Formalno potrdilo WebMoney: vrste, vrstni red izdaje, finesse in skrivnosti

Webmoney - eden izmed najbolj priljubljenih elektronskih plačilnih sistemov na ozemlju nekdanje ZSSR. Mnogi ljudje, zlasti tisti, ki zaslužijo svobodne izmenjave, uporabljajo ta sistem kot glavno metodo za dvig elektronskega denarja. V sistemu je več uporabniških potrdil, najpogostejši in najlažji je pridobiti formalno potrdilo Webmoney.

O sistemu

Elektronski plačilni sistem Webmoney je bil ustanovljen leta 1998. V naslednjih dvajsetih letih se je lahko trdno utrdila na trgu in postala eden najbolj priljubljenih sistemov poravnave v Runetu. Trenutno ima sistem okoli 36 milijonov uporabnikov. Glede na socialno raziskavo, približno trideset odstotkov Rusov uporablja Webmoney kot svojo glavno elektronsko denarnico.


Vrste potrdil

Pri registraciji vsak nov uporabnik v sistemu prejme edinstveno digitalno osebno izkaznico, tako imenovani potni list. Sistem samodejno prikaže potrdilo o psevdonimu. To je potrdilo najnižje ravni, da ga ne boste morali vnesti osebnih podatkov ali kopije dokumentov, ki potrjujejo identiteto. Vendar pa je v prisotnosti takšne ravni certificiranja, se uporabnik sooča z velikim številom omejitev, najbolj neprijetna od katerih - nezmožnost umika sredstev na bančni kartici ali drugih elektronskih denarnice. Torej, takoj po registraciji v sistemu, če nameravate uporabiti elektronskos torbico, je treba skrbeti za pridobitev uradnega potrdila Webmoney. O koristih in omejitvah te ravni boste izvedeli v naslednjih razdelkih.


Če niste zadovoljni s sistemsko omejitvijo za uporabnike s formalnim potrdilom, Webmoney ponuja možnost pridobitve certifikata višje ravni. V sistemu je trenutno 12 vrst certifikatov, najpogostejši pa so začetni in osebni. Uporabniku se izdajo za ločeno pristojbino, po preverjanju podatkov o potnem listu s strani posebnega pooblaščenega delavca sistema ali po osebnem srečanju z njim. Takšni certifikati so potrebni predvsem za tiste, ki nameravajo vnesti in dvigniti mesečne zneske v velikih količinah ter prejeti kredite v sistemu in izvajati posle z drugimi uporabniki. Številni drugi certifikati (prodajalec, razvijalec, avtomatizirani bančni avtomat itd.) Se uporabniku samodejno izdajo skupaj z osebnim potrdilom.

Prednosti formalnega potrdila

Najbolj primeren za navadnega uporabnika Webmoney bo uradno potrdilo. Preprosto je dobiti, za ta postopek ni treba plačati, omejitve za vstop in dvig sredstev pa so primerne za mnoge začetnike sistema. Poleg tega, če imate uradno potrdilo Webmoney, bo v primeru izgube gesla ali hekerske strani veliko lažje obnoviti dostop do profila v sistemu.
Plus, pridobitev certifikata višje stopnje je nemogoče brez uradnega potrdila, zato je postopek za njegovo izvedbo praktičnoobvezno za vse aktivne uporabnike plačilnega sistema.

Kako priti

Kako priti do uradnega certifikata Webmoney? Vse je zelo preprosto. V račun se morate prijaviti v sistemu in klikniti gumb »Get Certificate«. Nato izpolnite obrazec. Pri polnjenju morate biti zelo previdni, še posebej, ko vnesete številko serije in potnega lista, ker lahko napaka v osebnih podatkih močno oteži postopek za pridobitev certifikata. Podatke morate vpisati točno tako kot v potnem listu, črko v pismu. Če želi uporabnik skriti vsebino določenih polj od drugih uporabnikov sistema, ima to možnost narediti pri izpolnjevanju vprašalnika.
Po izpolnitvi vprašalnika se status potrdila uporabnika spremeni v "formalno", vendar pred kratkim ni bilo mogoče uporabiti formalnega potnega lista Webmoney brez potnega lista ali natančneje njegove fotografije ali skenirane kopije. Zlasti ne boste mogli dvigniti denarja iz elektronske denarnice na bančno kartico.

Validacija podatkov

Za preverjanje uporabniških podatkov morate naložiti fotografijo prve strani potnega lista in stran za registracijo. Poleg tega morate zagotoviti fotografijo potrdila IDN. Državljani Ruske federacije lahko potrdijo tudi verodostojnost informacij, ki jih posreduje portal državne službe. V enem do dveh delovnih dneh mora uporabnik prejeti obvestilo o uspešnem preverjanju podatkov in prejemu uradnega potrdila Webmoney. Če se podatki v vprašalniku in na fotografiji dokumentov ne ujemajo, je lahko profilzaradi suma goljufije.
Tudi pred registracijo je zelo pomembno, da ste prepričani, da vaši podatki o potnem listu niso bili registrirani v drugem profilu sistema, sicer bo vaša nova stran morda blokirana.

Priložnosti

Ob prisotnosti uradnega certifikata Webmoney ima uporabnik pravico, da dvigne sredstva na bančne kartice, elektronske denarnice v drugih plačilnih sistemih, bančne stroške in poštne urade ter vnese sredstva v denarnice na plačilnih terminalih in točkah. takojšnje dopolnjevanje
Poleg tega ima možnost izvajati operacije v posebnem delu izmenjave WMExchanger, kjer se izmenjujejo naslovi med uporabniki, in uporabi naslove WMX, katerih porok je kripto-valutni bitcoin.

Omejitve

Obstajajo pa omejitve formalnega potrdila Webmoney. Skupni znesek finančnih transakcij na mesec je trenutno omejen na znesek 200 tisoč rubljev, 10 tisoč dolarjev, 10 tisoč evrov in 80 tisoč UAH. Za večino posameznikov bi moralo to zadostovati, vendar ne morejo vsi obravnavati takšnih omejitev.
Prav tako je formalno potrdilo v bistvu anonimno, saj prevaranti težko najdejo zbirko podatkov o ukradenih dokumentih in registrirajo novo stran v sistemu. Zato je lahko zaupanje v uporabnike s to vrsto potrdil precej nizko pri transakcijah. S samodejnim sistemom sistema je skoraj nemogoče dobiti posojilo s formalnim potnim listom Webmoneyin od drugih uporabnikov. V redkih primerih je možno dobiti posojilo, toda obrestna mera in pogoji posojil verjetno ne bodo tako dobri kot za imetnike višjih certifikatov. Kljub temu, če za vas Webmoney ni spletna stran za plače in ne poslovno orodje, ampak samo plačilni sistem za umik s samostojnih izmenjav ali drugih spletnih strani na internetu, je uradno Webmoney potrdilo lahko odlična izbira zaradi enostavnosti sprejemanja in širokega nabora. koristi.

Sorodne publikacije