Kaj so škarje Windows in kako jih uporabljati?

Mnogi od nas pri prvi omembi računalnika in interneta zlasti v svojih glavah predstavljajo barvite slike, spomine na preteklost, igranje računalniških iger ali kotanje na internetu, ampak kako si zapomniti, kaj so videli, da jih je mogoče videti pozneje ali samo, da se spomnite? Da bi to naredili, obstajajo specializirani programi - posnetki zaslona. So standardni nabor vseh operacijskih sistemov, saj vam lahko pomagajo narediti sliko iz računalnika. V tem članku vam bomo povedali o skenerju, kot je škarje Windows. Članek je priporočljiv za začetnike, ki uporabljajo operacijski sistem Windows.


Kako uporabljati škarje?

Iz starejših različic so se pojavile škarje Windows, približno z ME. Služili so kot edino sredstvo za ustvarjanje posnetkov zaslona, ​​saj je bil takrat svet računalniških programov zelo skromen, saj je bilo več samostojnih programerjev, ki so sami ustvarjali svoje programe kot velike korporacije, ki zagotavljajo celoten spekter aplikacij.
Čas je izginil, konkurenca se je povečala, zdaj pa praktično nihče ne uživa v škaricah, ampak zakaj? Njihova glavna pomanjkljivost je delno pomanjkanje makrov - dodeljenih tipk, ki lahko opravljajo vlogo v določenem programu, tako da vsakič, ko ne greste v to funkcijo z miško, - je delo s škarjami precej monotono. Če boste uporabili LightShot, boste opazili bolj kalorično funkcionalnost tega programa, ker takoj ob ustvarjanjuscreenshot je na voljo, da se prilega velikosti, v škarje, to ni in ni bilo tam, obstaja taka funkcija samo pri ustvarjanju screenshot sam, in nato zavrtite, kot želite. Če pa nimate dostopa do interneta, vam bodo pri tem zagotovo pomagale škarje, ampak kako, povejte spodnja navodila.


Navodila za uporabo škarij:
 • Zaženite program (če ne veste, kje, potem takoj pojdite na točko, kjer najdemo aplikacijo med drugimi programi v "Start"), potem pred vami Pojavilo se bo ozko okno.
 • Kliknite ikono "Ustvari", kliknite na zaslon in povlecite navzdol pod kotom, nato spustite. Slike bodo znova obarvane, v pogovornem oknu pa bodo škarje že odrezane.
 • Kliknite disketo, če jo želite shraniti v računalnik ali na list, če želite sliko kopirati v odložišče.
 • Karakteristike škarij

  Kot smo že omenili, ima škarje Windows zelo omejen nabor orodij, vendar morate še vedno poznati nekatere podrobnosti, ki jih potrebujete za uporabo te standardne aplikacije bolj ali manj profesionalno. Vendar pa je program zelo enostaven za uporabo, tako da, če ste izkušen uporabnik, lahko greste na naslednji odstavek članka.
  Zbirka orodij:
 • Ustvari. Ta gumb je odgovoren za ustvarjanje posnetka zaslona, ​​zgoraj je bilo že povedano, kako deluje.
 • Način. Deluje v parih z "Ustvari", če kliknete na trikotnik navzdol, potem lahko izberete enega od načinov ustvarjanja posnetka zaslona, ​​standardni način "Naključno".
 • Zadrži. Kot nafotoaparat ustvari zakasnitev pred posnetkom zaslona.
 • Shrani. Slika je shranjena na mediju.
 • Kopiraj. Slika se pretvori v obliko besedila, nato pa se vstavi v medpomnilnik in nato raztovori na kateri koli kraj, ki je primeren za vas.
 • Pošlji fragment. Pošlje slike po e-pošti.
 • Pero. Običajna krtača, obstaja več možnosti uglaševanja, če kliknete trikotnik navzdol.
 • Oznaka. Enako kot pero ima samo veliko večjo stopnjo preglednosti. Uporablja se za podčrtavanje besed.
 • Eraser. Zamenjajte pero ali marker.
 • Kot lahko vidite, orodje za škarje Windows 7 ne sija veliko funkcionalnost, na primer, ob video, itd Vendar je vse jasno in preprosto. Ta različica je bila opisana za Windows 7, saj to orodje ni spremenilo svoje funkcionalnosti že več kot 10 let, celo oblikovanje je ostalo nespremenjeno.

  Kje so škarje v Windows 10?

  Ta operacijski sistem izvaja precej hitro iskanje aplikacij, nameščenih na računalniku, tako da ga lahko uporabite, če želite izvedeti točno lokacijo tega orodja, potem v naslednjem odstavku to naredite kot primer sistema Windows 7.
 • V spodnjem levem kotu opravilne vrstice bo "Povečevalnik", kliknite nanj.
 • Vnesite "Škarje".
 • Prvi bo potreboval aplikacijo, kliknite nanj in uporabite škarje Windows.
 • Tudi če te ikone v opravilni vrstici iz nekega razloga nimate, lahko preprosto odprete meni Start in vnesete ime želene aplikacije.

  Kje so škarje v operacijskem sistemu Windows 7?

  Za razliko od 10 v tej različici, iskanje po več krivuljah,toda nič nam ne bo preprečilo, ker je tukaj meni "Start" izveden natančneje (subjektivno). Kliknite nanjo in izberite Vsi programi. Ok, zdaj jo morate spustiti do mesta, kjer bo "Standard". Ena od prvih aplikacij in škarij.

  Na koncu

  Upamo, da boste po branju tega članka razumeli, kako uporabljati škarje Windows, saj vam lahko to orodje prihrani več kot enkrat. Priporočamo tudi, da se spet vrnete v mapo "Standard" in si tam ogledate vse aplikacije, saj so nekatere od njih zelo uporabne v vsakdanjem življenju.

  Sorodne publikacije