Army car Kamaz-6350 Mustang: pregledi, tehnični podatki in mnenja

Kamaz-6350 je vojaško vozilo s štirikolesnim pogonom. Njegov razvoj se je začel v poznih 80-ih. Vendar so se serijski vzorci pojavili le 10 let kasneje. Model je bil imenovan "Mustang". Kamaz-6350 ima visoko zmogljivost in vzdržljivost. Avto se lahko giblje po razgibanem terenu pri temperaturah od -50 do +50 stopinj Celzija. Tudi avtomobil lahko premaga gore do 46 kilometrov. Kaj je KamAZ-6350? Specifikacije in ne samo poglejte v naš članek.

Prvi poznanik

Avtomobil se v prvi vrsti razlikuje po svojih velikih dimenzijah. V tem avtomobilu je 8 koles in vsi vodijo. Kar se tiče kabine, je bil izposojen iz modela Kamaz 5320, ki je bil izdelan že od 70. let. Tu je isti odbijač, maska ​​in žarometi. Toda za razliko od civilnega modela ima vojaško vozilo s pogonom na vsa kolesa skrit oklep. Kabina je obarvana v zeleno ali barvno "kaki".
Prej je bil v salonu mogoče namestiti do tri osebe (voznika in dva potnika). Poleg tega je kabina opremljena z avtonomnim grelcem. Trenutno je kamazni model 6350 uradno na ruskem arsenalu.

Mere, zračnost

Avto ima dolžino 985 metrov. Širina tovornjaka - natančno 25 metrov, višina - 3 metre na nivoju kabine in 326 na telo. Slednje je mogoče razstaviti. Tako se tovornjak iz nagiba obrne v stran. KamAZ-6350Ima veliko medosno razdaljo. Med sprednjimi vodilnimi kolesi je skoraj 2 metra, med zadnjimi - 132. Toda v sredini dolžine medosne razdalje - kar 334 metrov.
Širina proge je 205 metrov. Avtomobil ima visoko varnostno razdaljo 39 centimetrov. To je bilo doseženo zaradi visokih mostov in nadgradnje vzmetenja. Zunanji radij zavoja je 14 metrov. Ta parameter bi bil precej višji, če ne za obe rotacijski osi na vozilu.

Tehnične značilnosti

Kot elektrarna se tukaj uporablja motor Kamaz 74050. To je dizelski, osemvaljni agregat z zmogljivostjo 360 konjskih moči. Izhodna moč motorja je 11760 kubičnih centimetrov. Takšne visoko zmogljive inženirje so uspeli doseči zaradi namestitve turbine. Prav tako je močnostna enota značilna visoka navora. Pri 22 tisoč zavojih znaša 1470 Nm. To omogoča tovornjakom KamAZ-6350, da prevažajo velike obremenitve.

Tudi pri zasnovi avtomobila je izvedena kljuka z zamaškom. Toda v bistvu se ta tovornjak uporablja za prevoz ljudi - telo za ta namen je opremljeno s posebnimi klopmi. Tudi avtomobil lahko vleče topniške topove na podlagi dvoosnega priklopnika.
Po podatkih iz potnega lista je največja hitrost tovornjaka Kamaz-6350 120 kilometrov na uro. Prav tako lahko avto vleče priklopnik s skupno težo 15 ton. Nosilnost avtomobila brez priklopnika - 10 in pol ton pri masi izpušnih plinov 124. Poraba gorivaavtomobil - 375 litrov na 100 kilometrov. Ker pa se stroj uporablja predvsem na odlagališčih, se ta številka lahko razlikuje v večji smeri. Rezerva teče na enem rezervoarju - približno tisoč kilometrov. Rezervoar ne zaklene ključa, vendar se ustavi na pokrovu.

KamAZ-6350: menjalnik

Proizvajalec namesti dve vrsti menjalnikov. To je lahko uvozni menjalnik ZF pri 16 stopinjah z delilnikom in množiteljem ali domačim modelom Kamaziv 161 pri 10 hitrostih. Oba gonila sta mehansko vklopljena in imata suho sklopko z eno ploščo. Poleg tega je tovornjak KamAZ-6350 (traktor v tej različici ni sproščen) opremljen z razdelilno omarico in okrepljeno kardansko gredjo.

Podvozje

Spredaj se na viličarju uporablja vzmetno vzmetenje. Zadaj - uravnoteženje, na pol-eliptičnih izvirih. Formula za tovornjak je 8 x 8. Na vseh mostovih sta nameščeni dvostopenjski zobniki s tečaji enake kotne hitrosti in zapora diferenciala. Tudi voznik lahko spremeni tlak v pnevmatikah iz kabine. Diferencial je blokiran tudi iz kabine. Ampak odklopite del pogona ne more.
Vsa kolesa delujejo sinhrono, kar povečuje porabo goriva. Ampak zato, ker pogosto od odlagališča do vojske del poti poteka skozi običajno asfaltirano cesto. Ampak še naprej razmisliti o podvozju. Tovornjak Kamaz-6350 Mustang je tako medosno kot tudi zavorno zaviranje. Stroj je konstruiran na okvirni konstrukciji. Krmilna naprava je opremljena s hidravličnim ojačevalnikom. Takšen sistem nadzoraod zgodnjih modelov.

Kolesa

Avto je opremljen z vojaškimi pnevmatikami 21. premera. Širina kolesa - 425 milimetrov, višina profila - 85 odstotkov celotne širine. Posebnost koles vojaškega Kamaza ni samo velik profil in močna zaščita pred umazanijo, temveč tudi možnost daljinskega nastavljanja pnevmatik. Ta sistem je sestavljen iz:
 • pnevmatskih pogonov.
 • Pribor.
 • Zračne pipe (ena na vsako kolo).
 • Upravni organi.
 • Kolesa imajo vgrajene glave z manšetami za dovod zraka pod pritiskom. Vstopi v avtobus iz sprejemnika. V zobniku mostov je vgrajen tesnilni mehanizem, skozi katerega zrak prodira skozi kanal v komoro. Ta sistem kabine neposredno upravlja voznik. Prilagoditev se lahko izvede na poti.
  Nadzorni organ se nahaja na spodnji levi strani armaturne plošče. Na lestvici je regulator nizkega in normalnega tlaka. Če želite spremeniti nastavitev, samo preklopite regulator v ustrezen položaj. Točen zračni tlak v pnevmatikah je določen z merilnikom tlaka, ki je nameščen tudi na armaturni plošči. Pri prečkanju močvirnega terena proizvajalec priporoča pritisk na eno atmosfero. Na peščenih lubjih je ta parameter 196 atmosfer.

  O prehodnosti

  Prej smo govorili o sistemih za zagon pnevmatik iz kabine. Kaj to daje? Le malo jih ve, vendar je to zelo pomemben parameter pri prečkanju močvirja ali peščenega terena. Izrazita tekalna plast in visoka zračnost nista dovoljavtomobil samozavestno premaguje neprehodnost. Za večje območje stika morate odstraniti del zraka iz pnevmatik. Samo na ta način lahko zagotovite učinkovito prehodnost avtomobila, s katerim je Kamaz-6350 "Mustang" odličen. Poleg tega je na pnevmatskem pogonu nameščena ključavnica, dozirna škatla in polni pogon.
  Ocene pravijo, da so pnevmatike s širokim profilom in ustrezno zasnovano podvozje pravi tovornjak za ATV. Za skoraj 10 metrov dolžine je največji kot dviganja 31 stopinj. Globina prehoda je do 174 centimetrov, prevozi pa 140. Največji kot nadvoza je 20 stopinj.

  Slabosti

  Očitno je glavna pomanjkljivost tega avtomobila pomanjkanje udobja pri potovanju. Ta lastnost je v lasti vseh vojaških tovornjakov. Stroj je zelo tog na hrapavosti, na cesti pa je izrazito slišan zvok motorja in pnevmatik. Še ena pomanjkljivost Kamaza je visoka poraba goriva. Pogosto je ta kazalnik šel za 40 litrov, ker se avto uporablja v zelo težkih pogojih.

  Prednosti

  Glavni plus avtomobila s pogonom na vsa kolesa je njegova prepustnost. Stroj je sposoben voziti tam, kjer je drugi zlepljen v ogledalu v barju. V tem primeru lahko tovornjak prevaža topništvo. Kljub velikim dimenzijam ta avtomobil presenetljivo prečka pobočja. Tudi avtomobil ima minimalno elektroniko. Tukaj, v bistvu, ni ničesar. Avto lahko popravimo praktično v terenskih pogojih. Tudi z zlomljenim kolesom ta avto nadaljuje pot. Kompresor je sposobenvzdrževati tlak v pnevmatikah tudi po nekaj posnetkih iz avtomata.
  Tovornjak je sposoben priti v najslabšo zmrzaljo (kljub temu, da je dizel) in se v toploti ne pregreva. Mimogrede, taka lastnina ima in veliko kamazovskih civilnih modelov. Na daljnem severu se uporablja veliko število tehnoloških modelov.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kakšne so značilnosti vojaškega tovornjaka KamAZ-6350. Ta ATV ima odlične tehnične lastnosti in visoko prepustnost. Vendar pa je ni mogoče najti v prodaji - avto je registriran v vojski Ruske federacije.

  Sorodne publikacije