Motoria Aprilia RS 125: pregled, specifikacije, pregledi

Motoristi z motorji s prostornino 125 kubičnih metrov so najbolj priljubljeni med motoristi: pridobljeni so zaradi dobrih tehničnih lastnosti in nizkih stroškov. Vodilni položaj v tej kategoriji je motorno kolo Aprilia RS 125. Najpomembnejša stvar v tem modelu so oblikovni in zanesljivi deli. Po videzu Aprilia RS 125 močno spominja na profesionalno kolo. Kljub temu, da je motor opremljen z motorjem velikosti 125 kubičnih metrov, ima zelo dobre tehnične lastnosti.

Zgodovina ustvarjanja

Prvi motorni motor Aprilia RS 125 je bil izdan leta 1992 kot zamenjava za svojega predhodnika - Aprilia Futura. Izdana je bila pod enostavnim imenom - Extrema R. Prva sprememba je imela dobre tehnične lastnosti: motor Rotax z zmogljivostjo 34 konjskih moči, sprednje teleskopske vilice in zadnje nastavljive blažilnike. Podrobnosti in kompilacija zgodbe so bile visoke kakovosti.

Kmalu po preimenovanju motornega kolesa v RS 125, je bil opremljen z enim najboljših zavornih sistemov časa, izposojenih iz zlate kolekcije - Brembo. Danes izdane modifikacije zgodbe so dopolnjene z drugimi zavorami blagovne znamke Grimeca. Aprilia je od izdaje prvih modelov pridobila ogromno popularnost predvsem zaradi svoje agresivne zasnove, vendar je zaradi več modifikacij njen videz bistveno spremenjen. Motocikel je bil prvič predstavljen širši javnosti leta 2011, obenem pa je prejel prvo večjo spremembo: motor je bilkončal štiritaktni. Izboljšanje je privedlo do spremembe imena na RS4125. Model 2011 ni bil posebej priljubljen zaradi padca učinkovitosti. Zato se v Aprilia RS 125 motornih kolesih svetuje, da kupijo modifikacijo z dvotaktnim motorjem in, po možnosti, leta 2006 - velja za eno najboljših in najbolj zanesljivih.

Koristi

 • Oblikovanje športa.
 • Motor z zmogljivostjo 33 konjskih moči.
 • Trajnost na cesti.
 • Zanesljiv zavorni sistem.
 • Evropska kakovostna zbirka.
 • Slabosti

 • Povečana poraba goriva pri uporabi AI-95.
 • Zvok izpušne cevi.
 • Dvotaktni motor.
 • Rezervnih delov je težko najti.
 • Oblikovanje

  Aprilijino kolo ima ne samo močan motor italijanske proizvodnje, ampak tudi edinstveno obliko. Dokaz kakovosti je skrbna misel vsake podrobnosti. Kolo je opremljeno z aerodinamičnim dirkanjem, kar je značilno za profesionalna motorna kolesa, ki sodelujejo na dirkah Grand Prix. Danes je Aprilia na voljo v več barvah.

  Druge zunanje funkcije so zasnovane za izboljšanje manevriranja in ravnanja z motornim kolesom.

  Specifikacije Aprilia RS 125

  Aprilia je serijsko motorno kolo z dobrimi tehničnimi parametri. Italijanski proizvajalec izvozi kolesa v različne države, zaradi česar se izdata dve različni spremembi prometa. To je posledica dejstva, da so v nekaterih državah prepovedane uporabe motornih koles, zato proizvajalec proizvaja dva kompleta koles Aprilia RS 125z motorji 15 in 34 konjskih moči. Največja hitrost obeh sprememb se spreminja - 145 oziroma 175 km /h. Precej visoka hitrost razvije dvotaktni motor z enim cilindrom.
  Aprilia RS 125 gre v Italijo, zaradi katere je med analogi ne le stilsko, temveč tudi zanesljiva zaradi visoke kakovosti zbirke. Ustvarjanje motorja Rotox uporablja edinstven razvoj, v povezavi s katerim dvomiti o tehničnih značilnostih zgodbe ni potrebno. Pospešek do 100 km /h traja le 69 sekund. Podobne lastnosti 125-kubičnih koles so precej redke. V odzivih na motoriste Aprilia RS 125 ugotavljajo zelo visoko porabo goriva: od 6 do 10 litrov. Popoln rezervoar s prostornino 14 litrov zadostuje za 200 kilometrov poti, ne več kot, torej, po dolgem potovanju se motorno kolo ne izračuna. Aprilia RS 125 je ogromen hladilni sistem. Kolo je opremljeno s šeststopenjskim menjalnikom.

  Runner

  Vredno je omeniti okvir basne: temelji na podobni podrobnosti GP dirkalnih avtomobilov. Narejen je iz okvirja iz aluminijeve zlitine s prečnimi vložki. Kljub nizki teži ima neverjetno togost. Vrtljiva teleskopska vilica je nameščena na prednjem kolesu vozička in zagotavlja dodatno zanesljivost in udobje med potovanjem. Zadnje vzmetenje je nastalo na podlagi Aprilijinih edinstvenih tehnologij. Eno-amortizer z nastavljivim hidravličnim sistemom ščiti voznika pred neposrednim udarcemtelo.

  Stroški zgodbe

  Povprečni strošek novih sprememb motornega kolesa s štiritaktnim motorjem se giblje od 250 do 280 tisoč rubljev. Ta cena je v celoti utemeljena z zanesljivostjo in odlično italijansko kakovostjo, a vedno lahko najdete modele z dvotaktnim motorjem v prvih letih sprostitve. Staro kolo Aprilia RS 125 lahko najdete na specializiranih mestih po najnižji ceni 60 tisoč rubljev. Za nove modele je zelo težko najti rezervne dele, poleg tega pa so zelo velike.

  2009 Sprememba

  Leta 2009 je bil izdan Aprilia RS 125 z naslednjimi spremembami:
 • Povečana moč dvotaktnega motorja Rotax s 125 kubičnimi prostorninami. Do danes je ta model na voljo v dveh različicah: s standardno pogonsko enoto s kapaciteto 15 konjskih moči in dirkalnim motorjem s polno močjo 34 KM.
 • Repni del motornega kolesa je bil skoraj v celoti kopiran iz RSV 1000R, tako da je zamenjal blazino in plastično tehtanje;
 • Ogrodje kolesa je postalo veliko lažje zaradi strukturnih sprememb, ki so hkrati omogočile ohranitev in celo izboljšanje njegovih značilnosti.
 • Če povzamemo, lahko rečemo, da je Aprilia RS 125 ena najboljših motornih koles v svojem razredu, primerna za profesionalne motoriste in začetnike na tem področju. Stroški pravljice je seveda veliko, če pa proračun dopušča, potem je najboljši od vseh konkurentov, da izberejo Aprilio - italijanska kakovost in zanesljivost sta vredni. Poleg tega je ta motocikel postal zelo priljubljenzahvaljujoč filmu "Transformatorji": na takšni zgodbi je bila lepotica lovila Megan Fox.

  Sorodne publikacije