Najboljši program za upravljanje projektov

V zadnjem času je bilo izdanih veliko število programov, namenjenih delu na različnih področjih. Da, obstaja programska oprema za novinarje, oblikovalce vsebin, oblikovalce, računovodje, poslovneže itd. Danes bomo obravnavali programe upravljanja projektov.

Programska oprema

Preden veste, kateri programi so predstavljeni na trgu, morate vedeti, kaj iščejo. Posledično za upravljanje projektov je na voljo programska oprema, ki ima naloge, razporede, nadzor cen, upravljanje proračuna, delo s partnerji in zaposlenimi itd.Program upravljanja projektov je običajno zelo funkcionalen. Omogoča vam, da rešite glavne naloge, kot tudi majhne naloge, da organizirate skupno delo, komunikacijo, hitro upravljanje, dokumentiranje in upravljanje sistemov. Takšni programi so zlasti potrebni za obsežne projekte in organizacije.

Razporejevalnik

To je ena glavnih nalog teh programov. Omogoča izvajanje vseh zahtev, načrtovanje in upravljanje dogodkov. Predstavljeno s številnimi orodji. Da, obstaja ureditev načrtov kot heterogenih, iste vrste. Možno je identificirati velike komponente projekta, jih ločiti, oblikovati strukturo, ustvariti hierarhijo. Zaposleni se ukvarjajo z izdelavo urnika in za vsako nalogo določijo svoje vire. Pričakujte čas, ki je potreben za reševanje težav. Ko so naloge dokončane, jih je mogoče sestaviti z uporabo Ganttovega grafikona, da predstavijo urnik dela. Takojlahko upravljate več projektov.

Upravljanje

Delovni program za vodenje projektov mora imeti orodja posebej za dani namen, prilagajanje seznama nalog za zaposlene in dodeljevanje sredstev, kar jim omogoča pregled časovnih načrtov nalog, da bi našli potencialna tveganja, povezana z napredkom projekta.


Orodja lahko zagotovijo informacije o obremenitvi vsake naloge, stopnjah napredovanja pri delu, kazalcih za to in napovedih. Prav tako je pomembno, da imamo dobro vzpostavljeno komunikacijo. S pomočjo programske opreme bodo dogovorjena delovna vprašanja, določene težave in zahteve, če bodo potrebne spremembe. V primeru identifikacije tveganj organizirajte njihovo upravljanje. Omogočite lahko vir dogodka, kjer bodo prikazane glavne spremembe.

Spremembe

Razumeti je treba tudi, da so lahko vsi takšni programi univerzalni in raznoliki. Lahko jih razdelimo na več podvrst. Na primer, namizna programska oprema je nameščena na vsak računalnik. Ima preprost in prilagodljiv vmesnik, ki ga izvaja večopravilnost. Obstaja shranjevanje podatkov v datotekah, ki se kasneje prenesejo ali odprejo za javni dostop. Naslednji tip je spletni vmesnik. Te aplikacije uporabljajo brskalniki. Zaradi tega je dostop na voljo vsem brez potrebe po prenosu posebne programske opreme. Nadzor dostopa je preprost, obstaja način za več igralcev, ko vsi zaposleni delajo na projektu hkrati. Obstaja tveganje nizke hitrosti, možnih težav z dostopom do strežnikov. Osebni tip je zasnovan za domači projektsamostojni uporabnik, zasnovan za upravljanje posameznega projekta ali majhne organizacije. Večuporabniški so v velikih podjetjih, kjer je možno uporabljati odjemalski strežnik, dostop pa lahko dobi na stotine zaposlenih hkrati.

Jira

Upravljanje inovativnih projektov in programov je mogoče zaradi Jire. Na splošno je glavna naloga tega sistema sledenje napakam, organiziranje uporabniških interakcij in upravljanje projektov. Prvič se je pojavil leta 2002. Razvili so ga strokovnjaki iz Atlassiana. Aplikacija ima spletni vmesnik.
Program se izvaja na podlagi Java EE in para sistemov za upravljanje baz podatkov in OS. Glavno orodje te programske opreme je naloga. Ima ime, temo, vrsto, prednost, komponento in vsebino. Naloge je mogoče razširiti z orodji, potrebnimi za določeno organizacijo. Uporabniku je možno dodati tudi fotografije, posnetke zaslona, ​​komentarje itd. Uporabniku je predstavljenih več možnosti, ki se lahko razširijo izven meja določene naloge. Vse aplikacije so identificirane s posebnimi vrstami nalog, z določenim potekom dela in nizom statusov. Zahvaljujoč "shemam" obstaja možnost konfiguriranja za dostop do projekta, obnašanje, prepoznavnost itd. Glavna prednost tega programa je univerzalnost. Preprosto ga je konfigurirati, zato vam omogoča upravljanje neosnovnih nalog, upravljanje zahtev, tveganja, izvajanje majhnih nalog, avtomatizacijo procesov itd. Jira podpira druge sisteme prek priljubljenih vmesnikov SOAP, XML-RPC in REST. Obstajajo posebne storitve, kiizvajati program v integriranem okolju za razvijalce. Dostop je mogoč v več jezikih, vključno z ruskim.

Slack

Program upravljanja vodenja projektov, kot je že bilo omenjeno, je lahko specializiran. Da, Slack je bolj sel za zaposlene kot kompleksna analitična storitev. Prvič se je pojavil leta 2013 in je bil uporabnikom na voljo naslednje leto. Zanimivo je, da je prvega dne programsko opremo izkoristilo več kot 8 tisoč podjetij.

Program je precej velika družbena "socialna mreža". V enem oknu je uporabnik na voljo za razpravo, zasebne skupine, osebna sporočila. Programska oprema ima lastno gostovanje, kjer je enostavno najti sliko s predogledom. Aplikacija ima dostop do drugih virov tretjih oseb, vključno z Google Docs, Twitter, Jira, Dropbox, itd. Na voljo je brezplačna različica, ki sproži neomejeno število uporabnikov, omogoča dostop do 10 virov tretjih oseb, arhiviranje 10.000 sporočil. Obstaja nekaj plačanih tarif, ki v določeni meri odpravljajo omejitve.

GanttPro

Program projektne discipline GanttPro temelji na Ganttovem grafikonu. Načrtuje in upravlja projekt na mreži, vizualizira faze dela, ustvarja naloge, opredeljuje naloge in cilje zaposlenih, ureja roke in napredek dela. Dodaja mejnike, ustvarja Ganttov grafikon in vam omogoča, da si ga ogledate tako za zaposlene kot za stranke. Programska oprema vam omogoča samodejno načrtovanje projektov, dodajanje datotek v grafikone in komentiranje. Obstaja veliko orodij, ki pripravljajo naloge, prikazujejo napredek. Obstaja namestitev delavcevure in dneve, avtomatsko obračunavanje nalog in projektov.
S pomočjo programske opreme so predstavljeni odnosi med nalogami, oblikujejo se enostavni in kompleksni projekti na več ravneh, vloge se delijo za vsakega zaposlenega in pravice do dostopa se delijo.

Svetilnik

To je lahek program za upravljanje projektov. Zasnovan za prepoznavanje napak in zahtevkov za popravke. Deluje s časovnico, fazami napredovanja projekta, integrira v poštni sistem. Od tam je mogoče spremeniti opravila, upravljati beta testiranje, določiti prioritete itd. Če želite ustvariti projekt v tej programski opremi, morate porabiti le nekaj sekund. Vnesite ime in ga opišite z nekaj besedami. Nato se začne uvajanje nalog, sporočil, komentarjev. Vse lahko razdelite na kose in razvrstite po datumu, stanju, avtorju itd. Ilustrirana vsebina se lahko doda vsem komentarjem.
Možno je vzpostaviti pravice dostopa, ustvariti vabila za druge zaposlene po elektronski pošti. Obstaja tudi sinhronizacija z viri tretjih oseb, kot je Google Koledar. Svetilnik je v večji meri namenjen malim podjetjem ali posameznim uporabnikom. Menijo, da je to program za tiste, ki ne želijo razumeti večnamenske Jire, ampak išče "živo" različico, ki jo lahko zajamemo v petih minutah.

Primavera

Upravljanje programa in projektni portfelji so možni zaradi Primavere. Jasno je, da je projektno usmerjen, pomaga upravljati in spremljati, slediti virom, materialom in opremo. Programska oprema se je prvič pojavila leta 2008. Postal jenačrt Oracle, čeprav ga je razvilo drugo podjetje - Primavera Systems, Inc. To je kompleksen program, ki deluje s kompleksnimi projekti, večnamenskimi in strukturiranimi. Še posebej priljubljena v strojništvu in gradbeništvu. "Primavera" - program vodenja projektov, ki vam pomaga izbrati pravo kombinacijo strategije, zagotavlja upravljanje projektov z vsemi silami, izboljšuje načine in napredek napredovanja. Spodbuja smotrno komunikacijo, meri napredek ukrepov in dosežkov, povezuje projekt s strategijo ali oblikuje delo v več smereh hkrati.

Druge možnosti

Če imate majhno organizacijo, je uporaba spletnih storitev veliko lažja. Učijo se lažje in imajo širok dostop do uporabe. Asana je lahko na voljo tudi na napravah iOS in Android. Ustvari posebne naloge, projekte, roke, prednostne naloge, stanja, itd. Programska oprema je enostavna za uporabo, omogoča ustvarjanje več kompleksnih nalog hkrati. Redbooth je še en program za upravljanje projektov, ki se izvaja v spletni storitvi. Deluje z napakami in napakami, jih analizira in popravlja. Pomaga načrtovati projekt, oblikuje nalogo, upravlja sredstva. Omogoča komunikacijo zaposlenih, ustvarja naloge zanje, upočasnjuje in analizira stroške. Teamweek je podoben zgoraj opisanemu. Tudi delo z njim poteka v brskalniku. Ustvari Ganttove grafikone. Ima preprost in intuitiven vmesnik. Ta aplikacija in njene podobne aplikacije verjetno ne bodo primerne kot državni programi za vodenje projektov, pogosteje se uporabljajopodjetnikov in malih podjetij. Če želite biti resni, potem se morate lotiti že opisanih ali priljubljenih velikanov, kot je Microsoft Project.

Sorodne publikacije