Trije načini za izdelavo odstavkov v "Vardo"

Ta članek bo koristen tistim ljudem, ki so se odločili povezati svoje življenje s pisanjem člankov ali opravljanjem določenega dela, povezanega s pisanjem besedil, vendar do sedaj malo znanja na tem področju. V tem članku bomo pogledali, kako narediti odstavke v Vardo. Taka malenkost je nujno potrebna, vendar je še vedno potrebna v skoraj vsakem poslu, vendar boste po branju članka izvedeli le tri načine.

S pomočjo ravnila naredimo odstavek

Zdaj bomo analizirali način, kako narediti odstavke v "Vordi" z orodjem "ravnilo". Ta metoda ima tako prednosti kot slabosti. Med prednostmi je mogoče poudariti hitrost izvedbe, slabosti pa so netočnost meritve. Ampak vse je v redu. Zdaj pa pojdimo naravnost do točke.


Običajno je ravnilo v programu privzeto vključeno, če pa ga iz nekega razloga nimate, naredite naslednje:
 • Pojdite na zavihek Pogled.
 • Poiščite območje "Prikaži" v orodni vrstici.
 • Označite polje poleg "Ravnilo".
 • Po tem se bo v vašem vmesniku pojavilo potrebno orodje. Zanima nas le ravnilo, ki se nahaja na vrhu. Kot lahko vidite, so levo in desno trije drsniki. Odstavki ustrezajo zgornjemu drsniku na levi. Za zamik prve vrstice vsakega odstavka najprej izberite celotno besedilo. Če je precej obsežen, lahko uporabite vroče tipke CTRL + A. Po temKo je levi gumb miške pritisnjen, povlecite zgornji drsnik v desno, natančno tako daleč, kot želite.


  Uporabljamo nastavitveni meni „Odstavek“

  . Kot je bilo rečeno, ga je treba uporabljati precej hitro, vendar natančnega parametra ni mogoče postaviti. Kaj ne boste povedali o metodi, ki jo bomo zdaj obravnavali. Razdelili bomo tudi, kako narediti odstavke v "Vordi" z nastavitvenim menijem "Odstavek". Ime menija govori sama zase, v njej je možno nastaviti vse potrebne parametre. Najprej pa je vredno tega odkriti. To storite tako, da kliknete ikono, ki se prikaže na spodnji sliki. Nahaja se na zavihku Domov. Ne pozabite označiti dela besedila, v katerem želite zamakniti.
  V oknu nas zanima le eno področje - zamik. Na desni strani je popoln seznam. Ko ga odprete, morate izbrati "zamik", v levem polju pa vnesite razdaljo, do katere bo potekal odstavek. To je bil drugi način, da naredimo odstavek v Vardo. Ne pozabite narediti popravkov po uporabi sprememb s klikom na gumb "OK".

  Uporabi tabeliranje

  Torej smo že obravnavali dva načina, kot v "Vardo", da naredimo odstavke. S pomočjo prvega je bilo mogoče hitro zamakniti prvo vrstico odstavka, vendar ni bilo mogoče določiti natančnih parametrov. In s pomočjo drugega, nasprotno, čas, porabljen več, vendar je bilo mogoče določiti natančen parameter. Zdaj bomo razmislili o zavihkih. Če sem iskren, to ni niti dober odstavek, ampaksamo dolgo vrzel pred besedo, vendar vizualno ni ničesar, kar bi razlikovalo od odstavka. To dejanje se izvede s tipko TAB. Njegovo lokacijo si lahko ogledate na spodnji tipkovnici.
  Najprej postavite kurzor na mesto, kjer naj bi potekalo umikanje, nato pritisnite tipko TAB. Ta metoda je dobra v tem, da se opravi zelo hitro, toda glavna pomanjkljivost je, da če je veliko odstavkov, potem se porabi veliko časa.

  Sorodne publikacije