Kako zmanjšati občutljivost mikrofona: opis, nastavitev, navodila po korakih za delo in strokovni nasveti

Mikrofoni (vgrajeni ali povezani ločeno) ali mobilni računalniški sistemi so postali tako običajni kot številne druge naprave. Uporabljajo se tudi za živo komunikacijo v specializiranih programih in za snemanje. Ampak včasih, ko je povezan, je potrebno umetno zmanjšati raven sprejemanja vhodnega signala, ker preveč občutljiva oprema dodatno zajame ogromno količino hrupa tretjih oseb, lahko povzroči motnje in usmerjanje ter povzroči izkrivljanje glasu med oddajanjem ali snemanjem. Kako zmanjšati občutljivost mikrofona, še naprej in poskusite razvrstiti. To lahko storite s strojno ali programsko opremo. Toda najprej se pogovorimo o nekaj primarnih azas, ki jih je treba upoštevati pri konfiguriranju kakršnega koli mikrofona.


Splošna pravila za nastavitev občutljivosti

Najprej se osredotočimo na računalnike s svojo programsko opremo in domačimi napravami, s katerimi lahko povežete mikrofoni in predvajate glas. Na splošno je regulacija vhodnega signala odvisna od modela naprave in njenih glavnih značilnosti. Toda na skrivaj med glasbeniki in zvočniki se domneva, da bi morala biti raven snemanja ali glasnost predvajanja približno polovica največje možne vrednosti. Lahko se spreminja v majhni meri (plus ali minus deset odstotkov). Med drugim tudiobčutljivost katere koli take naprave lahko vpliva tudi na veliko zunanjih sodelavcev:
 • vrsto in značilnosti samega mikrofona;
 • razlika v podpori mikrofona in vhod, preko katerega se povezuje;
 • parametri zvoka prostora (velikost, zvočna izolacija, koeficient odboja zvoka itd.);
 • vrsta in moč zvočnikov (zvočnikov);
 • se uporablja za snemanje in predvajanje opreme ali programa.
 • Nikoli se ne prikaže polna glasnost. To je aksiom! Oglejmo si, kako zmanjšati občutljivost mikrofona, tako rekoč, z improviziranimi sredstvi. V najenostavnejšem primeru je mogoče umetno podcenjevanje narediti z ovijanjem mikrofona s krpo ali gazo.


  Očitno so mnogi opazili, da se v studiih kot dopolnilni opremi uporabljajo posebne mreže, ki so nameščene tako, da ne pridejo v napravo sline, ki lahko povzroči neželene klike in druge stranske učinke. Drugo pravilo je, da izklopite sistem zvočnikov med snemanjem, da se izognete pojavu žvižganja v zvočnikih. Istočasno govorjenje ali petje na mikrofon s poslušanjem lastnega glasu je boljše z uporabo slušalk. Na začetku ni priporočljivo, da na vhodu nastavite dodatne učinke obdelave glasu, kot so izenačevalniki, reverb, choruses, change, normalizatorji, itd. pri naknadni obdelavi Govorimo o tem, kako zmanjšati občutljivostMikrofon je še en preprost način, nekateri strokovnjaki priporočajo priključitev naprave preko enote z dodatnim spremenljivim uporom, katere impedanca presega lastno upornost mikrofona za približno desetkrat (običajno je nekaj podobnega 10 kOhms). Najbolj preprosta metoda, kot je že omenjeno zgoraj, je najpogostejši niz zmanjšanih ravni glasnosti na vhodu.

  Kako zmanjšati občutljivost mikrofona na Windows 7 ali kateri koli drug sistem?

  Kar zadeva računalnike, imajo vsi operacijski sistemi poseben razdelek, imenovan "Konfiguriraj nastavitve zvoka". Tukaj, na splošno, popolnoma ne glede na to, kaj OS je nameščen na uporabnika na računalniku. V najenostavnejšem primeru je potrebno odpreti mešalnik preko PCM na ikoni za glasnost v sistemskem pladnju in tam znižati glasnost. Če ni takega faderja, boste morali odpreti odsek snemalnih naprav, postaviti potrebne možnosti. Uporabite lahko tudi nadzorno ploščo ».
  Na zavihku ravni želite nastaviti želeno količino in odstotek dobička. Privzeto je njena vrednost nastavljena na +10 dB. Nezaželeno ga je povečevati, vendar je za mikrofone z nizko občutljivostjo, kot pravijo nekateri uporabniki, raven brez stranskih učinkov lahko povečana na 20-30 dB.
  Ko govorimo o tem, kako zmanjšati občutljivost mikrofona na Windows 10, je bolj primerno, da odprete meni z možnostmi, kjer preverite in konfigurirate vgrajeni ali priključeni zunanji mikrofon v želenem odseku.

  DodatnoParametri

  Možnosti zvočne kartice v vseh najnovejših sistemih najdete v posebnem zavihku tipa Enhancement.
  Če se snema mikrofon, je najbolje, da te dodatke takoj onemogočite. Od vseh razpoložljivih zdravljenj lahko pustite "Room Correction", vendar, kot je že bilo omenjeno, v času pisanja "čistih" glasov dodatne učinke bolje ne uporabite. Lahko so koristne, na primer, samo pri petju s karaokami.

  Prilagajanje vhodnega signala v programih za snemanje in urejanje zvoka

  Večina sodobnih programov za snemanje in obdelavo zvoka ponuja uporabnikom veliko priložnosti. Nekateri profesionalni zvočni inženirji se pri snemanju vokalov zanašajo prav na takšne parametre, čeprav je raven vhodnega signala sprva regulirana s pomočjo operacijskega sistema. V teh programih lahko poleg dostopa do sistemskega mikserja uporabite tudi lastne nastavitve za vhodno napravo in od nje prejmete signal (Wave In). Kako zmanjšati občutljivost mikrofona v takšnih aplikacijah?
  Tu lahko nastavite številne nastavitve, ki jih Windows preprosto nima (izhod na izhodu po snemanju 32-bitnega zvoka, offset offset zero-DC, itd.). Jasno je, da bo povprečni uporabnik, ki se ukvarja s takšnimi parametri, precej problematičen, vendar lahko eksperimentirate.

  Kako zmanjšati občutljivost mikrofona v telefonu?

  Zdaj pa preidimo na mobilno tehnologijo. Oglejmo si, kako zmanjšati občutljivost mikrofona na Android.
  Če želite to narediti, boste morali s posebno kombinacijo vstopiti v inženirski meni, izbrati razdelek Audio, pojdite na Mic, nastaviti želeno raven (Level) v območju od 1 do 6, nato nastavite vrednost, ki jo želite prilagoditi, v 0-255 in kliknite Set. Podobna dejanja se lahko izvajajo v aplikacijah, kot sta Mobileuncle Tools ali Volume +. Drugi programček ne zahteva korenskih pravic in je na voljo tudi v Play Marketu.

  Sklepne ugotovitve

  Kot lahko vidimo, je nastavitev mikrofona na različnih napravah in za različne namene precej problematična naloga in brez posebnega znanja ni vedno mogoče določiti pravilnih parametrov. Kljub temu lahko v najbolj splošnem primeru uporabite zgornje preproste nasvete, hkrati pa tudi majhen eksperiment z nastavitvami. Glavni pogoj je, da ne uporabljamo maksimalnih vrednosti volumna in občutljivosti, da se izognemo pojavu izkrivljanja signala in neželenih učinkov tretjih oseb.

  Sorodne publikacije