Funkcija intval () PHP: pretvori v celo število

Celotne številke nimajo prednosti pred snovjo, vendar so v mnogih pogledih opredeljene z "nedigitalnimi" nameni. Natančno število z določenim številom števk in /ali določenim obsegom vrednosti je smiselno za oblikovanje pravil CSS, lahko se uporablja kot matrični ključ ali unikatni niz zapisa tabele zbirke podatkov. Celo število je lahko del edinstvene kode, gesla ali kontrolne vsote za prenos podatkov. Celo število je daleč od matematike in numeričnih metod, pogosto je element danega ali njegove kode.

Pomen funkcije intval ()

Funkcija intval () PHP služi za pretvorbo spremenljivke v celoto, "ima dva parametra in dvojni pomen.
Drugi parameter je osnova potrebnega numeričnega sistema. Privzeto se uporablja decimalni sistem. Če ne podate drugega parametra, potem je številka, ki se začne s simbolom "0", oktalna, znak "0x" pa je šestnajstiški.


Drugi parameter je veljaven, če je prvi parameter niz znakov. Zadnja dva primera (zelo velike vrednosti) kažeta, da je rezultat neprimeren. V bistvu je tu pomembna velikost bitov stroja (operacijskega sistema). V praksi pretvorba takih številk nima veliko smisla.
Logika funkcije intval PHP je pretvorba niza ali številke v celoto za praktično uporabo. Ustvarite na primer CSS, ki uporablja samo celo število. Pretvorite realno število v celoto tako, da preprosto odstranite celoten del.

Uporaba funkcije intval ()

Funkcija intval () v PHP-ju ni edinstvena za namene generiranja celote. Uporabite lahko round (), ceil () in floor (). Te funkcije delujejo z običajno logiko zaokroževanja. Funkcija intval () PHP je prikrajšana za kakršno koli logiko in deluje na načelu pridobivanja celega števila. Če je potrebno, potem je potrebna podlaga potrebnega sistema izračuna. Naslednji primeri intval () PHP kažejo, da je glavni namen njegove uporabe logika algoritma in ne logika izračunov.
Ta funkcija je idealno orodje za generiranje podatkov za pravilno prikazovanje strani HTML (z uporabo pravil CSS in atributov oznake HTML) in ustvarjanje ključev nizov, vrstic tabele baze podatkov, številčenja dejanj in štetja dogodkov.

Sorodne publikacije