Univerzalni modem Huawei 3372. Paket, funkcije in uporaba

Kot del tega pregleda bo obravnavana naprava, kot je univerzalni modem modela Huawei 3372. Njihove značilnosti, postopek konfiguracije in nastavitve bodo podane, kot tudi priporočila za izbiro firmware. Vse te informacije bodo lastniku te naprave omogočile pravilno konfiguracijo in začetek delovanja.

Paket naprave

Huawei 3372 ima v tem trenutku naslednji videz:
 • Neposredno modem sam z nameščenim zaščitnim pokrovčkom.
 • Vodič za hiter začetek.
 • Kupon za jamstvo.
 • Pomanjkanje CD-ROM-a z gonilniki in potrebno programsko opremo se izravna s prisotnostjo vgrajenega čipa v napravi, na katerem je mogoče poiskati te informacije. Sam modem ni vezan na nobenega operaterja, vendar je SIM kartica v tem primeru pridobljena ločeno.


  Specifikacije

  Specifikacije zadevne omrežne naprave so naslednje:
 • Komunikacijski vmesnik za preklapljanje iz računalnika v USB.
 • Prisotnost dveh CRC9 priključkov omogoča priključitev zunanje antene s tehnologijo 3G ali 4G.
 • Integrirani oddajnik mobilnih omrežij te naprave podpira standarde 2G, 3G in celo 4G. S pokritostjo LTE lahko hitrost povezovanja z globalnim spletom doseže 150 Mbps, na račun tega junakata pregled lahko tekmuje z vodilnimi načini za povezovanje v splet.
 • Nameščena je vrsta kartice micro SIM, vendar lahko z ustreznimi adapterji nastavite katero koli drugo. Za popolno delovanje v 4G omrežjih morate uporabiti tudi kartico USIM.
 • Poleg zgoraj omenjene rešitve je ta rešitev opremljena z režo za nameščanje pomnilniške kartice microSD, katere največji obseg je lahko 32 GB.
 • Postopek namestitve

  Med postopkom konfiguracije Huawei 3372 je treba izvesti naslednji postopek:


 • Odstranite napravo iz paketa. Razpakirajte zagonski paket. Odstranimo jo s kartice SIM in jo namestimo v modem. Če je potrebno, priključite zunanjo anteno na vrata CRC9. V ta namen lahko namestite tudi pomnilniško kartico.
 • Odstranite zaščitni pokrov, sprostite vtič v prostem vhodu osebnega računalnika.
 • Naslednji korak je počakati na konec postopka namestitve gonilnika. Po tem bo vzpostavljena povezava z globalnim spletom.
 • Nato lahko zaženete brskalnik in začnete brskati z informacijskimi viri na internetu.
 • Značilnosti programske opreme

  V nekaterih primerih je na Huawei 3372 Hilink nameščena posebna programska oprema. Standardna programska lupina ima številne pomanjkljivosti. Za njihovo število strokovnjaki vključujejo pomanjkanje samodejne namestitve pri povezovanju z usmerjevalnikom vrat. Tudi v nekaterih primerih modem ni zelo stabilen. Zato je priporočljivonamestite v to omrežno napravo vdelano programsko opremo drugega proizvajalca. Po posodobitvi programskega modema za računalnik bo izgledal kot navadna omrežna kartica. To pomeni, da bo namestitev potrebnih gonilnikov in ustvarjanje brezžične povezave potekala samodejno. Poleg tega v tem primeru poleg nameščanja programske opreme za upravljanje od operaterja ni potrebe. Takšna omrežna kartica in brez nje bo delovala normalno.
  Pri nameščanju modema s Hilink lupino na vrata, ga morate samo prisiliti, da se ponovno zažene. Po tem bodo vse potrebne spremembe programske opreme usmerjevalnika izvedene samodejno. Poleg tega vam Hilinkova programska oprema omogoča neposreden dostop do nastavitev modema iz brskalnika vašega računalnika. To storite tako, da vnesete naslov v vrstico 1921681.8 in vnesete geslo (admin) in prijavo (admin).

  Stroški

  Trenutno je ta modem Huawei 3372 z vgrajeno Hilink lupino mogoče kupiti za 3000 rubljev. Prav tako je potrebno posebej kupiti začetni paket z ustreznim tarifnim načrtom. Seveda je to višji strošek kot blagovne znamke paketov mobilnih operaterjev. Toda v tem primeru ni strogega vezanja za operaterja in uporabnik lahko po lastni presoji izbere ta ali tisti tarifni načrt. To pomeni, da obstaja določena priložnost za prihranek stroškov. Kolikor je primerno, se morajo vsi sami odločiti sami.

  Ocene lastnikov

  Edina pomembna pomanjkljivost Huawei E 3372 je višji strošek v primerjavi zpopolni analogi. Toda hkrati v tej odločbi ni strogo zavezujoče za tega ali tistega mobilnega operaterja. Tudi v primeru namestitve programske opreme Hilink v postopku delovanja ni težav. To pomeni, da prednosti lahko pripišemo zanesljivosti dela in najenostavnejši način za nastavitev naprave.

  Sklepna ugotovitev

  V tem pregledu so bile obravnavane tehnične specifikacije modema modela Huawei 3372. Predložena so bila tudi priporočila za njeno programsko lupino in postopek postopne nastavitve.

  Sorodne publikacije