Zgodovina pritlikavca Muradina Bronzoboroda

Zgodba World of Warcraft je ena izmed najbolj neverjetnih stvaritev, ki so jih razvijalci lahko ustvarili, delati skupaj na projektu, ne da bi izgubili roke. Vesolje Varkrafta je polno različnih dogodkov, zavojev in spletk. Postopoma se je razvil od Warcrafta do Warcrafta III: Frozen Throne, po tem se je serija sagra Warcrafta končala. Toda po zadnjem delu strategije, čez nekaj časa, sprosti MMORPG World of Warcraft, ki je všeč oboževalci do danes. Zanimivo je izslediti zgodovino nekaterih junakov, ki so se preselili iz ene igre v drugo. Eden od najbolj presenetljivih primerov je Muradin Bronzborod, ki je bil umor umrlega kralja. Junak zavezništva pozdravlja navdušence s svojo prisotnostjo v novih aplikacijah.


Muradin Bronzobord v "Warkrafti"

Prvo poznavanje tega značaja se pojavi pri dodajanju "Ice Throne" tretjega dela serije. Ker je eden izmed voditeljev gnomov, gre v Nordmcol, da bi odpravil grozečo Batogijevo grožnjo. Na kontinentu, prekritem z ledom in snegom, spozna svojega bodočega prijatelja in stražarja - Arthasa. Okužen je bil z idejo, da se maščuje Mal'Ganisu za to, kar je storil svojim ljudem.
Nekoč je Muradin izvedel za veliko orožje - Ice Fear, ki daje neskončno moč vsakomur, ki postane njegov lastnik. Kmalu so Arthas in Muradin Bronzborod obkrožili vojska Batogi in se odločili, da bosta iskali meč z puško, da bi premagali nabrano vojsko. Meč so varovali skrbniki, katerih junaki so lahko zmagali. V temMuradin je lahko prebral napis na starodavnem meču:


Tisti, ki vzame to rezilo, bo dobil moč, brezmejna. Ko rezilo prestraši telo, tako preveč moči prizadene dušo. Princ, ki se je posmehoval z žejo po maščevanju, ni poslušal vodje pritlikavca, ki je poskušal odvrniti meč svojih bratov. Arthas je prinesel lojalnost tega orožja in blok, ki ga je Fostomorn potopil, razdelil na kose, od katerih je eden prizadel škrata v prsih. Na žalost Arthas ni mogel ozdraviti Muradina, ker je princ zapustil svet.

World of Warcraft: srd Grobljanskega kralja

Zgodovina Muradina Bronzoboroda se ni končala po teh žalostnih dogodkih. Prihaja v zavesti, škrat ni mogel več spomniti, kdo je bil in kako je prišel sem. Samotno potujoč po nevihtni griji je našel naselje novorojenčkov in pod imenom Jorg Grove Heart je postal novi voditelj nordijske rase gnomov. Nekega dne je mladi brat Muradin - Brann prispel v Nordscola. Po izvlečenju artefakta v Strojni Stroj, se Brann vrže na letalo, ki ga je ustrelil v trdnjavo novorojenčka, kjer so pravila izgubila bratov spomin. Raziskovalec se v zadnjem trenutku odloči, da se bo zahvalil Kralju novorojenčka, ko ga je videl, je takoj prepoznal brata. Muradinu se je uspelo spomniti vseh trenutkov svojega preteklega življenja, zahvaljujoč podružnici Bronzoborz.

Obleganje citadele in usodo prihodnosti

Med obleganjem citadele je ledena krona Muradin Bronzoborod vodila zrakoplovstvo zavezništva - "uničevalec nebes". Po tem, ko je premagal kralja obraza, Muradin sočustvuje z Arthasom in sam sebe krivi, ker ga je pripeljal do meča.
Zaradi žalostnih dogodkov, ki so se pojavili na nalepki Cataclysm, ko se je Magny spremenil v diamantni kip, je Muradin ob zaščiti jeklarne oprostil pokojnega brata in ustanovil Iron Maid of the Three Molotovs. Vključil je tudi Muradina Bronzboroda, njegovo nečakino Moiro in Falstad.

Sorodne publikacije