Kateri procesor je potreben za GTX 1050 Ti? Značilnosti, funkcije in priporočila

Ta material bo namenjen ne le temu, kaj je procesor potreben za GTX 1050 Ti iz NVidie, temveč tudi tehnične lastnosti slednjega. Upoštevane bodo tudi najbolj optimalne konfiguracije za njegovo uporabo in rezultate testov. In tako za različne sintetične pripomočke kot za resnične sodobne igre.

Pozicioniranje

Grafični adapterji NVidia v 1000. razdelitvi so bili razdeljeni na naslednji način:
 • V začetni segment so vključene naprave GTX 1050 in GTX 1050 Ti. Tako prva kot druga grafična kartica imata skromne značilnosti (s tehničnega vidika). Seveda je stopnja uspešnosti, ki jo imajo, primerna. Ampak to je dovolj, da reši skoraj vsako nalogo, čeprav z najbolj optimalnimi parametri in visoko hitrostjo. Vendar je njihova vrednost primerna. Že eno takšno pozicioniranje s strani proizvajalca vam omogoča, da se odločite, kateri procesor boste izbrali za nVidia GeForce GTX 1050, ampak o vsem, kar je v redu.


 • Modeli GTX 1060 in GTX 1070 sta v povprečju v tržnem segmentu grafičnih pospeševalnikov. Izboljšan vrstni red karakterizacij omogoča takšnim napravam, da rešijo vse dejanske naloge. Toda stroški za njih bistveno poveča.
 • Devet naprav visoke ravni zavzema GTX 1080 in GTX 1080 Ti. Vsak tak pospeševalnik zagotavlja izjemno visoko raven učinkovitosti, vendar je njegova cena primerna.
 • ZakajAli je pomembno ohraniti procesor - ravnotežje grafične kartice?

  Zelo pomembno je ohraniti ravnotežje produktivnosti v računalniškem sistemu. Vsi njegovi sestavni deli se morajo skladno dopolnjevati. Na primer, CPU in grafična kartica morata imeti enako raven zmogljivosti. Če bo grafični pospeševalnik imel večjo zmogljivost kot procesor, potem računalniški viri GPU ne bodo v celoti preneseni in CPU bo deloval na meji svojih zmogljivosti. Slednje bo sčasoma pripeljalo do pomanjkanja čipa pred časom. Zato je vprašanje: "Kateri procesor je potreben za GTX 1050 Ti? "res zelo pomembno. Torej se bo zgodilo stanje, če bo računalniški sistem vključeval zelo produktivni procesor, grafični pospeševalnik pa bo zagotovil samo začetno raven zmogljivosti. V bistvu, v prvem primeru in v drugem računalniku bodo obravnavani


  Osnovni parametri

  Pred določitvijo, kaj je potrebno za GTX 1050 Ti, dajemo glavne značilnosti slednjega. Kodiranje tega čipa je GP 107 in temelji na arhitekturi Pascal, izdelani s tehnologijo 14 Nm, število tranzistorskih elementov pa je bilo le 3.300 milijonov, frekvenca GPU čipov pa je bila od 1290 do 1392 MHz (ta vrednost se dinamično prilagodi glede na stopnjo Zapletenost izvedene programske kode.) Število računalniških enot je 768 enot, moduli TMU so 48 in bitniški procesorji -32. Frekvenca pomnilniških čipov je 7008 MHz. RAM v takih napravah je 128 bitov, njegov standard pa je GDDR 5. Video vmesnik je 4 GB. Pasovno širino RAM-a je proizvajalec razglasil pri 112 Gb /s. Obstaja tudi mlajši model. Njegova razlika je, da velikost OPERATIVNI pomnilnik - 2 GB, čip frekvenca povečala na 1354 - 1455, vendar je število tok procesorji zmanjša na 640 in TMU - do 40. Takšni pospeševalniki imajo oznako GTX 1050 brez predpone Ti.

  Priporočeni modeli procesorjev Intel

  Testiranje indeksa GeForce GTX 1050 Ti in GeForce GTX 1050 kaže, da je najbolje, da uporabite čipe modelov Core i3 ali i5 skupaj z njimi. V vsakem takem čipu, vsaj 4 bloke programske opreme za obdelavo na logični ravni. Ta seznam lahko dopolni serija PROCESORJEV linije Pentium, vendar le 7 generacij. Imajo tudi 4 logične skupine obdelave programske kode. V najzahtevnejših igračah bo ta kombinacija zagotovila udobno igranje v načinu HD in slik srednje kakovosti. Tudi v tem primeru bo število sličic v sekundi v razponu od 30 do 40. To vključuje FarCry, Battlefield ali Crisis. Če je aplikacija vmesna in manj zahtevna za strojno opremo, lahko format slike povečate na Full HD, kakovost slike pa je največja. Ta skupina programov je mogoče pripisati npr.

  Možne alternative za CPU iz AMD

  Sedaj je treba v AMD prinesiti možne čipe za GeForce GTX 1050 Ti. Kateri procesor je potreben od tega proizvajalca, daali se šteje, da je pospeševalnik skladen v računalniku? Ta skupina CPU-jev lahko vključuje Ryzen 3 ali Ryzen 5. Vsak od teh procesorjev lahko v celoti razkrije specifikacije in zmožnosti pretvornika.

  Računalniški sistemi z možnostjo posodobitve

  Poleg tega je treba opozoriti na modele procesorjev, v katerih je raven zmogljivosti višja kot pri obravnavani video kartici. V to skupino spadajo Corei čipi modelov i7 in AMD Ryzen 7. Seveda pa jih lahko uporabljamo tudi v povezavi s takim pospeševalnikom, toda tukaj njegova zmogljivost ne bo omogočila odkriti potencial CPU-ja. Zato je ta konfiguracija namenjena nadaljnji nadgradnji z nadomestno grafično kartico. Pri takih čipih je priporočljivo uporabiti najmanj GTX 1060 ali več produktivnih pospeševalnikov.

  Rezultati v realnih aplikacijah

  Zdaj izberite procesor za igre v FHD-ju z GeForce 1050 s predpono Ti in podajte prave teste. Njegov model je serija 6100 i3. Ta čip pripada 6. generaciji procesorjev v arhitekturi Core. Sestavljen je iz 2 realnih grozdov in 4 logičnih. Njegova taktna frekvenca je 37 GHz. V Battlefiel 1 vam ta vrsta postavitve računalniškega sistema omogoča 30 do 40 sličic na sekundo pri polni ločljivosti visoke ločljivosti in izjemno kakovostnih slikah. Če format slike znižate na HD, lahko računate na 60 - 70 fps. V igri "Saint-Kathman" v prvem načinu bo število sličic v sekundi 30-40 z možnim zmanjšanjem na 24. To ni dovolj za udobno raven igranja. V drugem načinu se te vrednosti povečajo na 40 - 50 fps, kar bo zagotovilo, da je že precej sprejemljivoigranja

  Stroški. Mnenja

  Trenutno za 9000 - 10.000 rubljev lahko kupite izdelek, ki smo ga pregledali. V prvem primeru bo pospeševalnik deloval v nominalnem načinu z osnovno zmogljivostjo. Če ste vilice na 10.000 rubljev, potem lahko kupite bolj overclocked grafično kartico z višjo hitrostjo dela. Na primer, lahko vozite pospeševalnik z Gaming predpono serije MSI GTX 1050 Ti. Kateri procesor je potreben v tem primeru? Kot kažejo izkušnje, so boljši i5 ali Ryzen 5. Imajo večjo zmogljivost, kar bo razkrilo potencial video adapterja.

  Zaključek

  Kot del tega gradiva, ne le priporočila za to, kar je potrebno za GTX 1050 Ti, temveč tudi resnične rezultate v različnih testih. Vse to nam omogoča, da napoteni adapter napotimo na igralne naprave vstopne ravni. Najbolj optimalna kombinacija z njo bo izgledala kot serija Pentium (samo 7 generacij), i3 ali i5 od Intelovih in Ryzen 3 ali Ryzen 5 iz AMD, sicer bo računalniški sistem že neuravnotežen.

  Sorodne publikacije