Trije načini za izdelavo substrata v Vardo

Program Ward svojim uporabnikom omogoča, da ustvarijo osnovo za dokument. Poleg tega ima program v svoji prvotni obliki številne predloge, ki so najpomembnejše. Toda možnost ustvarjanja lastnega substrata je še vedno ista. Seveda obstaja nekaj nevšečnosti - ko dodajamo ozadje enemu listu, se podvaja na vse ostalo. To pomeni, da ne morete vstaviti različnih listov na ločene liste. V tem primeru morate ustvariti nov dokument. Vendar pa obstaja majhen trik, ki bo povedan na samem koncu članka.


Torej, razmislimo, kako narediti substrat v Vardo. Spodaj boste našli tri možnosti. Prvi je vstaviti standardno ozadje. Drugi je ustvariti svoje. Tretji pa vam omogoča, da v enem dokumentu dodate različne substrate.

Dodajanje standardnega substrata

Kako narediti vodni žig v Vardo z uporabo standardnih orodij za to? In to je zelo preprosto. Najprej morate odpreti zavihek "Oblikovanje" ("Postavitev strani"). V tem zavihku kliknite gumb "Podloga", ki se nahaja na orodni vrstici v območju "Pisave strani".
Po kliku na spodnji gumb se pojavi okno, v katerem vam bo ponujena izbira različnih vrst substratov. Kot lahko vidite, so za boljšo navigacijo razdeljeni v skupine: "Izjava o omejitvi odgovornosti", "Skrivnost" in "Nujno". Izbrati morate le tistega, ki ga želite, in ga kliknite z levim gumbom miške. To je vse. Naučili ste, kako narediti substrat v "Vardo"za to uporabite predloge, ki so na voljo v programu.

Delamo lastno podlago

Kaj pa, če niste našli možnosti, ki jo potrebujete? Oglejmo si, kako narediti substrat v Vardo sami. Kot zadnjič, morate iti na zavihek Design in klikniti na gumb "Podloga". Samo tokrat v spustnem meniju izberite element "Prilagodljiv substrat". Rezultat je okno "Košarica za tiskanje". V njej in tam bo nastavitev dodano ozadje. Za začetek nastavite stikalo na "Slika" ali "Besedilo", odvisno od tega, kaj želite uporabiti.


Če se odločite za uporabo slike, nastavite lestvico in z gumbom "Izberi" označite pot do slike. Če uporabljate besedilo, morate najprej določiti jezik besedila, ki ga vnesete, nato pa neposredno vnesite besedilo, izberite pisavo, barvo in velikost. Prav tako lahko določite njen položaj - vodoravno ali diagonalno. Ostaja le pritisk na gumb OK in podloga, ki jo naredite, bo prikazana na listu. Zdaj veste, kako narediti drug substrat v Vardo, tako da ne izgleda kot katerikoli od predlaganih.

Dodajte različne podlage na vsak list

Uporabniki so pogosto vprašani, kako narediti več substratov v "Vardo". Ni presenetljivo, da razvijalci preprosto niso predvideli take priložnosti. Vendar pa obstaja majhen trik, o katerem bomo zdaj razpravljali. Namesto substrata lahko v različne liste vstavite različne slike in jih naredite prosojne - tako da ne bodose je razlikoval od samih temeljev. Mimogrede, risbe lahko najdete na internetu. Najprej dodajte sliko. To naredite tako, da odprete zavihek Vstavi in ​​v polje »Ilustracije« kliknete isti gumb. Zdaj v "Raziskovalcu" določite pot do slike in jo odprite. Kliknite na sliko in pojdite na zavihek "Format". Tam kliknite gumb »Prelom besedila« in v spustnem meniju izberite »Besedilo s«. Ostaja le, da je slika siva in pregledna. To storite tako, da v istem zavihku kliknete "Popravek" in v meniju izberete "Možnosti popravljanja slike". V desnem podoknu v skupini "Barvna barva" pred postavko "Prebarvanje" kliknite ikono. Na spustnem seznamu izberite "Siva 25%, svetla barva ozadja 2". To je vse - improvizirana obloga je pripravljena.

Sorodne publikacije