Kje so shranjeni stiki v Androidu ?: Namigi za iskanje stikov

Pogosto so ljudje radovedni, kje so stiki shranjeni v Androidu. To vprašanje se pojavlja predvsem zato, ker moderni pametni telefoni hitro zastarejo. Ko jih zamenjate, morate razmisliti o prenosu podatkov iz sim kartice in naprave kot celote. Stiki pogosto prinašajo veliko težav. Če pa se vnaprej pripravite na postopek, lahko preprosto prenesete imenik iz »Android« v »Android«.

Kje se nahajajo

Najprej morate razumeti, kje so shranjeni stiki. So v tekstovni datoteki ali v neki bazi podatkov? Odgovor na to vprašanje bo odvisen od nadaljnjih ukrepov. Kje so shranjeni stiki v Androidu? Uporabniki zagotovijo, da se te informacije nahajajo v bazi podatkov SQLite. Najprej se tukaj zapišejo stiki. Kljub temu jih lahko prenesete na kartico s sedmimi karticami ali na pomnilniško kartico. Imenik bo tako vedno z lastnikom.


Iskanje po imeniku

Vse, kar lahko naredimo je, da najdemo mapo z ustreznimi podatki na mobilni napravi. Kje so shranjeni stiki v Androidu? Nahajajo se v dokumentu contacts.db ali contacts2.db. Morali jih bodo iskati na mobilni napravi.
Kje so shranjeni stiki v Androidu? Če želite kopirati imenik iz naprave, morate najti zgoraj navedeni dokument. Nahaja se v podatkovni mapi. Odpreti morate naslednjo mapo:
 • podatki (2-krat);
 • kontakti;
 • podatkovne baze.
 • Po tem, vzadnjo mapo, v kateri želite najti stike /stike2. To je telefonski imenik. Lahko ga kopirate, brišete ali premaknete v drugo napravo. To ponavadi zahteva korenske pravice. Na primer s specializiranimi programi. Med njimi je mogoče identificirati iRoot in KingRoot.


  O kopiranju podatkov

  Zdaj je jasno, kje so stiki shranjeni v telefonu Android. Iskanje dokumenta je običajno potrebno za kopiranje imenika. Stike iz Androida je lažje prenesti na Android, kot se zdi. Še posebej, ko gre za uporabo iste zbirke OS. Praviloma lahko telefonski imenik kopirate na kartico SIM ali na pomnilniško kartico, kot sledi:
 • Pojdite na mobilno napravo v meniju Imenik.
 • Odprite nastavitve. Pri nekaterih modelih telefonov morate izbrati element menija "Napredno".
 • Izberite možnost "Uvoz /izvoz". Kliknite na vrstico, ki je odgovorna za to ali tisto operacijo.
 • Določite kraj za uvoz ali izvoz podatkov. Običajno govorimo o sim karticah ali pomnilniških karticah.
 • To je najpreprostejša rešitev. Če veste, kje so shranjeni stiki v Androidu, lahko to datoteko iz imenika kopirate iz računalnika in jo prenesete v želeni imenik na novi napravi. Poleg tega obstajajo različni programi za prenos stikov. Vendar današnji uporabniki pogosto uporabljajo podatke o sinhronizaciji Google. Ta metoda vam bo pomagala, da ne boste razmišljali o tem, kje so shranjeni stiki v »Androidu«. S storitvijo Google Mail lahko sinhronizirate podatke brez korenskih pravic ali iskanja po telefonuknjige na mobilni napravi.
  Dejanja v tem primeru so skrčena na naslednji algoritem:
 • V starem telefonu Android v meniju Nastavitve - Računi, glejte pooblastilo na Googlu. Ko se prijavite v razdelek "Sinhronizacija", preverite razdelek "Stiki".
 • Dovoli avtorizacijo na Googlu na nov telefon. S tem boste samodejno sinhronizirali stike.
 • Sorodne publikacije