Napaka 401 ali težave z avtorizacijo

Internet ni mesto, kjer vse deluje pravilno in zanesljivo. Pisanje programske opreme, ko je to zapletena in precej ustvarjalna naloga, in če vse deluje v redu, se napake pravkar niso prikazale. Program ne dela napak, pozna skoraj vsakega uporabnika računalnikov. Nekatere napake so nam preproste in razumljive, druge pa postavljajo vprašanja. Napaka 401 je priljubljena zrušitev, ki uporabnikom ni jasna.

Avtorizacija

Ena izmed najbolj motečih postopkov na spletnih straneh je pooblastilo. To je neprijetno, da gredo skozi to ves čas, in gesla, shranjena v predpomnilniku včasih izginejo. Morate si opomore. V primeru nepravilnega vnosa uporabniškega imena ali gesla uporabnik ne dovoli dostopa do vira. To je znano vsem in mnogi vedo, kako ga premagati. V tehničnem jeziku se to imenuje Error 401. Zahtevana prijava ali geslo je napačno. Ta uporabnik ne obstaja. Napaka pri avtorizaciji. To lahko imenujemo samovoljno, bistvo problema ostane nespremenjeno. Vsak uporabnik mora pri vpisu v svoj račun vnesti določene podatke. V nasprotnem primeru pasivni sistem za varstvo osebnih podatkov ne bo omogočal dostopa.


Napaka 401 se lahko pojavi ne samo zato, ker je uporabnik naredil napako v geslu ali jo je pozabil. Zgodi se, da je skrbnik virov napačno izbrisal račun ali je v sistemu prišlo do resne napake. V tem primeru mora uporabnik pisati v tehnično podporo vira.

Napaka sovražne napake

Kljub temunapaka ima samo en koren - težave z avtorizacijo, obstajajo sorte. Sistem praviloma pove uporabniku, kaj se je zgodilo.
Napaka 401 je generično ime. Odraža bistvo problema, vendar se lahko v različnih aplikacijah pojavi drugače in celo drugače imenuje. Šifra bo vedno prisotna, beseda "napaka" pa lahko nadomesti drugačna beseda ali popolnoma nejasna koda.


Težave v zeleni banki

Ta napaka je bila v Rusiji še posebej priljubljena predvsem zaradi zelene banke, ki je vedno blizu. Ko je v eni od RF subjektov je bila neprijetna situacija - na tisoče uporabnikov ni bilo mogoče pridobiti dovoljenja v banki priloge. Srve0295e Error 401 - Ta opomba je videla veliko na zaslonu pametnega telefona. Razlog za takšno napako je še vedno nejasen. Najverjetneje gre za težavo z banko ali ponudnikom. V primeru napake priporočamo, da takoj pokličete tehnično podporo ali še bolje ponudnika.

Sorodne publikacije