Namestitev in neodvisna nastavitev antene "Tricolor TV" na satelitu

Ni treba poklicati strokovnjaka, da bi prilagodili običajno satelitsko anteno. V tem primeru lahko prihranite denar. Povedali vam bomo, kako lahko anteno "Tricolor TV" neodvisno nastavite na satelit. Po teh nasvetih lahko naredite vse pravilno. Samo malo težje je povezati monitor z računalnikom.

Mimogrede, od prodajalca se lahko zahteva, da prevzame anteno in jo pripelje domov. To bo prihranilo nekaj časa, vendar tudi neodvisna montaža ne otežuje postopka. Vse, kar morate storiti doma, je, da izvrtate luknje za nosilec (za pritrditev posode) in sledite navodilom in navodilom. Enako navodilo je potrebno dodati nakupu, zato preverite, ali je na voljo.


Instrumenti in orodja za nastavitev antene "Tricolor TV"

Potrebovali boste orodje, ki je na voljo v vsaki hiši: trden izolacijski trak (kjerkoli brez njega), različne izvijače (morda boste potrebovali le en izvijač določene vrste), kladivo ali vrtalnik in izvijač kot ključe 8-13. Možno je, da so potrebna dodatna orodja (lestve, lestve, posebni svedri za vrtalnike, kabelske sponke itd.), Saj so pogoji namestitve za različne hiše vedno različni. Nekateri uporabniki lahko sploh izboljšajo začetno zasnovo nosilca in ga varijo z dodatnimi rebri. V standardni nabavivključujejo anteno, nosilec, sprejemnik (predpona), pretvornik. Včasih so prodajalci zaloge in komplet lahko vključuje različne bonuse, vendar je to redkost.

Neodvisna nastavitev antene "Tricolor TV" v teoriji

Postopek sam po sebi izgleda (zelo splošen): en človek sedi doma in gleda televizijski zaslon, drugi poskuša poslati anteno na satelit in ujeti signal. Z daljinskim upravljalnikom se signal prilagodi, dokler slika na televizorju ni jasnejša.


Treba je opozoriti, da se bo za različna naselja neodvisna nastavitev antene "Tricolor TV" na satelitu izvedla nekoliko drugače. Na primer, pri postavljanju antene v Samari mora biti usmerjena na stran, kjer stoji sonce ob 12:30. Nato jo morate malo prilagoditi, odvisno od tega, kako se slika spremeni na TV zaslonu. Takoj, ko sprejemnik vidi, da je slika postala jasna, da signal tistemu, ki postavi anteno na streho, in tisti, ki ga nato postavi na nosilec v pravilnem položaju. To je v položaju, v katerem antena ujame signal.
Signal je lahko ujeti, saj satelit Eutelsat 4 (s pomočjo svoje televizijske hiše Tricolor TV) pokriva velik del Rusije in daje močan signal.

Navodila za samonastavitev antene "Tricolor TV" na satelitu

Kot je navedeno zgoraj, "Tricolor TV" deluje s satelitom EUTELSATW4, ki se nahaja 36 stopinj vzhodne dolžine. Namestitev poteka na več načinovfazah, od katerih bomo v nadaljevanju opisali zaporedoma.

Določitev lokacije antene

Glavno merilo za tako mesto je prost pogled v smeri, iz katere bo prispel signal. Antena ima lahko liste in drevesa, ni pomembno, vendar mora biti pred obrazom čista. Glede na mesto se vizualna linija, ki povezuje satelit in anteno, dvigne od horizonta za 27-30 stopinj navzgor. Če ta vizualna črta počiva v kateri koli zgradbi (hiši, na primer), potem morate poiskati drugo mesto. Strokovnjaki priporočajo namestitev antene na streho hiše, na zunanji strani balkona, vendar ne v notranjosti (zaradi stekla). Prav tako ne morete namestiti antene na pobočju strehe, t. pozimi zbere sneg, to pa je dodatna obremenitev, na katero se antena ne izračuna.

Namigi za vgradnjo

Če v trgovini še vedno niste zbrali antene, jo je treba zbrati neodvisno v vrstnem redu, določenem v navodilih za uporabo. Na izbranem mestu pritrdite nosilec. Glede na pogoje (material stene, obremenitev vetra itd.) Izberemo pravilne montažne elemente: svedre, sidrne vijake, vijake itd. Pomembno je upoštevati možnost padavin, zlasti sneg. Antena mora biti nameščena tako, da sneg ne more priti na pretvornik.

Povezovanje F-spojnikov

Nato priključite kabel na pretvornik s posebnimi F-priključki (vključen). Nato s privijanjem ali enostavnim vstavljanjem pritrdimo kabel na držalo dajalnika in zagotovo stisnemo priključek f.Isti izolator je idealen za tesnjenje. Preprosto ovijte kozarec v več plasteh. Zaželeno je, da se uporabi silikonska tesnilna masa poleg tega, če pa ni, potem nič strašnega. Nekateri uporabniki najdejo drug izhod: uporabljajo običajno plastično steklenico sode. Obrežite dno, ima palico, nato oba konca zavita z vložkom. Sprejem, čeprav primitiven, vendar delovni. Čeprav je idealno, naj bo silikonska tesnilna masa in izolator. F-priključek je sam po sebi enostaven za montažo: napolnite kabel, ga vstavite v priključek, ga popravite. Vsi so se ukvarjali z navadnim kablom, ki je povezan s televizijo. Enako je. Spodnji primeri so prikazani spodaj.


Sedaj postavite ploščo na nosilec. Če želite začeti, vam ni treba zavrteti tesno, vendar ne sme viseti od vetra. Privijte nastavne matice, vendar ne preveč tesno, saj boste morali ploščo obrniti levo-desno in gor in dol, da boste našli idealno točko.

Nastavitev satelitske antene "Tricolor TV"

Na začetku nastavi kot rotacije antene in azimuta. Doslej o tem. Glede na mesto, ki ga potrebujete, morate razstavljati drugače. Na primer, azimut v Togliattiju - 19749 stopinj, kot mesta - 27884 stopinj (za navigacijo proti jugu). To bo pomagalo kompasu ali zemljevidu mesta. Anteno namestite tako, da ustreza kotu 26,6 stopinj. To pomeni, da mora biti plošča sama nagnjena za 3-4 stopinje navzdol. Nato povežite s konzolo kabel, ki prihaja iz pretvornika.Vstaviti ga morate v režo LNB IN (spodnja slika je prikazana na skrajni levi strani).

Povezovanje s TB

Tu je uporabljen isti F-priključek, zato ne bi smelo biti težav. Zdaj priključite televizor na sprejemnik. Naredite vse, kar je potrebno v vrstnem redu, navedenem v navodilu. To pomeni, da najprej priključite kabel na televizor (uporabite priključek RF OUT na sprejemniku in edino antensko vtičnico na televizorju), ugasnite televizor. Če je sprejemnik prvič vklopljen, ga lahko LNB izklopi. V nekaterih firmware sprejemnika je to točno primer. Vklopite, ko se vklopijo navodila v začetnem meniju. Ko je vklopljen, se aktivira iskanje in ga zapišemo s pritiskom na gumb EXIT.

Nastavitev sprejemnika na televizorju

Nato pojdite v točko menija "Nastavitve", vnesite PIN-0000). Za samostojno nastavitev antene "Tricolor TV" na satelitu morate vnesti podatke:
 • Antena - 1;
 • Pogostost - 12226;
 • Satelit EutelsatW4-EutelsatSesat;
 • FEC - 3/4;
 • Polarizacija - levo;
 • Pretok je 27500.
 • Na zaslonu televizorja bosta prikazana dva indikatorja. Na dnu je prikazan nivo signala, vrh - kakovost. Oseba na strehi mora premakniti anteno antenskega zrcala vodoravno, da najde položaj, pri katerem bo najvišji nivo signala (spodnji indikator). Nato se mora plošča premikati navzgor in navzdol za iskanje boljše kakovosti signala (zgornji indikator). Izvede se tudi iskanje želene točke in trobojne TV antene na satelitu. Takoj, ko se najde točka, mora biti plošča končna in trdno pritrjenaželeni položaj.

  Vremenski učinki na uglaševanje in iskanje signalov

  Nivo signala je zelo odvisen od vremenskih razmer. Če je dež ali megla, sneg, potem je nastavitev antene "Tricolor TV" sama po sebi malo verjetna. Nemogoče je ujeti močan signal. To je potrebno storiti na jasen dan v popolnih vremenskih razmerah. Takoj ko se izvedejo vsa opisana dejanja, lahko izvedete iskanje kanalov. V navodilih sprejemniku je nujno napisano, kako to narediti. Toda to je razumljivo celo intuitivno. Tukaj ne bomo opisali postopka iskanja kanalov, ampak upoštevajte, da moramo najti le infokal. V teoriji bi moral biti uporabnik na voljo samo po namestitvi antene. Dostop do drugih kanalov se odpre po registraciji na strani »Tricolor TV« in aktiviranju zemljevida.

  Prilagodljivost za samonamestitev in nastavitev antene "Tricolor TV"

  Obstajajo nekatera tajna pravila in zapletenosti, ki jih morate vedeti:
 • Gledamo na sosede. Poleg hiš sosedov skoraj vedno obstajajo krožniki. Enako smo postavili našo anteno.
 • Če v prvih 20 minutah satelit ne bi bil ujet, je bolje poiskati drug kraj za namestitev.
 • Ko nastavljate sprejemnik, je najbolje, da imate poleg njega majhen monitor (TV), da takoj vidite, kako se slika spreminja, ko premaknete anteno. Pogosto ljudje, ki poskušajo narediti anteno "Tricolor TV" na satelitu, neodvisno odmevajo ali govorijo po telefonu.
 • štKonec koncev je najbolje, da PIN ne spreminjate. Če spremenite kodo in jo pozabite, je ne morete obnoviti. Čeprav lahko ponovno preberete sprejemnik, vendar je težko in ni dostopen vsem.
 • Ko najdete vse kanale, morate anteno dokončno zategniti.
 • Če se antena nenadoma prilagodi drugemu satelitu (in morda je), potem ni treba shraniti najdenih kanalov. Morali boste sami konfigurirati satelitsko anteno "Tricolor TV", jo vrteti vodoravno in navpično, da boste našli najboljšo signalno točko.
 • Zategnitev vijakov je zagotovo potrebna. Pogosto se, ko so vijaki zategnjeni, uporabniki zadenejo in vse je treba znova narediti.
 • Registracija na spletni strani "Tricolor TV" je potrebna po nastavitvi in ​​ne prej. Najprej nastavite anteno in ko je info kanal jasno prikazan, se lahko registrirate na spletni strani podjetja. Po prejemu pametne kartice bodo vsi kanali na voljo v kratkem času.
 • To je vse. Lahko domnevate, da ste nastavili anteno "Tricolor TV" z lastnimi rokami. Nič ni zapletenega v samem procesu, saj se bo spopadel s katerokoli osebo, ki ve, kako uporabiti vrtanje /udarec in ve, kako naj se najlažji F-kabel poveže s sprejemnikom in pretvornikom. Nobeno posebno znanje ni potrebno, zato pokličite strokovnjaka, ne potrebujete, če ne želite porabiti dodatnega denarja. Seveda ta proces ni podrobno opisan. Med namestitvijo se lahko pojavijo nekatere težavenapovedati, ko pišete članek.

  Sorodne publikacije