Čast 8 ali čast 8 Lite - kaj je boljše? Primerjava pametnih telefonov

Huawei je najbolj znana kitajska blagovna znamka na domačem in evropskem trgu. Proizvajalec je dolgo zasedel svojo nišo in navdušil zveste navijače z novimi visokotehnološkimi pripomočki. Relativno pred kratkim je podjetje izdalo dokaj kontroverzno linijo Honor 8, ki združuje tri pametne telefone. Vsaka od cenovnih kategorij. Posledično se je pojavilo vprašanje. Čast 8 ali čast 8 Lite? Pro verzija se ne upošteva, ker je dovolj draga. Da bi naredili pravo izbiro, morate temeljito preučiti značilnosti vsakega modela in šele nato se odločite, ali boste plačali za »polno različico.

"Od umazanije v princu" ali zgodba o uspehu Huawei

Kitajska znamka se je rodila leta 1987. Nato se je podjetje ukvarjalo z razvojem in proizvodnjo različnih omrežnih naprav. Vsakdo je dobro znan po svojih modemih. Toda poleg teh naprav so izdelali tudi naprave za organizacijo brezžičnih komunikacij, omrežne omare, antene in drugo opremo. Na področju proizvodnje pametnih telefonov se je podjetje v letu 2009 preizkusilo. Prvi model je bil Huawei U8230 Communicator. Postala je razširjena v Republiki Belorusiji zahvaljujoč lokalnemu mobilnemu operaterju "Life", ki je ponudil pripomoček v obrokih po zelo ugodnih pogojih. Ampak od takrat je bilo veliko vode in sedanji Huawei Honor 8 in Honor 8 Lite nista primerljivi s prvim pametnim telefonom.
Treba je omeniti, da je ves čas razvoja in ustanavljanja podjetja Huaweispremlja nekaj škandala. Posebno pogoste obtožbe o razlitju industrijskega vohunjenja. Vendar pa je zapleteno podjetje predalo vso odgovornost "brezvestnim zaposlenim". Zato ji noben škandal ni prizadel. In da ne bi uporabljali sadov dejavnosti teh "brezvestnih zaposlenih", bi bilo nespametno. Verjame se, da je podjetje samo zaradi vohunjenja uspelo "osvojiti dostojni del mobilnega trga. Naj mislijo, da želijo, vendar sveži pametni telefoni Huawei Honor 8 in Honor 8 Lite pravijo nasprotno, in pripomočki so vredni. Zdaj pa primerjajte ti dve napravi.


View Honor 8

Pametni telefon Huawei Honor 8 je narejen iz kovine in obložen s steklenimi ploščami, izgleda čudovito, vendar steklo hitro zbira prstne odtise, niti ne oleofobnega premaza. Celoten obraz je zaseden z zaslonom Na zaslonu ni nobenih gumbov za upravljanje, vrstni red njihovih zaslonov pa je prilagojen uporabnikom, na hrbtni plošči je modul z dvema kamerama, dvo-sektorska svetleča dioda in bralnik prstnih odtisov. Na dnu je tudi priključek za polnjenje in mikrofon. Na vrhu istega običajnega priključka za slušalke 35 se nahaja. Zaslon pametnega telefona je prekrit z zaščitnim steklom z učinkom 25 D. Tipična "srednja slika" v oblikovanju.

Izgled časti 8 Lite

In kaj je drugačen voblikovanje lahka različica "osem"? Pametni telefon Honor 8 Lite je narejen iz plastike in prekrit s steklenimi ploščami. Toda za razliko od "starejši brat", njegovo telo in zadaj, in spredaj so prikrajšani za vsako zhirootplakivayuschego pokritost. Tudi zasnova hrbtne plošče se razlikuje, saj ni dvojnih kamer. Da, bliskavica je enobarvna. To vpliva tudi na videz pripomočka. V drugem je isti "osem", le v nekoliko poenostavljenem primeru. Ampak to ne pomeni, da je kakovost zbiranja in materialov vsaj trpela. Vse je točno na isti ravni. To je znak izdelkov podjetja Huawei. Mimogrede, različica Lite je na zaslonu izgubila zaščitno steklo. Zato bodo morali uporabiti določeno mero previdnosti. In bolje je kupiti zaščitno folijo ali steklo.

Čast delovanja 8

Pametni telefon Huawei Honor 8 ima osemjedrni 64-bitni HiSilicon Kirin 950 procesor, ki ga proizvaja Huawei s frekvenco 23 gigaherc. To je precej pameten in zelo moderno "kamen". Količina RAM-a je 4 GB. Moduli so energetsko učinkoviti, ker se uporablja večkanalni način. To je omogočilo povečanje produktivnosti in avtonomije celotne strojne platforme. V skladu z grafiko, napredni Mali T-880 MP4 čip ustreza. V celoti podpira OpenGL in DirectX. Zaradi tega ni nobenih težav z igrami za pametni telefon. Tudi v takih "težkih" kategorijah, kot je svet zabojnikov, število posnetkov na sekundo ne izgine. In to je v redu. Poleg tega bo pametni telefon zlahka obvladal reprodukcijo Full HD videa v formatu MKV. Zmogljivost pomnilnikauporabniku je na voljo 64 gigabajtov. Vendar pa obstaja možnost, da namestite pomnilniško kartico do 256 gigabajtov.

Produktivnost Čast 8 Lite

Zdaj pa primerjamo Čast 8 in Čast 8 Lite v uspešnosti. "Lahka" različica ima nameščen isti HiSilicon, vendar 655. model z 21-urno hitrostjo. Ta procesor je nekoliko počasnejši od običajnega "osem", vendar je njegova zmogljivost dovolj za oči. Količina RAM-a in njena vrsta je popolnoma enaka kot v naprednejšem modelu. Toda grafični procesor je nekoliko drugačen. Vendar podpira tudi vse potrebne tehnologije. Samo maksimalna frekvenca jedra je nekoliko drugačna. V vsakem primeru je dovolj moči poenostavljene različice za vse sodobne igre. Notranji pomnilnik je 32 gigabajtov. Na voljo je tudi možnost namestitve pomnilniške kartice microSD. In največji volumen je enak - 256 gigabajtov. To pomeni, da v performansu ni posebnih razlik.

Kamere Čast 8

Čas je, da razstavimo tiste, ki so boljši v smislu kamer. Čast 8 ali čast 8 Lite? Če želite to narediti, morate zavedati eno dejstvo: v običajnih osem, glavna kamera je predstavljena z dvema modul senzor. Vsak ima 12 megapikslov. Prvi se uporablja za fotografiranje predmetov v fokusu in snemanje videoposnetkov, drugi objektiv pa je odgovoren za obdelavo ozadja. To pomeni, da vam omogoča dober učinek zamegljenosti. Toda veliko bolj dragoceno je, da je popolnoma ročni način fotografiranja in možnost shranjevanja fotografij v formatu RAW. Kakovost fotografij je odlična. Ko je ISO pravilno nastavljen, nastavite belinocelo ponoči so artefakti minimalni. Sprednja kamera je opremljena z 8-megapixelnim modulom odprtine 2.2. Bliskavice ni, vendar se uporablja zaslon. Kakovost fotografij je zadovoljiva. Skype za nekaj časa je dovolj za pogovor in pogovor. Takšne kamere so v čast 8. Njihove specifikacije so skoraj vodilni.

Kamere čast 8 Lite

Zdaj pa poglejmo Honor 8 Lite kamere. Značilnosti glavnega modula pravijo, da ima 13 megapikslov, kompleksen optični sistem in odprtino 2.2. Toda najbolj dragocena je velikost slikovnih pik. Tukaj je 125 mikronov. To vam omogoča doseganje boljše slike. Modul je tukaj le en. Medtem ko je običajno "osem" ugrabljena z dvema. Toda to ne pomeni, da je kakovost slik slabša. Samo nimate umetno zamegljenega ozadja. Tudi tukaj je ročno upravljanje fotoaparata omejeno in slike ni mogoče shraniti v formatu RAW. Kamera torej ni slabša. Sprednji modul je popolnoma enak kot pri "polni" različici: 8 megapikslov, širokokotni objektiv z zaslonko 2,2. Kakovost fotografij sprednjega senzorja je sprejemljiva. Popolnoma je mogoče fotografirati za socialna omrežja. Komuniciranje s Skypeom bo tudi zelo udobno.

Primerjava avtonomije

Primerjava Časti 8 in Časti 8 Lite z avtonomijo ne more biti zavestno "poštena". Pametni telefoni so podobni, vendar so v različnih kategorijah teže. Obe napravi sta opremljeni z 3000 mAh baterijo. Edina razlika je v tem, da je v polni različici hitro polnjenje in v njem ni Lite. Pri enaki zmogljivosti baterije se obe napravi razlikujetaproduktivnosti To pa ne more vplivati ​​na življenjsko dobo baterije. Kot je bilo pričakovano, "lahka" različica traja več ur. Je nekoliko šibkejša, vendar bolj avtonomna. Če običajno osem lahko predvaja Full HD video pri maksimalni svetlosti zaslona za 8-9 ur, potem je čas predvajanja Lite 10-11 ur. Pri drugih testih je razlika popolnoma enaka. Če je dolgo delo vašega pametnega telefona pomembno za vas brez polnjenja, izberite različico Lite naprave. V avtonomiji so veliko slabše stvari, ki so v čast 8. Značilnosti so še vedno podane.

V zaključku

Torej, kaj izbrati - Čast 8 ali Čast 8 Lite? Razlika v ceni je občutljiva. Zaključek kaže na to: če niste ljubitelj zamegljenega ozadja na slikah in kovinski kovček ne igra pomembne vloge za vas, je bolje, da izberete lahko različico pametnega telefona. Razlika v zmogljivosti je minimalna, vendar se povečuje življenjska doba baterije. In za mnoge se lahko ta dejavnik izkaže za odločilnega. Overpay za dvojno kamero (ki je lahko brez vrednosti) in kovinsko ohišje ni vredno. Tudi različica Lite lahko zadovolji potrebe vsakega uporabnika. Konec koncev, kakovost obeh modelov sploh ni drugačna.

Sorodne publikacije