Mnenja o pametnih telefonih "Xiomi". Prebrskajte najbolj priljubljene modele pametnih telefonov Xiaomi

Xiaomi je proizvajalec pametnih telefonov, katerega priljubljenost narašča vsak dan, kljub omejeni distribuciji zunaj Azije. Danes je podjetje na petem mestu v svetu proizvodnje telefonov. To dejstvo lahko imenujemo velik dosežek, saj je blagovna znamka že pred kratkim začela prodajati naprave zunaj Kitajske. Mnenja o pametnih telefonih "Xiomi" ("Xiaomi") so impresivna.

Vse kaže na to, da namerava Xiaomi izenačiti z blagovnimi znamkami, kot sta Apple in Samsung, in se dvigniti na višji konec trga telefonov. Podjetje je preseglo Samsung in je leta 2017 postalo eno glavnih blagovnih znamk v Indiji in se zdaj postopoma približuje ruskim in evropskim trgom. Kaj je to podjetje? Katere so edinstvene lastnosti proizvajalca pametnih telefonov "Xiomi" ("Xiaomi")?


Xiaomi je najhitreje rastoči proizvajalec na svetu.

V prvem četrtletju leta 2014 je Xiomi (Xiaomi) izdal samo 11 milijonov pametnih telefonov, skoraj vsi (97%). ) se je začela prodajati na Kitajskem. Danes je podjetje vodilno v številnih azijskih državah in ima velik delež na trgih pametnih telefonov v Rusiji in Evropi. Delež izdelkov se vsako leto povečuje. Zato lahko Xiaomi imenujemo najhitreje rastoči proizvajalec telefonov na svetu.

To je mlado podjetje, ki so ga ustanovili izkušeni strokovnjaki.

Xiaomi je bila ustanovljena pred nekaj leti, aprila 2010. Ustvaril ga je osem partnerjev, med njimi Jun Lei, predsednik uprave in predsednik Bin Lin. Včasih je bilzaposleni v Kingsoftu, kitajskem predstavništvu Microsoft-esque na Kitajskem, vodil pa ga je tudi kot CEO za uspešno IPO na hongkonški borzi.


Skrivnost uspeha - pri nadgradnji platforme Android

Ena od največjih razlik med iOS in Android je, da je Android odprtokoden. To pomeni, da lahko vsak razvijalec ali podjetje prosto uporablja osnovno kodo in jo spreminja na različne načine, pri tem pa ohranja združljivost z več sto milijoni aplikacij Android. Na primer, operacijski sistem tablice Amazon's Fire temelji na zelo spremenjeni različici Androida. Podobno je Xiaomi razvil programsko opremo, ki temelji na Androidu, imenovano MIUI, oktobra 2011 pa je na tej platformi predstavila svoj prvi pametni telefon M1. Za razliko od majhnega niza sprememb "Android", se nova različica MIUI tedensko pošlje skupini ključnih preizkuševalcev.

Raznolikost proizvodov

Xiaomi je hitro razširila ponudbo svojih izdelkov in zdaj proizvaja veliko število naprav, vključno s tremi različnimi linijskimi modeli za pametne telefone Xiomi: Redmi, Redmi Note in 3 Mi (ki je bil nadomeščen z M4). Podjetje aktivno prodaja svoje izdelke na internetu in jih pogosto izdaja v zelo majhnih serijah. Ta model pomeni, da je mogoče novo serijo telefonov prodati v nekaj sekundah, kar ustvarja buzz in razburjenje okoli sebe. To je še posebej opazno v primerjavi z novimi Appleovimi izdajami izdelkov.
Xiaomi se je naučil intenzivno spodbujati oglaševanje prek socialnih omrežij in. \ Tporabijo veliko manj za trženje kot drugi proizvajalci (na primer, Xiomi (Xiaomi) namenja samo 1% prihodkov od oglaševanja v primerjavi s Samsungovimi 5%). Ta taktika je podjetju omogočila, da je ponudila kakovostne pametne telefone po dostopnih cenah, ki bi si jih lahko privoščili uporabniki srednjega razreda.

Izvirnost je ime podjetja.

Predstavniki družbe Xiaomi uradno trdijo, da njihov logotip "MI" pomeni "mobilni internet" ali celo "nemogoče poslanstvo", vendar je to lahko oglaševalski korak. V kitajščini? (xiao mi) dobesedno pomeni "fin riž" ali "proso". Nekateri pravijo, da je to sklicevanje na slavnega vodjo Maoja, v katerem je komunistična partija, oborožena le s proso in puškami, poskušala zmagati. To je pomembna analogija za podjetje, ki je naredila tako preboj na trgu. Xiaomi ima ugled proračunskih naprav, ki so izjemno preproste, brez bonusnih funkcij. Če ste zainteresirani za nakup opreme te blagovne znamke ali samo želite izvedeti več o blagovni znamki, bi morali preučiti priljubljene modele pametnih telefonov "Xiomi" ("Xiaomi").

Xiaomi Mi A2

Ta naprava je bila izdana julija 2018. Torej, to je eden od najnovejših pametnih telefonov "Xiomi". Model Mi A2 je dopolnjen z lansko napravo Mi A1, ki je postala prvi Xiaomi telefon, ki ponuja Android One. Na voljo je s številnimi izboljšavami, vključno s čistejšim čipom Snapdragon 660 in 6 GB pomnilnika RAM ter 128 GB vgrajenega pomnilnika.
Toda glavna atrakcija te naprave je kamera. Njihove funkcije v pametnem telefonu "Xiomi Mi A2" S svojimi nastavitvami 12MP + 20MP, Mi A2 lahko imenujemo eno najboljšihkamere proračunske kategorije. Fotoaparat posname odlične fotografije pri dnevni svetlobi in pri šibki svetlobi. Sprednja kamera ima portretni način z AI podporo, ki še posebej dobro deluje za ljubitelje sefi. V zvezi z akumulatorjem, baterija 3000 mAh zagotavlja uporabo naprave čez dan brez kakršnih koli težav. V tej napravi dobite standardno različico Quick Charge 3.0. Mi A2 prav tako načrtuje nadgradnjo na Android 9.0 Pie do konca leta.

Xiaomi Mi Mix 2S

Mi Mix 2S, ki je bil ustanovljen marca 2018, je prvi vodilni v tej družbi leta 2018. Ta kitajski pametni telefon Xiomi (Xiaomi) ima enako obliko kot Mi Mix 2, vendar ima ključne posodobitve tako programske kot strojne opreme. The Devays poganja Qualcommov najnovejši Snapdragon 10 nm 845 čipov, prav tako pa ima 8 GB RAM-a, 256 GB notranjega pomnilnika in globalne LTE trakove.

Na voljo je tudi različica 6 GB RAM-a in 64 GB in 128 GB pomnilnika, vendar te različice niso opremljene z globalno povezljivostjo LTE. Vrhunec Mi Mix 2S je dvojna zadnja kamera, opremljena z dvema slikovnima senzorjema, vsak z 12MP.
Telefon ima svoje nastavitve za dnevno snemanje in odlično deluje tudi pri načinu nizke svetlobe. Številne funkcije fotoaparata so povezane z novimi funkcijami, ki jih podpira AI. To mu daje možnost, da izbere najprimernejši način fotografiranja ob upoštevanju pogojev osvetlitve. Funkcije AI segajo v trenutni portretni način. To vam omogoča namestitevintenzivnost zamegljenosti ozadja in celo revitalizacijo ozadja. Značilnosti pametnega telefona "Xiomi" ("Xiaomi") tega modela so edinstvene in delne. Od Mi Mix 2S je prvi Xiaomi pripomoček, ki je privzeto opremljen z Android 8.0 Oreo. Ponuja najnovejšo ponovitev MIUI-9.5 in njen vmesnik je na splošno bolj napreden. Z MIUI 9.5 lahko obnovite tudi nastavitve in aplikacije iz prejšnjega telefona Android ali Google računa. Prej so bili uporabniki omejeni na izbiro možnosti obnovitve iz lastnega računa Mi Cloud iz Xiaomi, in ta zadnji korak je MIUI privlačnejša možnost za stranke.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Izpuščen februarja 2018, je doslej najboljši pametni pametni telefon "Xiomi" ("Xiaomi"). Veliko možnosti, zaradi katerih je Redmi Note 5 Pro tako udobno v uporabi, se zmanjša na njegovo strojno opremo. To je prva mobilna naprava na svetu, opremljena s sistemom Qualcomm Snapdragon 636. Zato je zmogljivost naprave preprosto impresivna. Glede na preglede pametnega telefona Xiomi ("Xiaomi") tega modela lahko zlahka zažene tudi 3D igre.
Snapdragon 636 je zaprta različica Snapdragon 660, ki je nameščena na napravah, trikrat dražja od Redmi Note 5 Pro. Druga značilnost vključuje 4 ali 6 GB OPERATING pomnilnika in 64 GB vgrajenega skladišča. Poleg tega lahko na hrbtni strani vidite nastavitev dvojne kamere. Je eden najboljših v nizkocenovnem segmentu. Med naprave, ki stanejo 13-14.000 rubljev, res ni analogov, ki ponujajo enako funkcionalnost.

Xiaomi Mi Mix 2

Ta pripomoček je postal na voljo za prodajo oktobra 2017. Izjemno tanek okvir ohišja, skupaj s keramičnim dizajnom, je privlačen za ljubitelje nenavadnega. Telefon ima enako osnovno zasnovo kot Mi Mix, vendar ima manjši 599-palčni zaslon in okrogel dizajn, zaradi česar je veliko bolj udoben. Ena od glavnih pozitivnih značilnosti Mi Mix 2 je globalna LTE povezava z 42 pasovi. Tako kot prejšnji model je bila sprednja kamera premaknjena na spodnjo ploščo, ki je bila manjša. Sam modul kamere je postal manjši in je bil zakrit, da bi se združil z okvirjem, kar zagotavlja celovit videz spredaj. Razvijalci Xiaomi so obdržali keramično zadnjo stran ohišja, vendar so dodali aluminijast srednji okvir. Obstaja različica s popolnoma keramičnim trupom, vendar je ta model izključno za Kitajsko in se prodaja v omejenih količinah.
Glede na preglede pametnega telefona "Xiomi Mi Mix 2", glede na lastnosti strojne opreme, tudi ne prinaša dražjih naprav. Na voljo je 6GB ali 8GB Snapdragon 835 RAM, notranji pomnilnik 64128GB ali 256GB, zadnja kamera 12MP in 5MP spredaj, Bluetooth 5.0 Wi-Fi z MIMO in 3400Mhz baterija. Ena od glavnih slabosti lanskega Mi Mixa je bila glavna kamera, toda tokrat so jo razvijalci dodali funkcionalnosti in nastavitvam, kot pri modelu Mi 6. Zaradi slik, ki so bile narejene z Mi Mix 2, je videti neverjetno kakovostno. Z izdajo Mi Mix 2 je Xiaomi naredil svoj originalni dizajn dostopen širokemu občinstvu.

Xiaomi Mi 6

Izpuščen april 2017, je bil Mi 6 prvi mobilni telefon v vrednosti do 500 $ (22 tisoč rubljev), ki deluje na Snapdragon 835. Prav tako se razlikuje po tem, da nima 35-polnega konektorja. z dvema zadnjima kamerama, ki vključujejo standardno širokokotno lečo z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik in izbirnim telefoto objektivom, ki omogoča dvomestno povečavo brez degradacije. Gradnja se je v primerjavi z lanskoletno 5 Mi. Njegovo telo je zaokroženo z zaobljenimi vogali in dvema deloma stekla, ki sta vpeta v okvir iz nerjavečega jekla. Poleg tega ima Mi 6 obetavne specifikacije v obliki 245 GHz Snapdragon 835 Full HD 515-palčnega zaslona, ​​64-bitni ali 128-GB notranji pomnilnik, 6 GB OPERATING memory, 8-megapixel sprednja kamera, Bluetooth 5.0 Wi-Fi ac , NFC in USB-C.
Odstranitev 35 mm priključka za slušalke je družbi Xiaomi omogočila, da v napravo vstavi veliko 3350 MAG baterijo - 15% več kot baterija "Mi 5", prav tako je zagotovila odpornost na brizganje. Kaj je mogoče povezati s pametnim telefonom "Xiomi Mi 5" ("Xiaomi"), če je njegova gradnja tako drugačna od drugih? Pravzaprav se lahko slušalke sinhronizirajo z napravo na kakršenkoli drug način. Mi 6 je na voljo v različnih barvnih različicah, kot tudi v keramični izvedbi (z omejeno izdajo) in srebrni izvedbi z zrcalnim zaključkom. Vendar ne pozabite, da naprava nima globalnih pasov LTE, v nasprotju z Mi Mix 2. Dobite pasove 1/3/5/7/838/39/40/41, vendar če je na voljo povezava LTE v teh pasovih na vašem območju je Mi 6 odlična možnost.

XiaomiMi A1

Mi A1 je izšel oktobra 2017 in je ključen v smislu Z. Telefon je bil prvi v seriji Xiaomi, ki ne zažene MIUI. V tem modelu kitajski proizvajalec komunicira z Googlom z uporabo platforme Android One. Konec koncev, uporabnik dobi napravo z Xiaomi oblikovalskim jezikom in programsko opremo iz Googla. Dejstvo, da gadget stane manj kot 200 $ (11 tisoč rubljev) se odraža v mnogih pozitivnih pregledih pametnega telefona Xiomi (Xiaomi) tega modela. Mi A1 ima odličen dizajn s kovinskimi trakovi, ki segajo skozi dno in vrh hrbtne strani telefona, medtem ko aluminijasto ohišje naredi svoj videz odlično. Pametni telefon ima tudi dve zadnji 12-megapixel kamere z možnostmi, kot so Mi 6: širokokotni objektiv v kombinaciji z telefoto objektiv za dvojno optično povečavo. Ostale specifikacije so predstavljene kot Snapdragon 62555-palčni Full HD zaslon, 4 GB RAM, 64 GB vgrajene pomnilniške kartice, microSD reža, 5-megapixel sprednja kamera, 35mm in 3080mAh baterija, polnjenje preko USB-C.

Xiaomi Redmi 5A

Redmi 5A je izšel novembra 2017 in je danes najcenejši in najcenejši telefon Xiaomi. Njegova vrednost je 7 tisoč rubljev. Razvijalci Xiaomi so naredili velike korake z Redmi 4A in zato niso veliko spremenili konfiguracije v naslednjem modelu. Dobite enako osnovno opremo, a majhna cena pomeni, da je naprava na voljo širokemu krogu uporabnikov. Redmi 5A ima Snapdragon 42550-palčni 720p zaslon, 2 GB ali 3 GB RAM-a, 16 GB /32 GB notranjega pomnilnika, dvareža za kartice SIM in režo microSD, zadnja 13-milijona slikovnih pik kamero in 5-milijona slikovnih pik spredaj in 3000 mA baterijo. Kot je za programsko opremo, pametni telefon uporablja MIUI 9 privzeto.

Xiaomi Mi Max 2

Mi Max je bil izdan maja 2017, nepričakovano priljubljen v preteklem letu. Zato je proizvajalec izdal posodobljen model z izboljšano zasnovo in naprednimi notranjimi elementi. 644-palčni velik zaslon, skupaj z zmogljivo baterijo, naredi Mi Max 2 celotno multimedijsko napravo. V novi različici so razvijalci prešli na eno obliko s kovinskimi linijami od zadaj in naredili robove zaokrožene, kar omogoča enostavno držanje naprave v rokah. Možnosti strojne opreme pametnega telefona Xiaomi (Xiaomi) so naslednje. Mi Max 2 je opremljen s 644-palčnim zaslonom Full HD Snapdragon 625, 4 GB RAM-a, notranjim pomnilnikom 64 ali 128 GB, režo microSD, zadnjo kamero z 12 milijoni slikovnih pik in sprednjo 5 milijona slikovnih pik ter odlično 5300 mAh baterijo. zagotavlja vsaj dva dni uporabe.

Xiaomi Mi 4

Imitacija in kopiranje sta akutni temi v tehničnih krogih, vendar nekateri proizvajalci delajo enako kot Xiomi (Xiaomi). Xiaomi Mi4 je morda najbolj znana kopija telefona, ki jo lahko najdete v prodaji. Izgleda skoraj enako kot iPhone 5 ali 5S. Toda kljub očitnemu plagiarstvu je lahko Mi4 ena najboljših naprav na Androidu za leto 2014. Uspelo mu je združiti neverjetno moč z brezhibno kakovostjo izdelave in odlično programsko opremo. Ob istem času v času začetka prodaje, njegova cena je bila približno 15 tisoč rubljev. Trenutnolahko ga kupite za veliko nižje stroške. Opremljen je s kovinskim ohišjem iz stekla Gorilla Glass in s plastično zadnjo steno. Spodaj boste našli enega zvočnika - podobno tistemu, ki je prisoten na telefonu iPhone 5, in precej čuden USB priključek. Telefon uporablja MicroUSB-B, medtem ko vse druge mobilne naprave (razen iPhonov) uporabljajo MicroUSB-A. Vendar pa je povezava USB-B enaka. 5-palčni IPS zaslon je prav tako impresiven in impresiven, saj ima ločljivost Full HD 1080x1920 slikovnih pik in globoke kote gledanja. Prav tako je enostaven za ogled pod neposredno sončno svetlobo. Tehnične lastnosti naprave so na voljo v štiričlanskem čipu Snapdragon 801 s hitrostjo 25 GHz. To je podprto s 3 GB RAM-a, ki zagotavlja eleganten vmesnik in osupljivo zmogljivost. Slota Micro SD manjka, notranji pomnilnik pa je med 16 in 64 GB. Platforma MIUI Xiaomi (izgovarja se "Me-You-Eye") temelji na Androidu. V primeru MIUI 5, iz katerega prihaja Xiaomi Mi4, boste dobili veliko podobnost z Androidom 4.3. Vendar, za razliko od drugih proizvajalcev (kot so Sony in Samsung), Xiaomi ponuja precej nenavaden vmesnik. Da, ni nameščene Googlove storitve, vendar je aplikacija Google Installer, ki omogoča prenos vsega, kar potrebujete. Pogosto uporabniki potrebujejo priročnik za pametni telefon Xiaomi ("Xiaomi"), da ugotovijo njegov vmesnik.

Na koncu

Zgornji pregled pametnih telefonov "Xiomi" ("Xiaomi") kaže, da ta proizvajalec ponuja naprave z odličnimi funkcijami po dostopni ceni. Nekatere od predlaganih naprav so opremljene z možnostmi,predstavljene v napravah višje cenovne kategorije. Nekaterim razvijalcem je uspelo kopirati funkcionalnost premium naprav, ki ponujajo izdelke iz proračunske kategorije. Začenši z "MІ4", Xiaomi samozavestno ujame vodilne blagovne znamke na tem tržnem segmentu. Upoštevati je treba naslednje. Podjetje si prizadeva zavzeti vodilni položaj na trgu, čeprav zaostaja za drugimi proizvajalci. Samsung je še vedno nesporni vodilni v proizvodnji pametnih telefonov, medtem ko "domači" konkurent Xiaomi Huawei začne intenzivno tekmovati.

Sorodne publikacije