Napaka 24 na Androidu: vzroki in težave težave

Torej imate pametni telefon Android. Odločite se prenesti potrebno programsko opremo s trga Play in jo vključiti v zbirko pripomočkov. Ampak tukaj je napaka 24 pri namestitvi programa. Kaj ga je povzročilo? Kako popraviti to napako in namestiti program brez težav na vašo napravo? Na ta vprašanja bomo odgovorili v članku.

Kako se pojavi problem?

Napaka 24 se pokaže preprosto. Prenesete aplikacijo in nato kliknite gumb »Namesti«. Ta ukaz ne izvede naprava, na zaslonu pa se prikaže naslednje opozorilo: "Neznana koda napake 24". Po mnenju lastnikov "Android", problem je, kot najslabši, najbolj priljubljen in potreben za sodobne ljudi aplikacije - Vkontakte, Instagram, sošolci, kaj je App, Viber, Facebook, Sberbank Online, itd
Če opazite podoben problem, potem še načine njegovega reševanja.

Vzroki napake

Kot kaže praksa, napaka 24 pri nameščanju programske opreme ne povzroči, da bi čakal, ko je pametni telefon doživel "trdo ponastavitev" (trdi reset). Posledično je treba izbrisati vse programe, ki ste jih namestili, prenesli glasbo, naredili fotografije in videoposnetke. Vendar pa se s posebno aplikacijo (dejstvo, da ste zbrali, da jo spet prenesete) to ni zgodilo - nekje je ostal nekdanji "rep" nekaterih neobnovljenih komponent, ki nasprotujejo novi namestitvi.


Vendar se napaka 24 ne pojavi samo po "trdi ponastavitvi". Lahko samo odstranite aplikacijo iz nekega razloga ali kaj drugegasistem je ostal njegov sestavni del. In v tem primeru se bo pojavila napaka 24, ko boste poskušali najti program na pripomočku. Z lahkoto lahko preverite zgoraj - poskusite prenesti drugo programsko opremo ali program, ki ga niste uporabili v pametnem telefonu na "Plake Market". Namestitev v tem primeru bo uspešna. Težava se bo pojavila samo pri programu ali aplikacijah, katerih komponente niso popolnoma odstranjene iz pametnega telefona. Torej, ko zapustimo situacijo, samo izbrišete mapo podatkov /podatkov (sistemski pomnilnik) in sdcard /Android /data /data (flash kartica) iz komponent programa, ki ne omogočajo namestitve napake pri uporabi 24.

Metoda št. 1: najlažja

Prva metoda je dokaj preprosta, vendar žal ni vsa pomoč. Vaša dejanja v tem primeru so preprosta: odprite "Nastavitve", nato pa poiščite "Dodatki". Ostanite z nami za »Google Play« ali »Play Market«. Potem morate samo klikniti na "Clear Cache".
Po teh manipulacijah ponovno zaženite pametni telefon in poskusite znova namestiti aplikacijo. Če težava ni odpravljena, se boste morali sklicevati na spodaj opisane metode.

Način št. 2: ročno čiščenje

Ta metoda je dobra za tiste, ki s svojim pametnim telefonom "na vas" razumejo in v katerih mapah je shranjen v pomnilniku naprave. Z uporabo preprostega upravljalnika datotek ES Explorer odprite drevo map. Spomnimo se, da je izvedba operacije mogoča le, če imate korenske pravice. V podatkovnih /podatkovnih in sdcard /Android /data /data poiščite in izbrišite datoteke in imenike, ki so povezani s problemsko aplikacijo. Poponovno zaženite pametni telefon in poskusite znova namestiti programsko opremo - napaka 24 vas ne sme motiti.
Imena "preostalih" map so podobna imenu programa, ki ga ne morete namestiti - na tej podlagi jih je enostavno najti. Na primer:
 • "Vkontakte" - com.vkontakte.android;
 • "sošolci" - ru.ok.android;
 • Sberbank Online - ru.sberbankmobile;
 • Glasnik "Weber" - com.viber.voip;
 • Instagram - com.instagram.android in drugi.
 • Prav tako vam bo učinkovito pomagalo najti komponente, ki niso popolnoma odstranjene, in drug program, upravitelj datotek, imenovan Root Explorer. Kot lahko vidite iz naslova, tudi za njegovo učinkovito uporabo potrebujemo temeljne pravice. Tukaj, v odprtem drevesu z imeniki, morate najti paket z imenom problema programa, ga izbrisati in nato znova prenesti program. Napaka 24 se ne sme več prikazovati pri namestitvi.

  Metoda # 3: Uporaba aplikacij tretjih oseb

  Aplikacija SD Maid je zelo priročna pri reševanju te težave - omogoča, da najdete odprte in skrite mape s komponentami odstranjenih programov v datotečnem sistemu. Gre namreč za vzrok napake 24. Vendar pa obstaja ena "vendar": za uporabo te programske opreme morate imeti korenske pravice.
  Dovolj je, da najdete razdelek »Smeti« v SD Maid, zaženite to funkcijo. "Odlaganje", ki ga najdemo v aplikaciji, lahko odstranimo tako takoj kot selektivno. Vendar, če bomo prebrali ocene, potem bomo videli, da "čistilec" SD Maid včasih pravilno deluje na "untwisted" pripomočke - pametne telefone in tablete. Tukaj je najpomembnejše, da se ne občudujemo, odstranimo samo tisto, kar potrebujete.
  Če je takopridobivanje korenskih pravic se zdi preveč zapleteno, nepotrebno in problematično, lahko poskusite uporabiti drugo čistejše - priljubljen Clean Master. Aktivirajte program za najbolj skrbno iskanje in odstranjevanje odpadkov. Za uporabo "Clin Master" ni potrebno biti lastnik root-pravic. Tukaj smo z vami in smo uporabili tri metode za odpravo napake 24: s čiščenjem predpomnilnika, ročnim odstranjevanjem "repov" skozi upravljalnik datotek in iskanjem pomoči od čistilcev tretjih oseb. " pravilno delo programa pomočnika.

  Sorodne publikacije