Kako testirati garancijo na Apple: priporočila

Za vsak kupljen izdelek je proizvajalcu zagotovljeno jamstvo. Njegovo bistvo je, da v garancijskem obdobju izdelek ne bo spremenil svojih potrošniških lastnosti in bo opravljal navedene funkcije. V nasprotnem primeru ima kupec pravico vrniti ali zamenjati okvarjen vzorec na isti. V tem članku, bomo govorili o tem, kako preveriti garancijo Apple in kakšne vrste je na ozemlju Ruske federacije.

Standardna jamstva

Pri nakupu katere koli Apple naprave, uporabnik samodejno pridobi dve garanciji naenkrat izbranega izdelka:
 • Letno omejitev zagotovi proizvajalec.
 • Dve leti starosti (zajamčeno je z Zakonom o varstvu potrošnikov, "Zakon o RF").
 • Izračun izrazov v njih se izvaja na različne načine. Po zakonu jamstvo prihaja pri nakupu ali prejemu naročenega izdelka. Appleova omejena garancija začne teči od trenutka, ko je naprava aktivirana. Na primer, kupili vnaprej, darilo za rojstni dan iPhone, ki je trajal več mesecev v škatli, bo dobil garancijo družbe samo v trenutku, ko bo vključeval rojstni dan, prijavo pod njegovo ID. Hkrati bo zakonski rok že izračunan po mesecih od datuma, navedenega v potrdilu trgovca.  Poleg tega uporabnik od aktiviranja katere koli naprave "jabolko" prejme devetdeset dni brezplačne tehnične podpore na telefonski liniji. Preverite garancijo Apple in datum poteka telefonskega klica za posvetovanjehkrati lahko na posebni strani spletnega mesta podjetja.

  Napredna možnost

  Poleg standardnih, samodejno dodeljenih privilegijev, lahko uporabnik plača podaljšano garancijo in načrt storitev. To se imenuje AppleCare Protection in ni na voljo za vse izdelke podjetja. V Rusiji se lahko naroči za naslednje blago:


 • Vse vrste računalnikov Mac.
 • Predvajalnik glasbe za iPod.
 • Monitorji Apple Thunderbolt Display.
 • Apple TV predpona.
 • Stroški se zelo razlikujejo in so odvisni od kategorije blaga, za katero se kupi podaljšana garancija. Njen rok veljavnosti je tri leta. V celotnem obdobju uporabnik dobi pravico do brezplačne telefonske klice. Oglejte si Appleovo garancijo. Podpora za ta program je lahko na isti strani kot standardna.
  Med drugim še vedno obstaja mednarodno jamstvo. To pomeni, da morajo pooblaščeni servisni centri, ki delujejo v Rusiji, v okviru njegovega izvajanja služiti vsem "jabolčnim" izdelkom ne glede na državo nakupa. Pravzaprav je vse malo bolj zapleteno. V okviru te vrste garancijskega servisa bodo padle le naprave, ki so uradno registrirane in certificirane za distribucijo na ozemlju Ruske federacije.

  Status storitve

  Kot smo že povedali, da bi ugotovili stanje servisiranja naprave "jabolko", morate iti na posebno stran. Na njem lahko preverite Appleovo garancijo na serijsko številko. Ko kliknete to stran, boste videli le dve polji zatipkanje V prvem morate navesti številko naprave, v drugem pa preverjanje captcha.

  Izdano potrdilo o statusu storitve mora vsebovati do štiri točke:
 • dejanski datum nakupa naprave.
 • Stanje telefonske podpore z datumom zaključka.
 • Pravica do garancijskega popravila.
 • Stanje podaljšane garancije AppleCare, če je bilo kupljeno.
 • Vse elemente dodatno spremljajo indikatorji statusa barve. Kljukica na zelenem polju ustreza trenutnim postavkam, klicaj na oranžni - izčrpan. V nekaterih primerih, preverite Appleovo garancijo v Rusiji, lahko najdete klicaj na modrem polju. Za uporabnika to pomeni, da garancijska popravila na napravi niso zajeta. Razlog bo naveden, običajno pa gre za nakup blaga v tujini.

  Preverjanje za iPhone, iPad

  Če želite preveriti Appleovo garancijo na vaši mobilni napravi, morate vnesti serijsko številko. Za naprave, ki se izvajajo v sistemu iOS, jih lahko najdete na več načinov:
 • Poglejte polje, v katerem je bila naprava v nakupu.
 • Pojdite na nastavitve "Splošno" - "O napravi".
 • Če se naprava prek Wi-Fi sinhronizira z iTunes, poglejte v informacijsko polje.
 • Pojdite na stran za upravljanje Apple ID in si oglejte serijsko številko priključene naprave.
 • Na domači strani podjetja v zgornjem meniju izberite "Podpora" in poiščite "AppleCare in garancija". Za vnos serijske številke za potrditevmorate izbrati interaktivno povezavo "Ali še obstaja jamstvo za moj izdelek?"

  Preverjanje računalnikov Mac

  Na računalnikih lahko preverite Appleovo garancijo z uporabo menija z logotipom jabolka, ki se nahaja na zgornji plošči. Z izbiro »O tem Macu« boste odprli okno z značilnostmi vaše naprave. Zadnja številka bo označena s serijsko številko. Nadaljnje spremljanje je podobno tistemu, ki je že opisan za mobilne naprave.

  Appleovo garancijo na Appleovem računalniku lahko preverite na drug način. V oknu z značilnostmi naprave pojdite na zavihek Vzdrževanje. Kliknite tukaj, da preverite status storitve in garancije. Odpre se stran s tehnično podporo, kjer morate vnesti samo potrdilo CAPTCHA. Vaša naprava bo samodejno prenesla serijsko številko, ki bo prikazana v ustreznem polju.

  Programi po meri

  Na strani tehnične podpore Apple lahko najdete podatke o posebnih programih za zamenjavo in popravila, ki jih podjetje izvaja za vse uporabnike naprav določene vrste, v katerih je zaznana tovarniška napaka. Če je vaša naprava pod opisom zaznane napake, se lahko z njo obrnete v pooblaščeni servisni center za brezplačno zamenjavo ali popravilo.
  Seznam teh centrov je naveden na strani, ki opisuje program. Dodatne informacije, ki so tam nameščene, uporabnike neposredno opozarja, da sprejeti ukrepi ne vplivajo na trenutno garancijo. Z drugimi besedami, ugotovljeno napako lahko popravite brezplačno, vendar z izrazomgarancijski servis za vašo napravo ne bo spremenjen. Druga točka dodatnih informacij je, da če je bila vloga za popravilo pozvana k reševanju problema, ugotovljenega v storitvi, in da povzročijo finančne stroške servisiranja naprave, je podjetje pripravljeno nadomestiti. Seveda je treba to pritožbo potrditi s komercialnim potrdilom.

  V zaključku

  smo vam povedali, kako preveriti Appleovo garancijo za kupljeno napravo, vrste veljavnih jamstev v RF in nekatere funkcije, povezane s storitvijo. Ti podatki vam bodo, poznali svoje pravice, usposobljeni za komunikacijo z zaposlenimi storitve, če je to potrebno.

  Sorodne publikacije