Zakleni zaslon na Androidu in uporabite standardne metode in programe s trga Play

Številni lastniki pametnih telefonov, ki delujejo na operacijskem sistemu Android s standardnim načinom zaklepanja zaslona, ​​odklepajo z dotikom. In niti ne ugibajo o eni od glavnih prednosti tega sistema. To je zaklepanje zaslona na več ravneh v Androidu. Sprememba in dopolnilna zaščita sta lahko neskončna. Obstaja več standardnih načinov zaklepanja in več sto aplikacij, ki bodo dodale individualnost pametnega telefona.

Zakaj moram zakleniti zaslon v sistemu Android?

Za začetek morate razumeti, zakaj morate zakleniti zaslon na zaslonu na pametnem telefonu. Ta funkcija ne ščiti le pred naključnimi kliki v primerih, ko je telefon v žepu ali torbi, temveč tudi pomaga preprečevati krajo osebnih podatkov.


V primerih, ko je bil ukraden pametni telefon, bo moral storilec ponastaviti telefon na tovarniške nastavitve in odstraniti zaklep zaslona na Androidu. To bo pomenilo popolno oblikovanje podatkov na napravi.
Toda blokiranje zaslona na Androidu ni le zaščita pred tatovi. Ta funkcija je odlična za tiste, ki ne marajo nepooblaščene "invazije" svojih prijateljev. Nekateri ljudje radi vzamejo čuden telefon na mizo, ne da bi morali videti in videti, kaj človek živi. Blokiranje zaslona onemogoči takšne "namere". Tudi nastavitev gesla za odklepanje je rešitev za novorojene starše. Sodobni otroci se hitro učijoupravljati s pametnimi telefoni in, čeprav je oče za trenutek raztresen, lahko izbriše pomembne informacije. Blokiranje bo pomagalo preprečiti takšne situacije.


Kako nastaviti funkcijo?

Nastavitev blokiranja na pametnih telefonih, ki temeljijo na Androidu, je preprosta. Nekateri proizvajalci dodajo svoje pripomočke svoje vrste zaklepanja. Ampak absolutno vsi pametni telefoni imajo tri načine zaklepanja zaslona:
 • Grafični ključ.
 • Digitalna PIN.
 • Geslo.
 • Primite prst.
 • Metoda prstov je standardna metoda zaklepanja, ki vključuje preprost diapozitiv v desno ali levo za odklepanje. Grafični ključ omogoča uporabniku, da nariše obliko za odklepanje zaslona. Vsebuje od štiri do devet kontrolnih točk. Digitalna koda PIN povabi uporabnika, da vnese kombinacijo številk (od štiri do sedemnajst znakov), ki odklene zaslon. Geslo je podobno prejšnjemu zaklenjenemu zaslonu. Samo v tem primeru lahko številkam dodate alfanumerične znake. Največje število razpoložljivih znakov je sedemnajst. Če želite nastaviti zaklenjeni zaslon, morate odpreti meni Nastavitve in izbrati element »Zaščita«. Nato kliknite na opombo "Zaklepanje zaslona". Po tem bo uporabnik pozvan, da izbere ključavnico, dvakrat vpiše novo kodo in shrani spremembe. V meniju "Zaščita" lahko čas samodejnega zaklepanja spremenite s petih sekund na 30 minut.

  Onemogočanje zaklepanja zaslona

  Po namestitvi nove zaščite mnogi uporabniki ne vedo, kako odstraniti ključavnicona zaslonu. To lahko storite v nekaj preprostih korakih. Če želite začeti, pojdite na element »Nastavitve« - »Zaščita«. Nato izberite "Screen Lock". Uporabnik bo moral vnesti aktivno varnostno kodo. Po potrditvi izberite metodo "Potegni" s seznama.
  Tudi na tem seznamu je lakonska točka "Ne". Če ga izberete, zaklenjeni zaslon ne bo nameščen v sistemu Android. Ko kliknete na gumb za odklepanje, lahko takoj začnete z delom.

  Programi za zaklepanje zaslona

  Za uporabnike, ki želijo diverzificirati svoje varnostne metode, so bili ustvarjeni programi za zaklepanje zaslona Android. Programe lahko najdete v Market Plotu, kjer se v iskalnem nizu uniči beseda Lockscreen. Nekateri programi uporabljajo poljubne oblike, kot so srce, srce, cvet, križ. Namestite lahko tudi program, ki bo ob odklepanju moral vnesti pravilen odgovor na vprašanje. Tako lahko cel dan osvetlite.

  Sorodne publikacije