Navodila za primerjavo dveh datotek Word

Vsi vemo, da je Ward večnamenski urejevalnik besedil. Veliko njegovih zmožnosti in sploh presega obseg urejanja besedila. Ta članek vam bo povedal, kako primerjati dve datoteki Word v samem programu. Postopek je preprost, le malo jih sploh ve. Lahko ga sprejmete v različnih primerih, na primer, ko imate v računalniku dve datoteki: vaše delo in osnutek. Da bi naredili napako in ne poslali osnutka stranki, je najbolje uporabiti primerjavo dveh datotek.


Korak 1: Pripravljalna faza

Omeniti je treba, da bodo potem, ko boste primerjali dve datoteki, ostali nespremenjeni in vse neskladnosti bodo prikazane v drugem (novem) dokumentu, ki se bo samodejno odprl. Ampak vse je v redu. Za začetek bomo razumeli, kaj storiti najprej, preden primerjamo dve datoteki Word. Najprej se morate pripraviti. Preden primerjate dve datoteki Word, ju morate odpreti. Torej jih najti na vašem računalniku in dvakrat kliknite na njih. Zdaj morate odpreti orodje, ki ga potrebujemo, v eni od datotek. Nahaja se na kartici Pregled v skupini Primerjalna orodja. Orodje »Primerjaj« se imenuje, zato ga kliknite in v spustnem meniju izberite element.
Torej ste na svojem mestu, zdaj lahko greste neposredno, kako primerjati dve datoteki Word za razlike ali naključja.

Korak 2: Izbira primerljivih dokumentov

Pred vamiOdpre okno, imenovano »Primerjava različic«. Tam, kot lahko vidite, obstajata dve področji: "Outbound Document" in "Changed Document". V skladu s tem, v prvem morate mesto izvirnega dokumenta, in v drugi - njegovo popravljeno različico.


Za izbiro dokumenta morate klikniti na ikono mape poleg spustnega seznama. Ko ga pritisnete, se odpre vodnik, v katerem želite pot do želene datoteke. Ko končate, ponovite korake za drugo datoteko. Tukaj smo izbrali potrebne dokumente za primerjavo, vendar se ne mudi, da kliknete na gumb "V redu", da začnete postopek analize. Da bi dobili želeni rezultat, bo bolje, da nastavite potrebne parametre. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako to storiti.

Korak 3: Navedite zahtevane parametre za primerjavo

Torej, preden primerjate dve datoteki Word, je pametneje nastaviti parametre, ki bodo temeljili na analizi. To bo razkrilo razlike, ki jih želite najti. Če želite odpreti meni z možnostmi, kliknite gumb »Več« v istem oknu »Primerjava različic«. V meniju, ki se razpira, si lahko ogledate veliko nastavitev. Zdaj pa bodimo pozorni na skupino "Parametri primerjave". V njej morate izbrati tiste elemente, ki bodo primerjani v dveh dokumentih. Mimogrede, čim manjša je kljukica, hitrejši bo postopek primerjave. Če iščete spremembe oblikovanja, je pametno izbrati samo ta element, druge pa bodo odstranjene.
V skupini »Pokaži spremembe« izberite tisto, kar iščete: inznaki ali besede. Prav tako ne pozabite navesti, kateri dokumenti bodo pokazali rezultat. V izvorni, spremenjeni datoteki ali novi. Ko ste nastavili vse potrebne parametre, lahko varno kliknete gumb »V redu«, da začnete postopek analize. Ne traja dolgo, tudi če so bile izbrane vse primerjalne točke.

Korak 4: Preverjanje rezultata

Na koncu se vam prikaže rezultat. Glede na vašo izbiro bo prikazan v enem od dveh dokumentov ali v novem, tretjem. Kraji, ki se ne ujemajo, bodo označeni z rdečo črto. To je zelo priročno, da kliknete na vrstico, da vam pokaže razliko. To bo prečrtano z rdečo črto. Mimogrede, če niste vedeli, kako primerjati dve datoteki Word z ujemajočimi se, žal to v programu ne bo. V ta namen lahko uporabljate posebne storitve.

Sorodne publikacije