Motorno olje Shell Helix Ultra 5W 40: značilnosti, pregledi

Še vedno iščete idealno motorno olje? Nato preberite ta mini-pregled Shell Helix Ultra 5w 40, ki navaja lastnosti mazalne tekočine, prednosti, slabosti in značilnosti izdelka, ocene. Zagotavlja koristne informacije za tiste, ki želijo prevzeti PMM za optimalno razmerje med ceno in kakovostjo.

Vrste motornih olj serije Ultra

Shell v seriji Ultra proizvaja več možnosti:
 • Racing.
 • Diesel.
 • ECT C3.
 • Dodatni izdelki in Shell Helix Ultra Professional 5w 40 sta bili ukinjeni, blagovna znamka pa predlaga, da se zamenjajo z drugimi vrstami PMM. Vsa ta olja so narejena na sintetični osnovi z metodo pretvorbe plina in tekočine na patentiranem tehnološkem podjetju PurePlus. Maziva, proizvedena z uporabo sodobnega razvoja Shell, imajo dobro sposobnost čiščenja, nizko hlapnost. Osredotočeni na visoko zmogljive motorje, ki izpolnjujejo mednarodne standarde kakovosti API, ACEA, ki jih odobrijo proizvajalci originalne opreme.

  Skladnost s standardi kot garancija za kakovost

  Shell Helix Ultra 5w 40 Oil je tekočina za mazivo, izdelana iz sintetične podlage z uporabo inovativne tehnologije. Razlikuje se od drugih izdelkov blagovne znamke z veljavnimi proizvodnimi metodami, bazo in dodatki. Strokovnjaki podjetja so dosegli idealno razmerje viskoznosti, vsebnosti pepela, temperature in ledišča.
  Motorno olje Shell Helix Ultra 5w 40 se nanaša na vse-letne PMM-je, kot je določeno v specifikaciji. Zaradiviskoznost motorja se zlahka sproži pozimi do -30 ° C. Zagotavlja dobro črpanje maziva s črpalko na sistemu pri negativnih temperaturah. Poleti se optimalna debelina folije ohranja na vozliščih in njihovo mazanje v različnih delovnih pogojih do +40 C. Za stabilnost sestave izdelka se razvije posebna formula. Lastnosti Shell Helix Ultra 5w 40 veljajo za optimalne, skladne s sprejetimi standardi kakovosti. Skladnost s standardi API in ACEA za bencinske in dizelske motorje je potrjena s posebnimi oznakami na posodi.

  Izdelek Shell Helix Ultra 5w 40 se odlikuje med ostalimi analogi z optimalno zmogljivostjo za bencinske in dizelske skupine DIC. Posebnost je omejena vsebnost fosforja, primerna za avtomobile z enotami nevtralizacije izpušnih plinov sodobne strukture. Poleg tega, aditivi, dodane nafte, zmanjšanje ravni izobraževanja depozitov. Zagotovljena je zaščita delov DSI pred korozijo, obrabo.

  Tolerance

  Zahvaljujoč sodelovanju s svetovnimi avtoobdelovalci je Shell uspel razviti sintetične lastnosti, ki so dobre za maslo. Prejel je odobritev za proizvajalčeve specifikacije proizvajalca, skladen s sprejetimi standardi za proizvodnjo maziv. Zaradi optimalne formule, učinkovitosti se izdelki Ultra priporočajo za uporabo pri mnogih avtomobilih za obstoječe motorje.

  Pozitivne točke

  Shell Helix Ultra 5w 40 mazivo uporablja veliko. Potrošniki opažajo nekaj pozitivnihLastnosti izdelka:
 • sprejemljivi stroški;
 • razširjenost blaga;
 • nizka poraba olja v primerjavi z drugimi različicami PMM;
 • zagon motorja brez motenj;
 • prisotnost detergentov;
 • viskoznost, ki zagotavlja optimalno debelino filma na površini delov;
 • formula z nizko fosforjem za avtomobile z moderno napravo nevtralizatorjev.
 • Olja serije Ultra so dobre kakovosti, zagotavljajo mazanje stika z deli motorja, ne izgubljajo lastnosti v širokem razponu temperatur. Izdelke uporabljajo lastniki avtomobilov namesto originalnih maziv.

  Slabosti

  Če kupite sintetično Shell Helix Ultra 5w 40, 4l, katerega količina embalaže, očitnih pomanjkljivosti ni mogoče najti. Normalno motorno olje z dobro zmogljivostjo in dobro premišljeno formulo.
  Zaradi povpraševanja po blagovni znamki so izdelki podjetja Shell ponaredki, zato prodaja izdelkov pogosto vzbuja dvome glede kupcev. Da bi se izognili negativnim trenutkom, je najbolje naročiti olje od dokazanih dobaviteljev, ki delajo z distributerji blagovnih znamk.

  Lastnosti

  Ultra se tako kot vsa motorna olja izhlapi. To pomeni, da bo treba PMM poplaviti v obdobju delovanja. Kljub prizadevanjem tehnologov je optimalna formula, ki jo uporablja aditiv, neločljivo povezana s pretokom proizvoda, čeprav majhna.
  Kadar je treba podaljšati življenjsko dobo vozila z električno energijo v avtomobilu in se izogniti enotam za koksanje pogonske enote, ni potrebnoizkoriščanje nafte v bencinskem motorju več kot 10.000 km v mešanem načinu, saj taka maziva niso zasnovana za daljša obdobja uporabe. Pri dizelskih motorjih je najbolje, da PMM zamenjate vsakih 5000 do 7.500 km, če predpisi ne določajo drugače.


  Na kratko o tehnologiji proizvodnje olj serije Ultra

  Kombinacija kakovostne osnove in učinkovitih dodatkov - to je načelo, ki se uporablja za proizvodnjo motornih olj. Blagovna znamka Shell je naredila korak naprej pri vprašanju sinteze maziv in študija metod pretvorbe plina in tekočine. Serija Ultra je izdelana v tovarnah v skladu z razvitimi tehnologijami. Osnova izdelka je sintetična osnova visoke stopnje čiščenja. To smo dosegli s posebnimi kemijskimi reakcijami s pretvorbo plin-tekočina. Formula PMM serije Ultra je zasnovana tako, da je med osnovnim in uporabljenimi dodatki ravnovesje, ki zagotavlja stabilnost snovi. Po zaključku vseh tehnoloških operacij dobimo izdelek z optimalnim razmerjem paritete. To je tisto, kar je ljubil veliko potrošnikov.

  Ocene in misli

  Strokovnjaki ugotavljajo optimalno razmerje med ceno in kakovostjo v pregledih Shell Helix Ultra 5w 40, ki so zajeti in zviti. Pri nakupu izdelka lastnik avtomobila prejme premium olje. Toda v izdelkih blagovne znamke je ena značilnost - ponaredek.
  Poleg tega je bil v preskusu zabeležena poraba olja med njegovim obratovanjem. To je posledica izhlapevanja izdelka. Ko je v veliki vožnjimotor, potem je problem zapleten, če se PMM uporablja z viskoznostjo 5w40. Strokovnjaki blagovne znamke priporočajo združitev motornega olja vsakih 7-10 tisoč km, če ni drugače določeno s pravili vzdrževanja vozila. Lastniki avtomobilov so opozorili, da izdelek maziva izgubi svoje lastnosti in koks, ko se nadomestijo presežni intervali. Dobili smo pozitivne ocene olja za optimalno viskoznost, zaradi česar kontaktne enote vzdržujejo mazalni film, ki preprečuje obrabo, motor pa se pri nizkih temperaturah začne močneje zagnati. Pregledi ne zagotavljajo informacij o vplivu nafte na hrup motorja, potrošniki pa niso opazili razlike med serijo Ultra in drugim mazivom. V obdobju delovanja napake tretjih oseb enot pogonske enote ni bilo opaziti. Če povzamemo misli motoristov, lahko sklepamo o sprejemljivi kakovosti olj serije Ultra. Da bi zmanjšali negativne trenutke, je bolje, da izdelke Shell kupite pri trgovcih. Da bi motor deloval pravilno, je treba olje pravočasno zamenjati, filtrirati v pooblaščenih servisnih centrih, pravilno izbrati mazivo na podlagi priporočil proizvajalca. Naročanje originalnega izdelka PMM ali izdelka tretje osebe je stvar osebnih preferenc. Izdelki Ultra serije zaslužijo pozornost potrošnikov, saj so primerni za večino vrst ICE, imajo formulo, ki podaljša življenjsko dobo enot pogonske enote.

  Sorodne publikacije