Zakaj ne pošiljate SMS-ov s telefona: najverjetnejši razlogi

Lastniki mobilnih naprav se pogosto zanimajo, zakaj SMS ni poslan iz telefona. Podobne neprijetne razmere, zaradi nezmožnosti pošiljanja sporočila pravi osebi, lahko odstranijo vse omrežne odjemalce. Kakšne so težave pri pošiljanju sporočil, kako lahko izstopite iz te situacije? Vsa ta vprašanja bodo obravnavana v tem členu.

Težava s pošiljanjem ali pošiljanjem?

Sodobni pripomočki in celične zmogljivosti omogočajo lastnikom, da sledijo celotnemu ciklu pošiljanja sporočila SMS. Katere stopnje vključuje? Prvi je pošiljanje iz mobilnega telefona SMS na strežniško podjetje - ponudnika komunikacijskih storitev. Drugi je pošiljanje s strežnika na številko določenega naročnika. Za tiste, ki začnejo odhod, druga faza ne pomeni nič drugega kot dostavo pisnega besedila želenega naročnika. Dostava se lahko opravi ne takoj po pošiljanju, ker je lahko banalni prijatelj ali prijatelj izklopljen. V tem primeru za pošiljatelja ni velikih težav. Vendar, če ne morete poslati sporočila na strežnik iz naprave, to pomeni, da obstaja nekaj težav. Zakaj ne pošiljate SMS-ov s telefona?

Najverjetnejši razlogi za nezmožnost pošiljanja besedilnih sporočil

V globalnem smislu lahko vse razloge, ki preprečujejo prenos pomembnih informacij na drugo osebo, razdelimo v dve kategoriji: težave zna strani ponudnika storitev. Če v prvem primeru naročnik sam vpliva na odpravo težav, bo moral v drugem primeru sprejeti in počakati, da se težave odpravijo.

Zakaj ne pošilja SMS-a s telefona: problem opreme

  • Eden od najpogostejših razlogov je napačna nastavitev storitev, in sicer številke SMS centra v sami napravi. Običajno je nastavitev potrebnih parametrov avtomatizirana v trenutku, ko sedem kartica vstopi v režo. Obstajajo pa tudi primeri, ko morate ročno nastaviti nastavitve. Če mučite vprašanje, zakaj SMS ni poslan iz vašega Tele2 telefona, poskusite preveriti določeno številko v nastavitvah besedilnih sporočil tako, da jo primerjate s kombinacijo, ki je predstavljena na portalu operaterja za vašo regijo.
  • Drug pogost vzrok je lahko pomanjkanje sredstev. V zvezi s tem, preden preverite paniko, preverite stanje računa.
  • Težave s kartico s sedmimi karticami. Če ste pravkar kupili številko in imate vprašanje, zakaj SMS iz MTS telefona ni poslan, se lahko zgodi, da se še niste mogli povezati do konca. Po nakupu številke, je priporočljivo počakati približno en dan - vsa ta storitev bo v tem času pravilno aktivirana. Če je problem te narave nastal, nasprotno, s starimi sedmimi karticami, potem je verjetno čas za spremembo, saj bi se življenjska doba lahko končala. Da bi razumeli, kakšne so posebne težave - v pripomočku, omrežju ali sim-kartici,Dovolj je, da izvedete test in namestite kartico v drugo napravo.
  • Okvara mobilne naprave. Rešite nalogo in razumite, kje lahko "pes zarit" izvede enako preizkušanje kot v prejšnjem primeru.
  • Zakaj ne pošiljate SMS sporočil: razlogi na strani ponudnika storitev

  • Velika obremenitev strežnika operaterja. Podoben pojav se najpogosteje opazi sredi novega leta in drugih praznikov, ko številni naročniki aktivno uporabljajo storitve mobilne komunikacije, da čestita sorodnikom in prijateljem. V tem primeru se ne smete obrniti na operaterja z vprašanjem, zakaj SMS ni poslan iz telefona. Potrebno je počakati, dokler ne preidejo "vrha", in ponovno uporabiti komunikacijo v običajnem načinu.
  • Osnovna storitev SMS pošiljanja je onemogočena. Upravljanje te storitve, ki je osnovno in je za vsako številko "privzeto", izvajajo le operaterji operaterja. Morda ni na voljo, ker je bila sedem-kartica kupljena pred nekaj urami.
  • Pošiljanje sporočil je prepovedano. Številni operaterji zagotavljajo takšno storitev, kot je pošiljanje kratkih sporočil, na primer naročanje določene vsebine. Če je taka prepoved, bo nemogoče poslati sporočilo. Obrnite se na odprto telefonsko številko v kontaktnem centru in pojasnite, ali obstaja taka omejitev.
  • Sorodne publikacije