Povežite in konfigurirajte modem Huawei HG532E. Tehnične značilnosti naprave in možni primeri uporabe

Ta članek vas bo vodil skozi namestitev modema Huawei HG532E. Ta naprava je specializirana in uporablja navadno telefonsko linijo za povezavo z globalnim spletom. Prav tako bodo podane njegove tehnične specifikacije in priporočila o možni uporabi takšne komunikacijske rešitve.

Zaključek. Namen omrežne naprave

Seznam dobave te rešitve vključuje:
 • Modem.
 • Adapter napajalnika.
 • Navodila za uporabo, ki v splošnem opisujejo postopno operacijo modema Huawei HG532E in zagotavljajo tehnične specifikacije.
 • Prav tako je treba opozoriti, da je garancijska kartica veljavna 12 mesecev po pridobitvi dostopne točke na novo ustvarjenem lastniku.
 • Disk programske opreme proizvajalca, ki omogoča pravilno nastavitev naprave. Prav tako obstaja kopija dokumentacije v elektronski obliki.
 • Čeprav ta proizvajalec naprav spada v skupino vodilnih modemov, je dejansko usmerjevalnik. Poleg tega je sposoben zagotoviti preklapljanje tako z uporabo žic, in z uporabo brezžičnega signala Wi-Fi. Edina razlika med "klasičnimi" usmerjevalniki je ta, da se standardni usmerjevalniki povezujejo z globalnim spletom s pomočjo žice, kot je zviti par. Junak uporablja ta pregled za te namenetelefonske žice Razdelitev oddanih signalov preko frekvenc omogoča hkrati prek klicne linije posredovanje informacij in vodenje pogovora.


  Zato je ta usmerjevalnik univerzalen - lahko ga uporabljate v majhni pisarni in doma. Glavni pogoj je razpoložljivost telefonskih žic.

  Povezava

  Nastavitev modema Huawei HG532E, kot bi morala biti, se začne s preklapljanjem. V prvi fazi je napajalna enota nameščena v električno vtičnico in kabel je nameščen v vtičnico naprave. Nato telefonski kabel poveže razdelilnik z želeno vtičnico. Priključki za deljenje izhodne frekvence se povežejo z usmerjevalnikom in telefonom. Povezava s to napravo je končana.


  Konfiguracija programske opreme. Testiranje

  Nato potrebujemo računalniški sistem in usmerjevalnik. Namestimo brezžično povezavo. Nato na prvem od njih zaganjamo brskalnik in gremo na digitalni naslov z nizom številk «1921681.1». V odgovor na zahtevo morate v angleščino vnesti besedo "admin". In tako v prvem polju kot v drugem. Nato na zavihku povezav nastavimo preklopne parametre programske opreme na globalni splet, kot to navede ponudnik internetnih storitev. Nato se izvede WiFi konfiguracija modema Huawei HG532E. Ta kartica določa ime omrežja SSID, geslo za dostop do njega in metodo šifriranja WPA2. Vse vrednosti shranimo in zapustimo konfiguracijski vmesnik.

  Stroški. Lastniški pregledi

  Trenutno je mogoče kupiti takšen univerzalni usmerjevalnikza 3000-3200 rubljev v novem stanju. Enako kot pri uporabi lahko omrežna vozlišča tega modela kupite po ceni 1500-1600 rubljev na različnih internetnih straneh s trgovskim naklonom na svetovnem spletu.
  Lastniki imajo zaradi svojih nespornih prednosti zanesljivost, razpoložljivost, dobre tehnične specifikacije in zadostno opremo. Na slabosti istih lastnikov se sklicuje na precej zapleten postopek postavitve modema Huawei HG532E. "Ukrtelecom" ali "Rostelecom" iz tega razloga so nestrpen za dobavo že programirana nastavljen usmerjevalniki, ki ravno dovolj za povezavo, in so pripravljeni za uporabo.

  V zaključku

  Ta dokument opisuje ne samo delovanje, kot je konfiguracija modema Huawei HG532E, temveč tudi možne primere njegove uporabe. Navedene so tudi prednosti in slabosti te rešitve. Čeprav jo kitajski proizvajalec izpostavlja kot vodilni modem, je dejansko popolna univerzalna dostopna točka do globalnega spleta.

  Sorodne publikacije