Stalker stric Yar: gostje, zanimiva dejstva.

Eden izmed redkih znakov, ki jih najdemo v Čistem nebu, kakor tudi klic Pripyata, je zalezovalec, ki mu je poimenovan stric Yar. Komunikacija z njim lahko prinese zelo zanimivo sadje, zato ga ne smemo prezreti. Pogovorimo se o tem znaku podrobneje.

Kje je mogoče najti

Prvič se je v igri "STALKER: Clean Sky" pojavil stalker Stric Yar. Kot član skupine "Freedom" opravlja naloge tehnika. In zelo dobro se spopada s svojim poslom. Z obiskom njegovega hangarja lahko Scar dobi nasvete o tem, kako izboljšati orožje, in naročiti spremembo ostrostrelske puške. Hkrati pa lahko kot radovedna in družabna oseba pove veliko o lastnostih različnih artefaktov.
V "Klicu Pripyata" se je zalezovalec preselil na postajo "Yaniv" - nahaja se na polovici, ki jo nadzira skupina "Svoboda". Na prvem srečanju obravnava protagonista Majorja Degtyaryova s ​​kozarcem rese in hkrati prosi za pomoč - ni treba zavračati.


Katere naloge

V "Čistem nebu" stric Yar nalaga, da najde 3 pogone s pomembnimi informacijami. Je del prizadevanj za iskanje izboljšav za iskanje orožja z izboljšanimi informacijami o orožju. Junak članka je strokovnjak za strelske puške. Za izvedbo lahko dobite koordinate dveh predpomnilnikov in dostojno denarno nagrado. Če se ponoči pogovorite z zalezovalcem (po 2300), bo iskal manjkajočega prijatelja. Po končanem opravilu Scram dobi 2000 rubljev. V "Klic"Prypyat "Stric Yar prosi za pomoč - želi ubiti pet plačancev, katerih pogovor je slučajno slišal. Če mu pomagate ubiti celotno moštvo, lahko dobite ne samo 6.000 rubljev, temveč koordinate bogatega grobišča.


Težko je opraviti to nalogo, če je v arzenalu močna puška ostrostrelca. Ustreli sovražnika lahko iz dostojne razdalje, sedel na strehi podstrešja. Zato tudi dejstvo, da ima sovražnik številčno prednost, dobro oborožitev in oklep (dva oblečena v eksoskelet) ne povzroča resnih težav.

Zanimive lastnosti

V drugem delu trilogije stric Yar govori ukrajinsko. In v tretjem - čisto ruski. Le občasno lahko opazite rahel naglas. Če bo v vasi, ki bo zalezovalka izbrala kraj za uničenje odreda plačancev, začela streljati v zombi, se bo prepiral, potem pa bo pomagal sestreliti. Čeprav med zasedanjem pri Janovu, zalezovalec ne želi spremljati Degtyareva v Pripyat, bo kmalu tam - pomagal bo dirigentu Gariku. Stric Yar lahko popravlja orožje in zdravi brezplačno.

Sorodne publikacije