Avto «Volvo 850»: opis, specifikacije, pregledi

"Volvo 850" se nanaša na srednji razred avtomobilov. Razvoj projekta se je začel v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja, serijska proizvodnja tega modela je bila izvedena od leta 1992 do 1997, švedski avto je bil izveden v več modifikacijah izključno v telesih "limuzina" in "univerzalni". Doslej je na sekundarnem trgu to vozilo veljalo za enega najbolj zanesljivih na svetu. Pregledali bomo značilnosti, modifikacije pogonskih enot, upoštevali njihove značilnosti in povratne informacije od potrošnikov.

Razvoj in začetek izdaje

Testni izvod vozila Volvo 850 je bil predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu aprila 1991. Avtomobil na prednja kolesa je zamenjal zastarele dvesto štiridesetih let, ki je trajal skoraj desetletje v serijski proizvodnji.

Novost je popolnoma uspela in je imela številne strukturne razlike od predhodno izdanih švedskih modelov. Zunanjost vozila je postala bolj zaokrožena in poenostavljena oblika, povečana vodljivost in dinamičnost. Možno je omeniti naslednje inovacije:
 • Elektrarna s petimi valji je prejela prečno razporeditev.
 • Avto ima pogon spredaj.
 • Obstaja zadnja os ključavnice, ki združuje prednosti neodvisnega vzmetenja in dinamike.
 • Varnostni pasovi so opremljeni z zategovalniki.
 • Saloni in debla so postali bolj prostorni.
 • Poleg tega so oblikovalci uvedli nov sistem zaščite s stranistavke

  Zanimivosti

  Model Volvo 850 je postal ne samo najbolj napreden, temveč tudi najdražji v razvoju koncerna za vedno. Oblikovalci so ustvarili povsem novo avtomobilsko platformo in uvedli številne originalne proizvodne tehnologije. Za proizvodnjo motorjev je bila izdelana ločena motorna naprava, ki jo zdaj dopolnjuje različna serija Volvovih avtomobilov.
  Načrtovanje vseh elementov novega avtomobila so opravili izključno profesionalci z visoko kakovostjo. Sprostitev modela 850 je časovno prilagojena projektu Galaxy, pri čemer je več kot petnajst milijard švedskih kron porabil za razvoj. Lahko varno rečemo, da je avto "Volvo 850" - eden od najpomembnejših otrok švedskega avtomobilskega koncerna.

  Dopolnjevanje

  Razmišljene univerzale in limuzine so v svojem času postale sodobni in hitri avtomobili. Švedski razvijalci so se spet izkazali za zmožnost sprostitve zanesljive in zmogljive tehnologije glede na tradicionalne vrednote zase. Običajna oprema "Volvo 850" vključuje široko udobno ogrevane sedeže, naslone za glavo. Krmiljenje omogoča udoben in nastavljiv volan v več položajih. Poleg tega je avto opremljen s čistili za žaromete in električnimi okni. Prostornina prtljažnika je prav tako prijetno presenetljiva, saj ima prostornino 415 litrov v ohišju limuzine.

  Značilnosti Volva 850

  Upoštevajte osnovne tehnične parametre na primeru modifikacije švedskega vagona Kombi LW 23 T-5R:
 • število sedežev - pet;
 • pogonska enota- petvaljni bencinski motor s prostornino 23 litrov z dvesto konjskimi močmi;
 • dolžina /širina /višina - 47/176/141 metrov;
 • zračnost ceste - enajst centimetrov;
 • zmogljivost posode za gorivo - sedemdeset tri litre;
 • prtljažni prostor - 420 litrov;
 • masa (polna /vgrajena) - 197/145 ton;
 • največja hitrost - 245 km /h;
 • Pospešek na stotine kilometrov - 69 sekund;
 • poraba goriva v mešanem načinu - 94 l /100 km.
 • Avtomobil "Volvo 850" (vagon) ima sprednji vzmetni nosilec s sprednjo prečno ročico, zadnji vozel z vijačno vzmetjo. Zavorni sistem z ventiliranim diskom zagotavlja hitro zaustavitev in varnost. Motor je opremljen s samodejnim štiristopenjskim samodejnim menjalnikom.

  Pogonski agregat

  Spodaj so navedene značilnosti motorja, ki je nameščen na modelu serije 25 TDI (limuzina) serije 850:
 • lokacija namestitve - sprednji prečni;
 • delovni volumen - 2460 kubičnih centimetrov;
 • moč - sto štirideset "konjev";
 • največji navor - 1900 vrtljajev v 60 sekundah;
 • gorivo - dizelsko gorivo;
 • število valjev - pet kosov;
 • kompresijsko razmerje - 205;
 • nameščanje valjev - vrsta;
 • Premik bata je 955 milimetrov.
 • Poleg tega je dizelski motor "Volvo 850" opremljen s prenapetostjo turbine in sistemom za distribucijo plina OHC.

  Spremembe

  Obravnavana linija švedskih prikolic je bila zelo priljubljena. Ni čudno, da občasno, osemsto petdeset modelizboljšati. Prva varianta GLT je bil petvaljni bencinski motor z dvema ducatema ventilov. Njena moč je bila 170 konjskih moči pri prostornini dveh in pol litrov. Leta 1992 je švedski koncern objavil tudi spremembo GLE, ki se razlikuje od prejšnje prisotnosti samo desetih ventilov in moči motorja v sto sto "konjih".
  Leto kasneje se je pojavil vagon "Volvo 850 Wagon". Postavil se je kot zanesljiv in praktičen avtomobil, ki ni slabši od stabilnosti in upravljanja limuzine. Poleg tega je mogoče opozoriti na posodobljeno vzmetenje in zmogljivost prtljažnika, ki je znašala približno eno in pol tisoč litrov. Kmalu so izdali elektrarno z 23 litrsko turbino in močjo 225 KM. V devetdesetem četrtem letu je prišla najmočnejša različica serije 850 (250 KM). Do "sto" tehnologije pospeši v 67 sekundah pri največji možni hitrosti dvesto petdeset kilometrov na uro. Avto je postal izjemno priljubljen in je izdal naklado več kot pet tisoč izvodov.


  Najnovejši modeli

  Tuning Volvo 850 je izdelal praktično vsako leto. Leta 1995 je v liniji motorjev obstajal dizelski motor za dva in pol litra. Vozilo je bilo ekonomično in enostavno za upravljanje, z odličnimi voznimi in dinamičnimi lastnostmi. Leta 1996 je bil predstavljen razvoj državnega udara C-70, ki je bil razvit na originalni platformi Volvo 850. Zahvaljujoč sistemu dvojnega goriva je bil predstavljen alternativni model, ki deluje na bencin in metan.
  V istem letu se je pojavilprednik švedskega vozila s štirikolesnim pogonom - vsestranski 850 AWD. Opremljen je bil s turbinskim motorjem s 25 litri, z zmogljivostjo skoraj dvesto konjskih moči.

  Varnost

  Razmišljeno vozilo je zaman za eno najboljših. V njem se vsi vozli in agregati izvajajo produktivno in zanesljivo. Še posebej velja omeniti strukturne nianse. Pri izdelavi stroja je bila uporabljena najnovejša tehnologija, proces je tako avtomatiziran in zahteva minimalno človeško udeležbo. Dela na varjenju in rezanju so izvedena z laserjem. Nekateri vidiki tehničnega načrta so bili tudi prestrukturirani. Manipulacije, ki zahtevajo delo na visokih nadmorskih višinah (nad ramo optičnega bralnika), popravljene in preoblikovane. Dodatno varnost avtomobila zagotavlja prisotnost sprednjih in stranskih zračnih blazin, kot tudi redna namestitev sistema ABS.

  Kaj pravijo potrošniki?

  Lastniki švedskih vagonov in limuzin osmih in petih serij najdejo v tem avtomobilu veliko pozitivnih trenutkov tudi po dolgih letih delovanja. Uporabniki upoštevajo udobje vozila, njegovo zanesljivost in odlično vodljivost. Mnogi se osredotočajo na visoko varnost. Ta avtomobil lahko kupite v stari obliki za relativno majhno količino denarja. Glavna stvar je, da potrošnikom svetujemo, da preverijo tehniko v službi za namen udeležbe v nesreči. Med negativne točke, lastniki upoštevajte, da je avto "Volvo 850", popravila, ki bo stala v večini primerov ne poceni, zahteva nekaterestroški vzdrževanja. Ker stroški originalnih rezervnih delov niso tako majhni. Dobro je, da je bil avto nagnjen k resnim okvaram pri normalni skladnosti s pravili delovanja. Nekateri vozniki se pritožujejo zaradi visoke porabe goriva in olja. Vendar pa so slabosti premagali dostojanstvo, kar je razvidno iz statusa Volva 850 kot najboljšega od vseh modelov, ki jih je podjetje izdalo za največ dva tisoč let.

  Na koncu

  Na koncu bi rad omenil nekaj trenutkov. Prvič, obravnavano vozilo je postalo merilo med evropskimi in svetovnimi analogi v razredu D (karoserija "sedan" in "vsestranska oseba"). Drugič, vozilo "Volvo 850", katerega pregledi so večinoma pozitivni, se razlikujejo po zanesljivosti in udobju. Nazadnje, vozilo izpolnjuje najvišje varnostne zahteve, kar je pomembno pri potovanju po domačih cestah. Kljub temu, da je razvoj te serije proizvajalcem stalo "v peni", je rezultat vreden denarja in truda.

  Sorodne publikacije