Zakaj zavore 1C: vzroki in reševanje težav. Minimalne sistemske zahteve 1С

1C - program za avtomatizacijo dejavnosti vsakega podjetja. To orodje večkrat poenostavlja številna dejanja znotraj podjetja. Vendar pa so uporabniki tega izdelka večkrat opazili, da se 1C včasih upočasni. Mogoče je dovolj razlogov za to, in to ni nujno tako v samem programu. Verjetno nimate vseh potrebnih sistemskih zahtev za normalno delovanje, sistemske zahteve, včasih pa obstajajo tudi drugi razlogi za upočasnitev dela tega pripomočka.

Kakšne so minimalne sistemske zahteve za 1C?

Kot pri vseh drugih programskih izdelkih za računalnik, obstajajo tudi minimalne sistemske zahteve za 1C. Zdaj jih bomo obravnavali.


Sistemske zahteve za 1C:
 • hitrost jedra: 24 GHz (za odjemalsko-strežniško), 3 GHz (za vrednost datoteke);
 • RAM (RAM): 8 GB (različica datoteke), 4 GB (za odjemalec-strežnik);
 • hitrost internetne povezave - ne manj kot 100 Mb /s;
 • prosti prostor na trdem disku - vsaj 2 GB.
 • Če se vsaj ena od zgornjih sistemskih zahtev ne ujema z vašim računalnikom, se 1C sploh ne zažene ali pa se bo upočasnila.

  Kje pogledati podatke o Windows 10 ali 8?

  Da ne bi zamudili skladnosti s sistemskimi zahtevami 1C s podatki vašega računalnika, jih morate preveriti pred namestitvijo programa. Ogled sistemskih podatkov v operacijskem sistemu Windows 10 ali 8:
 • Vklopite računalnik.
 • Počakajte na njegov celoten prenos.
 • Z desno miškino tipko kliknite skrajno levo ikono v kotu.
 • V kontekstnem meniju izberite Sistem.
 • Pripravljen. Pred vami je bilo odprto okno z vsemi podatki vašega računalnika.


  Kje pogledati podatke o sistemu Windows 7?

  V tem primeru lahko preprosto pogledate zahteve. Po navodilih morate korak po korak:
 • Vklopite računalnik.
 • Počakajte na njegov celoten prenos.
 • Kliknite levo ikono v kotu kot logotip Windows 7 z levim gumbom miške.
 • Pojavi se pojavni meni v dveh stolpcih. V drugem stolpcu je potrebno desno klikniti na razdelek »Računalnik«.
 • V pojavnem meniju izberite "Sistem".
 • Pripravljen. Pred vami je bilo odprto okno z vsemi podatki vašega računalnika. Možno zaviranje delovanja pripomočka, ko so izpolnjene vse sistemske zahteve. Zakaj je tako? Če zavirate 1C in upoštevate vse sistemske zahteve vašega računalnika, lahko razlog visi v drugem. Zdaj pa poglejmo možne težave.

  Nujnost izvajanja rutinskega dela v bazi

  Če zavore 1C v majhnem podjetju (na primer 6-7 računalnikov), lahko poskusite izvesti rutinsko delo v bazi podatkov. Kako to narediti prav?
  V ta namen:
 • Izvedite program v sistemu "Konfigurator".
 • Pojdite na "Glavni meni" in izberite "Testiranje in popravljanje informacijske baze" tam.
 • Postavite potrditvena polja v vseh točkah,razen "Preverjanje referenčne celovitosti informacijske baze".
 • Tam izberite "Test and fix".
 • Kliknite "Zaženi" (v zgornjem desnem kotu okna).
 • Počakajte na konec konfiguratorja (15-60 minut bo konfigurator opravil testiranje in popravil).
 • Po končanem postopku lahko program ustavi zaviranje. Če se to ne zgodi, bomo morali iskati drug razlog, zakaj 1C upočasni.

  Vzpostavljamo povezavo odjemalec-strežnik

  Lahko poskusite vzpostaviti povezavo odjemalec-strežnik brez uporabe dodatne programske opreme. To naredite tako:
 • Med drugimi sistemi, priključenimi na sistem 1C, izberite manj prenesen namizni računalnik (omrežna povezava računalnika mora biti vsaj 100 MB /s, RAM pa mora biti več kot 4 GB).
 • Aktivirajte IIS (Internet Information Server). Z desno miškino tipko kliknite ikono Windows in jo izberite v drugem stolpcu na nadzorni plošči. Nato morate izbrati programe in komponente in tam vklopiti ali izklopiti komponente sistema Windows. Nato v odprtem datotečnem sistemu glejte "Internetne storitve" - ​​& gt; Internetne storitve - & gt; "Varnost".
 • Po tem, ko so označeni vsi elementi, poleg teh dveh - preverjanje pristnosti s primerjavo strank in preverjanje pristnosti s primerjavo odjemalca IIS. V tem datotečnem sistemu preberite »Orodja za upravljanje spletnih mest«. Potem morate preveriti potrditvena polja "Upravljalna konzola" in "Upravljanje IIS".
 • Potrebnozaprite datotečni sistem in objavite bazo podatkov.
 • Na uporabniških računalnikih morate nastaviti dostop do baze podatkov. Kako to storiti? Zdaj pa povejmo. Najprej odprite zagonsko okno, nato pa spremenite vrednost v delovno bazo (ime in naslov baze podatkov). Nato morate izbrati "Na spletnem strežniku in določiti delovni IP vaše delovne baze podatkov. Vnesite ime ustvarjene baze podatkov in kliknite" Naprej ". Naslednje okno se ne spremeni nič drugega kot" Osnovni način delovanja: Thin Client. " , ko kliknete gumb "Finish", boste pozabili, da ste kdaj ustavili 1C.
 • Zaviranje v različici 8.3. Zakaj se dogaja in kaj storiti?

  Razlog za zaviranje dela 1C 8.3 je lahko delo ozadja in rutinskih nalog. To je eden od najpogostejših razlogov, zakaj 1C 8.3 ovira od svojega prvega zagona.
  Dejstvo je, da ko zaženete 1C, samodejno sprožite različne naloge in predpise. Vendar pa za normalno izvajanje programa še zdaleč niso potrebni vsi veljavni predpisi in naloge. Ker je v samodejnem načinu mogoče vključiti dovolj veliko število nalog in predpisov, je sistem obremenjen z dodatnim delom, kar lahko povzroči 1C zaviranje. Kako onemogočiti ozadje in rutinske naloge:
 • Pojdite na seznam opravil in predpise (odprite "Glavni meni", izberite "Administracija", kliknite "Podpora in vzdrževanje". V oknu, ki se odpre, izberite "Redno in
 • Analizirajte vsako rutinsko in ozadno nalogo, za katero morate delati, in ne.
 • Nenehno odpirajte vse nepotrebne predpise in naloge ter počistite potrditveno polje "Vključi". potem pritisnite "Zapiši in zapri" izhod iz teh pravil ali nalog.
 • Ko so vse nepotrebne naloge in predpisi onemogočeni, bo 1C 8.3 prenehal z zaviranjem ali vsaj naredil veliko manj.

  Zakaj študirati na tečajih?
  Trenutno tečaji 1C postajajo vse bolj priljubljeni. To je predvsem posledica dejstva, da je bil ta sistem široko razširjen med ruskimi podjetji. Skoraj vsaka družba ali podjetje ima svoj sistem avtomatizacije, 1C pa je trenutno vodja te vrste programske opreme. Vendar pa se v teh tečajih ne more naučiti vsega, saj je 1C dokaj velik programski izdelek, ki z njim potrebuje izkušnje. In tečaji 1C pogosto trajajo največ 2 meseca. Naučili se boste nekaj osnov. To pomeni, kako zagnati program, kako delati z dokumentacijo in drugimi standardnimi funkcijami tega pripomočka. V prihodnosti lahko rešujete različne probleme, ki se pojavijo v procesu. Če imate na primer datoteko 1C, lahko tukaj pomagate sami. Mimogrede, nekaj trenutkov o zaviranju tega programa je tudi podrobno obravnavano v našem članku.

  Samostojni program

  Obstaja veliko načinov samostojnega obvladovanja 1C. Začenši s knjigami in diski in se konča z video vadnicami v spletnem načinu. Vendar paNajbolj priljubljen tečaj je bil za samostojno učenje: "Self-Master 1C". To je dokaj dobra osnova za znanje, če z lahkoto obvladate nov material in ne potrebujete stalnega vodenja glede tega, kaj storiti.
  "Izobraževalci 1C" zagotavljajo video vaje z vizualnim prikazom, kako in kaj storiti. Samo ponovite korake, ki so prikazani v video vadnici. Ibid, v teh video vadnicah lahko najdete, kako nastaviti 1C. Posvečena je celotnemu oddelku z naslovom "Nastavitev 1C".

  Napake v programu

  Kot pri vseh drugih programskih izdelkih se lahko pri uporabi 1C pojavijo okna z napakami pri delu tega programa. Takoj je treba opozoriti, da so napake v 1C v večini primerov povezane z uporabo nelicenciranega izdelka. Torej, tukaj je nekaj napak, ki se najpogosteje pojavljajo na zaslonu in ne delujejo v celoti s pripomočkom:
 • DBMS Error. Notranja napaka dbeng8. Predstavlja se, kadar je v uporabljenih različicah programa 1C prišlo do zmede. Pojavi se predvsem v različici datoteke. Ker je uporaba različnih različic odjemalca-strežnika načeloma nemogoča. Napaka je odpravljena s posodobitvijo različice 1C na zadnjo izdajo. Če posodobitev ne pomaga, morate uporabiti testiranje in popravljanje (navodila v zgornjem besedilu) ali pa uporabite nalaganje in prenos na čisto podlago.
 • Napaka v platformi 834.428. Te napake ni mogoče odpraviti. To bodo določili razvijalci v naslednjih različicah programa 1C.
 • Poleg napakProgram 1C se lahko "zruši" ali ne izvede potrebnih ukrepov. Nadalje poglejmo primere slabega delovanja 1C.

  Premikanje elementov programa in njihove laženosti

  Pogosto je problem ne samo v programu 1C. Rešitev je dokaj preprosta. Samo počistite predpomnilnik programa in znova zaženite računalnik. Problem bo rešen.

  V program se lahko prijavite iz enega računalnika in ne morete

  Morda program nima dostopa do drugih računalnikov, vendar se lahko prijavite in uporabljate 1C samo iz enega računalnika. Najprej morate preveriti, ali je dostop do baze podatkov v skupni rabi. Če ne, potem označite to postavko. Če to ne deluje, morate počistiti predpomnilnik ali se prijaviti iz drugega računa (pod drugim uporabnikom). Pod enim uporabnikom lahko uporabite večjo funkcionalnost programa 1C kot drugi. V tem primeru najverjetneje obstajajo omejene pravice za uporabo. Nastaviti morate uporabniške pravice in nastavitve uporabniških pravic. Če to ne pomaga, boste morali počistiti predpomnilnik programa.

  Pri opravljanju določenega dejanja vrne kodni konfigurator

  . Ta problem je pomemben predvsem za samopisnjene (netipične) konfiguracije. Najverjetneje je bila napačna. Če te vrste napak v privzetih konfiguracijah povzročijo 1C, lahko poskusite počistiti predpomnilnik. Če to ne pomaga, je najverjetneje napaka nameščene izdaje. Z določenim znanjem in izkušnjami lahkokopati v iskalniku napak in videti, kaj je narobe. Pozor! Samodejno urejanje in druga dejanja, povezana z razhroščevalnikom, niso priporočljiva, razen če razumete nastavitve programa 1C. Bolje je uporabiti storitve strokovnjakov (programer 1С).

  Podstavek se odpre samo v konfiguratorju, vendar se ne odpre v uporabniškem načinu

  . začasne datoteke programa 1С.
 • Poskusite se prijaviti prek drugega uporabnika.
 • Testiranje stroškov za sql.
 • Poskusite prenesti na drug računalnik (morda v primeru uporabljenega računalnika).
 • Majhen sklep

  Kljub priljubljenosti in široki razširjenosti programa 1C so v sistemu nekatere pomanjkljivosti. Če naletite na kakršnokoli napako, lahko uporabite "Navodila za delo v programu 1C", ki je prisotna v kateri koli različici programa. V večini primerov morate pritisniti F1, da pokličete navodila. Nato lahko najdete zanimive informacije za vas v imeniku 1C.

  Sorodne publikacije