Kako uporabljati CrystalDiskInfo za diagnosticiranje trdega diska?

Inženiring tudi trpi zaradi bolezni, obrabe v procesu izkoriščanja in višje sile v obliki skodelice čaja, ki se vrže na tipkovnico, nato pa pride oseba na pomoč. Seveda ni mogoče predvideti vsega, lastnik pa je še vedno v položaju, da optimizira programsko opremo in zaščiti računalnik pred virusi. Kako uporabljati program CrystalDiskInfo, ki se uporablja za zaščito vašega računalnika? O tem bomo govorili v članku.

Splošne informacije

CrystalDiskInfo za Windows, ki je brezplačno distribuiran, je eno od najbolj znanih orodij za nadzor stanja trdih diskov. Programsko opremo uporabljajo tako začetniki kot izkušeni strokovnjaki. Vse zato, ker CrystalDiskInfo ni le priročno, ampak tudi vizualno orodje z veliko možnostmi. Neizkušen uporabnik lahko s pomočjo pomaga nadzorovati stanje trdega diska, programer pa najde ocene diska za številne parametre.


Programska oprema določa tehnično stanje trdega diska računalnika, prikazuje temperaturo na zaslonu, določa raven SMART. zadovoljivo - rumeno, slabo - rdeče, neznano - sivo), dodeljeno s cvetjem. Toda kako uporabljati CrystalDiskInfo?

Programske funkcije

Program CrystalDiskInfo označuje funkcije, ki lahko vplivajo na okvaro strojne opreme, kar vam omogoča uporabo potrebnih predpogojev.ukrepati CrystalDiskInfo redno spremlja in preverja različne informacijske medije, vključno z nadzorovanjem trdih diskov in pogonov SSD. Ta pripomoček skenira veliko število diskovnih metrik s tehnologijo S. M. A. T., jih analizira in prikaže na zaslonu na jasen način.


Kje in kako prenesti?

Kako uporabljati CrystalDiskInfo? Kje prenesti in kako namestiti programsko opremo v računalnik? Program lahko brezplačno prenesete na uradno spletno stran podjetja, ki je razvilo orodje za nadzor statusa trdih diskov, popolnoma brezplačno. Razvijalci tudi podrobno in v preprostem jeziku pojasnjujejo, kako uporabljati CrystalDiskInfo. Programsko opremo lahko prenesete v več jezikih, vključno z rusko različico, ki je na voljo. Na strani za prenos lahko izbirate med več različicami programa: obstaja navadna različica in Shizuku Edition. Shizuku Edition ponuja več tem za vizualizacijo, med katerimi lahko izbirate. Izvorno kodo orodja lahko prenesete tudi v računalnik, vendar je primerna samo za napredne uporabnike, ki jih program zanima s tehničnega ali strokovnega vidika. Standardni program in Shizuku izdaja arhiv nalagata.
Najnovejša različica programa je brezplačen za prenos 4. avgusta letos.

Namestitev programa

Kako uporabljati CrystalDiskInfo? Prenosno različico lahko uporabite takoj, ko je prenos končan: morate samo odpreti zip datoteke v kateri koli mapi in odpreti datoteko (DiskInfo32.exe za 32-bitne datoteke)operacijskega sistema ali DiskInfo64.exe za 64-bitno). Če je bil uporabljen namestitveni program exe, ga namestite v skladu s preprostimi programskimi navodili, navedenimi v programu ReadMe.

Metodologija S. M. A. R. T.

Testiranje stanja trdega diska se izvaja s posebno tehnologijo Tehnologija samonadzora, analize in poročanja, ki v ruščini pomeni "tehnologijo samokontrole, analize in poročanja". Torej, kot nakazuje ime, je vloga programa S. M. A. R. T. pri preučevanju stanja diska in posredovanju informacij o okvarah, s katerimi se lahko uporabnik srečuje v bližnji prihodnosti.
Sistem preveri veliko število različnih funkcij in s kombiniranjem kazalnikov opravi splošno oceno stanja trdega diska. Lastniku računalnika ni treba obravnavati vseh spremenljivk, saj tehnologija S. M. A. R. T. samostojno analizira podatke in se jasno prikaže na zaslonu.

Programski vmesnik

Po namestitvi in ​​zagonu programa se odpre delovni prostor. Vmesnik orodja je intuitiven. Delovno okno programa lahko razdelimo na pet področij:
 • Območje za izbiro diska. Na tem mestu so prikazani vsi mediji, ki jih je programska oprema zaznala v napravi. Prikazane so informacije o njihovem splošnem stanju in nekaterih značilnostih.
 • Glavne značilnosti plošče. Tukaj so prikazane nekatere možnosti diska: različica vdelane programske opreme, serijska številka, različica vmesnika, hitrost prenosa materiala in hitrost vrtenja (samo HDD), število vključkov in skupni delovni čas.
 • Kratek povzetek stanja diska. Na tem področju bo stanje zaznamovano z eno od barv - od modre do sive. Poleg tega lahko v tem delu okna programa vidite temperaturo diska. Delovna temperatura se bo izkazala tudi na modrem ozadju in nevarna - na rdeči. Hkrati pa to stanje nenehno analizira CrystalDiskInfo. Strah je objavljen takoj. Visoka temperatura bo verjetno povzročila hudo poškodbo trdega diska, zato morate v takih primerih čim prej razumeti in odpraviti vzrok pregrevanja. Izkušeni programerji lahko samostojno razstavijo opremo in temeljito očistijo prezračevalne konstrukcije od prahu, vendar je novega bolje kontaktirati s specializiranim centrom.
 • Največji del programskega okna so materiali S. M. A. R. T. Tukaj so podrobnosti o parametrih, ki jih je preizkusila ta tehnologija.
 • Parametri parametrov S. M. A. R. T. Za njih so značilne enake barve kot splošni položaj ali temperatura. S premikanjem kurzorja miške se prikaže poziv s podrobnimi podatki o vzrokih invalidnosti.

 • Preverjanje stanja tehnike

  Če se izvaja CrystalDiskInfo, kako ga uporabljati? V pomanjkanju naprednih uporabnikov narašča tesnoba. Za strokovnjake pa je program široko področje za študij. Za najučinkovitejšo uporabo CrystalDiskInfo morate nenehno podpirati prerazporejene sektorje na trdem disku z obdelavo CrystalDiskInfo. SpoznajteTo je zelo preprosto: aktivirati morate program "Service - AutoPlay", program pa bo samodejno naložil element elementa, ko bo operacijski sistem vklopljen, in "Service - Launch Agent" bo postavil ikone programa, kar vam bo omogočilo, da si kadar koli ogledate temperaturo diska v tem trenutku. Poleg tega lahko nastavite takojšnje opozorilo za nevarno stanje diska. Orodje deluje z zvočnimi sporočili, e-poštnimi sporočili in lahko analizira dnevnik dogodkov.

  Preusmerjeni sektorji

  Končno je nameščen in zagnan program CrystalDiskInfo. "Ponovno dodeljeni sektorji" - to je napis na zaslonu monitorja. Kaj je to? Ponovno dodeljeni so imenovani sektorji zrušitve, ki so bili odkriti na površini diska. Informacije s teh strani se kopirajo v rezervno območje. Niso še poškodovani, vendar njihovo veliko število upočasni delovanje trdega diska. Nepričakovan pojav velikega števila takih sektorjev lahko nakazuje varnostno težavo s pogonom. Škoda nakazuje, da trdi disk nekoliko izgublja svoj vir - še ni kritičen, vendar je še vedno bolje, da podatke kopirate na zunanjo napravo za shranjevanje. Trdi disk bo očitno delal za omejen čas - morda mesec, morda celo leto. V vsakem primeru morate varnostno kopirati podatke na zunanji medij.

  Nestabilni sektorji

  Še naprej preučujemo, kako uporabljati CrystalDiskInfo. Nestabilni sektorji se nahajajo v pomembnem številu? Trdi diski s trdim diskom - varni in trajni mehanizmi,vendar se tudi zlomijo. Sčasoma se izognejo. Na disku se pojavijo prizadeta območja. Običajno jih najdemo pri proučevanju diskovnih programov, kot je CrystalDiskInfo.
  Najpogosteje se pojavijo prav zaradi zrušitev ali nepričakovanih zaustavitev računalnika. Če obstaja težava pri nadzoru sektorja v krmilniku, ga označuje kot nestabilno. Če se napake ponovijo, krmilnik proizvaja sektorsko popravilo. Pojav takšnih težav - to ni razlog za popravilo, vendar je treba disk še vedno spremljati. Čeprav je prišlo do primerov, ko so informacije o diskih brez težav brale v 1000 ali več nestabilnih sektorjih. Če pa se težave še poslabšajo, morate varnostno kopirati prejete datoteke. Če CrystalDiskInfo pokaže, da ne obstajajo samo nestabilni sektorji, ampak resna škoda, potem seveda morate aktivno ukrepati. Kot rezultat, je treba opozoriti, da je ta pripomoček zelo potreben za skoraj vse lastnike računalnikov, saj je "zdravje" trdega diska odvisno od učinkovitosti naprave kot celote. In ne gre za varčevanje z informacijami.

  Sorodne publikacije