Objekti v Photoshopu: izbor, zmanjšanje in brisanje

Recimo, da fotografirate v naravi in ​​v okvir postavljate neznance. Ali pa želite spremeniti ozadje, oblačila, sliko dodati nekaj elementov. To je enostavno narediti, če veste, kako izbrati objekt v Photoshopu. Nato lahko s tem predmetom ukrepate. Veliko je odvisno od tega, kakšno ozadje je predmet. Čeprav so se razvijalci osredotočili na orodja, ki so potrebna za osvetlitev, bodo nekateri od njih enostavni za uporabo za začetnike, vendar v drugih zapletenih nastavitvah. Photoshop ima ogromno orodij. Izbrana metoda je odvisna od vrste predmeta: nekaj preprostega (kot je banana) ali nekaj bolj zapletenega (lasje).


Metoda # 1: "Čarobna palica"

To je najlažji način. Vendar pa je učinkovit le v enem primeru: izbrano ozadje je monofonsko ali pa je predmet na trdnem ozadju trdno. Primer: Vaš posnetek je na beli podlagi. Lahko so snežni vrhovi ali samo bela stena, nekaj svetlobe in tako naprej. V tem primeru lahko objekt preprosto izrežemo. Če želite to narediti, preprosto uporabite orodje, imenovano "Magic Wand". Primer njegove uporabe na fotografiji.
Najprej se prepričajte, da je vaša slika v sloju - z desno tipko miške kliknite na ozadje.
Izberite "ozadje" (kot je prikazano na sliki), nato orodno vrstico "Magic Wand" na orodni vrstici, kliknite na ozadje. Izberite "Dodaj na izbrano območje", spremenite dovoljenje 32 in se prepričajte, da so v poljih potrditvena polja."Izravnava", "Sosednje piksle" in "Vzorec iz vseh plasti", kot je prikazano na fotografiji.


Toleranca 32 bo izbrala vse slikovne pike do 32 odtenkov temnejše ali svetlejše. Višja tolerančna vrednost bo povečala velikost izbire, manjša pa se bo zmanjšala. Rezultat lahko vidite na spodnji fotografiji.
Ozadje je postalo transparentno in predmet se lahko premika okoli njega.

Izbirna metoda št. 2: Orodje za pero

Primerno za ukrivljene predmete s trdimi robovi. Primer je na spodnji fotografiji.
Izberite orodje Pen, nato kliknite, povlecite na rob in spustite. Še naprej držite orodje na robu predmeta, dokler se točke ne ujemajo. Zdaj lahko spremenite vrstico s klikom na referenčne točke in jih premaknete. Prav tako lahko prilagodite kot teh točk. Ko končate, ga kliknite z desno miškino tipko in izberite »Ustvari izbrano območje«, kot je prikazano na spodnji fotografiji.
Zdaj lahko premikate predmet kjerkoli.

Metoda izbire # 3: hitra maska ​​

Tukaj je še en način odstranitve predmeta v Photoshopu. Omogoča vam, da hitro obarvate predmet in nato naredite nekaj z njim. Postopek:
 • Odprite fotografijo.
 • Poiščite orodje, imenovano "Brush", in ga kliknite.
 • Oglejte si navpično ploščo in na dnu boste videli ikono, imenovano "Hitra maska". Morate klikniti nanj (glej spodaj na fotografiji).
 • Ne pozabite preklopiti barvne palete tako, da je vrh (glavni) črne in spodaj (ozadje) bela.
 • Sedaj pobarvajte predmete, ki steželite poudariti. Če prebarvate, vzemite radirko in jo izbrišite.
 • Slika bo obarvana z rdečo barvo.
 • Ko je izbira končana, morate znova pritisniti "Hitro masko".
 • Rdeča bo šla in videli boste pikčasto črto, ki prikazuje meje predmeta.
 • Če želite označiti le predmet, pritisnite "inverzija".
 • Zdaj veste, kako izbrati objekt v Photoshopu s hitro masko.

  Izbirna metoda št. 4: barvno območje

  Primerno za kontrastno ozadje. Na primer, pljuskanje vode, kot je prikazano na spodnji sliki.
  Pojdite na meni Izbira, poiščite "Barvno območje". Uporabite gumb za izbiro barv, kliknite na predmet.
  Na primer, na fotografiji so bili krapi, zato je bila izbrana rdeča barva in potrebno je pritisniti krapa. Ko končate, kliknite »V redu«. Nato kopirajte sliko in jo premaknite.

  Način dodelitve številka 5: hitra izbira

  Primer hitre dodelitve je prikazan na spodnji fotografiji.
  Z desno miškino tipko kliknite orodje za krtačo, da prikažete ploščo (glejte spodnjo fotografijo). Če želite izbrati majhne dele, lahko zmanjšate velikost čopiča. Držite tipko Alt, če želite dodati ali odšteti izbor. Ko izberete, pojdite v meni »Izberi«, kliknite »Prečisti rob«. To je odličen primer, kako označiti predmet v Photoshopu. Nastavite lahko tudi drsnike. Spodaj bi morali imeti vzorčno sliko.

  Zmanjševanje objektov v Photoshopu

  Predpostavimo, da morate fotografijo postaviti v predmet, ki je prevelik. Zato vprašanje: kako zmanjšati predmet v "Photoshop"? Primer: Vstavljen ne ustreza ozadju - presega njegovo velikost. Najprej morate ugotoviti, kako označiti predmet v Photoshopu, nato pa ga lahko zmanjšate. To naredite tako, da z desno miškino tipko kliknete na vstavljeni predmet. Prikaže se spustni meni, tam izberite "Free Transformation". Če kliknete na to postavko, se okoli določenega predmeta pojavi okvir, v katerem so oznake v kotih in na sredini. Zdaj morate levo tipko miške pritisniti na katerikoli marker in tudi na gumb Shift, povlecite oznako. Uporaba gumba ne bo spremenila razmerij.
  Ne mudi se, glej, če ti je všeč velikost predmeta. Takoj, ko vas postavi, spustite miško. Zdaj lahko kliknete kjerkoli, da počistite okvir.

  Brisanje predmetov

  Kaj storiti, če ste daleč od popolnega fotografa, včasih obstajajo predmeti, ki jih sploh ni (od ljudi, slučajno ali celo posebej udaril ob okvir, ki se konča s steklenicami, bankami pivo in drugo). Najprej morate vedeti, kako izbrati objekt v Photoshopu. Obstajata dva načina za rešitev problema. Eden od njih je preplavljen z vsebino. S poudarjanjem določenega predmeta morate klikniti "Uredi", nato pa se prikaže okno, kjer piše: "Izpolnite vsebino." Primer je spodaj na fotografiji.
  Program bo zapolnil območje s slikovnimi pikami, podobnimi prostoru, ki obdaja predmet. Ta metoda se uporabljače postavka ni zelo velika. 2. način: Žig Uporaba tega orodja je naslednja: območje, ki leži ob objektu, se prekopira in tako lahko pobarvate predmete. Drug način: obrezovanje V nekaterih primerih je lažje obrezati sliko, kot jo poskušati počistiti. To bo pomagalo "Cadence". Ko se platno spremeni, dvakrat pritisnite, da bodo spremembe začele veljati.

  Sorodne publikacije