste lahko izvedeli, koliko stane senzor na iphone, kot tudi, koliko bo delo za čarovnika. Značilno je, da je cena popravila odvisna od modela (višji, dražji) in se giblje od 1000 do 40.000 rubljev.
  Mimogrede, postopek zamenjave zaslona na dotik ne traja dlje kot eno uro. V tem primeru kakovost dela ne trpi zaradi takšne hitrosti. Dejstvo, da se problemi z zaslonom na iPhonu pogosto srečujejo, so se čarovniki navadili, da hitro zamenjajo poškodovane dele.

  Sorodne publikacije