Nvidia GeForce 8400 GS: Opis

Nvidia GeForce 8400 GS - grafična kartica znanega proizvajalca, izdana leta 2008. Danes ta naprava verjetno ne bo sposobna obvladati sodobnih iger in programov. Vendar, da bi cenili uspešnost teh let in videli, kako se grafična kartica obnaša danes, je zelo zanimivo.

Paket

Ker grafična kartica ni vrhunska ali draga, je komplet dokaj preprost. 8400 GS je na voljo v navadni kartonski škatli. V notranjosti je GeForce sama, disk z gonilniki, vodnik za namestitev in uporabo ter adapter.


Zunanja škatla je zasnovana v duhu podjetja. Na sprednji strani boste videli živo sliko, od zadaj pa značilnosti in ime.

Videz

Proračunski pospeševalnik je podoben svojemu denarju. Majhna deska se zapre z enim hladilnikom. Dodatni radiatorji in hladilni sistem so odsotni, vendar za to napravo niso potrebni. Na straneh priključkov so izhodi VGA, DVI-I, TV-Out. Kompaktna 8400 GS se bo popolnoma ujemala, kar je že plus. Tudi zdaj lahko ta model varno kupite za osvežitev starega osebnega računalnika, ki je na vašem domu.

Značilnosti

Grafična kartica Nvidia GeForce 8400 GS temelji na grafičnem jedru G86-218. Plošča deluje na frekvenci 450 MHz, podatki pa se izmenjujejo s 64-bitnim vodilom. Pospeševalnik ima 256 MB notranjega pomnilnika GDDR2. Testiranje železa je potrebno na platformi, ustrezna leta sprostitve. Zato je bilo za testiranje stojalo uporabljeno z 2 jedrskimiCore 2 Duo procesor, 2 GB RAM-a, 80 GB trdega diska. Ker je Nvidia GeForce 8400 GS proračunska naprava, ni treba čakati na njeno visoko zmogljivost v igrah. Vendar pa lahko z ustrezno razpršitvijo dobite sprejemljivo količino FPS v igrah tistega časa.


V strelec Serious Sam 2 z najvišjimi nastavitvami za kakovost grafike, uporaba anti-aliasinga, visoka ločljivost ne presega 25 slik na sekundo. Prey 2007 dobi sliko v 20 FPS.
Za prijetno igranje s to grafično kartico boste morali omejiti grafične nastavitve na srednji in v večini projektov - in vsaj na najmanj. Nvidia GeForce 8400 GS je zelo primerna za integrirano grafično kartico ali grafični pospeševalnik v pisarniškem računalniku. Vendar pa lahko trenutni integrirani čipi kažejo veliko bolj impresivno zmogljivost in boljšo kakovost slike. Zaradi tega je model 8400 GS možen le v primeru obnove starejših osebnih računalnikov, ki jih moderne video kartice ne podpirajo.

Sorodne publikacije