Kje je odložišče Android (v telefonu ali tabličnem računalniku)?

Lastniki pametnih telefonov in pripomočkov so vsaj enkrat slišali izraz "odložišče". V povprečju jih uporabniki uporabljajo večkrat na dan. Vendar ne vsi popolnoma razumejo, kako je uporabljati in kje je odložišče na Androidu.

Kaj potrebuje odložišče?

Kot pri osebnem računalniku, odložišče prinaša lastnikom pametnih telefonov in tablic udobje. Njegova uporaba omogoča hitrejši prenos podatkov in bolj priročno obdelavo informacij. Pred vprašanjem, kje je odložišče na Androidu, morate razumeti, kakšna je njegova glavna naloga.


Edina funkcija vmesnega pomnilnika v pametnih telefonih in tablicah je shranjevanje besedila in podatkov v RAM. Mnogi programi prav tako uporabljajo lastno kopijo odložišča za shranjevanje informacij: deli videa, zvočne posnetke, sličice itd. Omogoča tudi kopiranje telefonskih številk, delov pogovornih oken in njihovo prenašanje v nova okna. V večini primerov ni mogoče oditi v odložišče. Operacijski sistem Android tega ne zagotavlja. Podatki, shranjeni v pomnilniku, bodo shranjeni v telefonu, dokler ga ne zamenjate z drugim. Ker so ti podatki shranjeni v pomnilniku RAM, bodo izgubljeni, če bo telefon ali tablični računalnik izklopljen.

Kako dodati besedilo v odložišče na Androidu?

Zdaj je postalo jasno, kje je odložišče na Androidu. Ampak levo jerazumeti, kako dodati besedilo, sliko, datoteko.
Vse je zelo preprosto. Za dodajanje besedila v začasni pomnilnik morate na začetku vrstice uporabiti dolg dotik. Po nekaj sekundah se na zaslonu prikažejo označevalci, ki jih lahko enostavno sledite z dotikom. Med obema oznakama mora biti postavljeno zahtevano besedilo. Nato morate shraniti podatke. Če želite to narediti, morate imeti kratek dotik na katerem koli prostoru. Besedilo se kopira v medpomnilnik.


Da bi shranili sliko ali datoteko, ponavadi traja dolg dotik predmeta. Po tem se bo na seznamu pojavil podmeni, ki bo postavka "Kopiraj v odložišče".

Kako vstaviti podatke iz odložišča?

Ko so zahtevani podatki postavljeni v začasni pomnilnik, ni pomembno, kje je odložišče na Androidu. Zdaj je pomembno razumeti, kako vstaviti shranjeno besedilo. Če želite začeti, morate iti na mesto, kjer bodo podatki preneseni. To je lahko urejevalnik besedila, iskalna vrstica brskalnika, nit sporočila ali nastavitve stika. Nadalje je na želenem mestu dolg dotik. Uporabniku bo nato predstavljen pojavni meni, ki vas bo pozval, da vstavite informacije. Vsa besedila ali drugi podatki bodo nespremenjeni v novo okno. Vrednost odložišča je, da vam omogoča prenos podatkov za kratek čas in brez izgube natančnosti. Na primer, naslov dolge strani se lahko prenese na drugo osebo za nekaj trenutkov.
Prav tako uporabniki ne bi smeli pozabiti, da po vstavitvi informacije ne izginejopufra Tam bo shranjen do novega kopiranja ali izklopa pametnega telefona.

Kako počistiti odložišče na vašem telefonu Android

Ni več vprašanj. Že vemo, kaj je odložišče, kje je. "Android" nas spravi v nov izziv: kako izbrisati shranjene podatke?
Izhajati je treba iz dejstva, da ta ukrep ne bo pomagal izboljšati operacijskega sistema. Vse shranjene informacije so le nekaj megabajtov. Ampak, če je treba počistiti medpomnilnika še vedno pojavil, potem morate iti v kateri koli urejevalnik besedila in držite dotik na prazen prostor. V nekaterih različicah Androida se v zgornjem desnem kotu na zaslonu prikaže okence s tremi pikami. Uporabnik mora klikniti nanje in izbrati "Odložišče" in nato "Izbriši vse". Po tem bodo vse shranjene informacije izbrisane.

Sorodne publikacije