Kontroler, "Stalker". Nasveti in triki za nadzor krmilnikov iger Stalker

Svet stalkerjev je raznolik in neverjeten, saj ima veliko število različnih bitij, od katerih so mnoga postala produkti genetskih poskusov ali izpostavljenosti sevanju v coni. Vsako osebo lahko urite na uro, ker so vsi zelo zanimivi. Imajo svoje značilnosti, svojo zgodovino, vendar je treba omeniti, da se bodo do vas obnašali skoraj vedno agresivno. Zato morate razumeti, kako ravnati z enim ali drugim nasprotnikom v igri Stalker. Controller je eden najbolj nevarnih nasprotnikov, ki vas lahko spozna. V skladu s tem boste v tem članku našli vse potrebne informacije o tem, kako ga lahko najbolje obvladujete, kot tudi zanimiva dejstva, ki jih Stalker razlikuje v ozadju drugih podobnih projektov. Vse, kar je tukaj, je premišljeno in izpeljano, zato vas bo zanimalo, kaj predstavlja krmilnik. "Stalker" je projekt, v katerem morate preučiti vse svoje nasprotnike, da bi imeli priložnost za uspeh, upravitelj pa je tistim, ki vam posebno pozornost namenjajo.


Kdo je to?

V igri Stalker je krmilnik mutant, ki ga lahko srečate v Coni. Kot je bilo že povedano, je to eden najbolj nevarnih mutantov in kmalu boste izvedeli zakaj. Zato je bil upravljavec ustvarjen v okviru vojaških genetskih poskusov, katerih namen je bil ustvariti vojake, ki bi lahko nadzorovali um sovražnika. S tem so bili obdarjenipsi-sposobnosti, vendar poskus ni uspel. Mutirani in pohabljeni kontrolorji so se naselili v coni, kjer so postali eno najnevarnejših bitij.


Živijo predvsem v ječeh in predorih, najdemo pa jih lahko v zapuščenih vojaških laboratorijih, kjer so bili ustvarjeni. V zvezi s telepatskimi sposobnostmi, ki so jim bile dodeljene med poskusi, so bile zelo močne, zato lahko upravljavec mirno podjarmi voljo skoraj vsake osebe ali mutanta, in če želi, lahko povzroči nepopravljivo škodo možganom. Vendar pa ima eno lastnost - mora videti svojo žrtev, da bi lahko mentalno vplival nanj, zato se bo vedno poskušal premakniti na tak način, da vas bo videl. To je prva stvar, ki jo morate uporabiti, če naletite na tega mutanta, vendar je vse v redu. Obstaja veliko podatkov, ki jih morate vedeti o nasprotniku, kot je krmilnik. "Stalker" je igra, v kateri morate analizirati vse sovražnike, da bi se izogibali živim v spopadu.

Napad upravljavca

Upravljavec se pojavi v vseh delih igre, tudi v delu "Stalker: The Shadow of Chernobyl". Zato morate vedeti vse o tem mutantu od začetka, da ste pripravljeni na prvo srečanje. In prva stvar, ki jo je treba razstaviti, so njegovi napadi. Krmilnik napade neposredne psi-poteze ogromne moči, ki poškodujejo možgane. Po več takih napadih se nasprotnik krmilnika zazminira in padepod njegovim nadzorom. Če se ta mutant nahaja zraven vas, bo vaš zaslon začel sijati modro, tako kot pri halucinacijah, opazili boste tudi zvonjenje v ušesih in rahlo nihanje, ki ga povzroča psihotropni pritisk.
Učinki bodo precej slabši, če boste pod vplivom upravljavca, tako da nima smisla poskušati ga ustreliti v glavo, če ste že padli v njegov vpliv. Samo streljati na poraz, vendar je najbolje, da uporabite druge pristope: odstranite ga z dolge razdalje, kjer ga vaš vpliv še vedno ne doseže, ga vrzite z granatami za rogom in ga z nožem potegnite do bližnje razdalje. Vse te taktike delujejo kot del "Stalkerja: Senca Chornobila", kot tudi v drugih delih igre, vendar bodo podrobneje opisane kasneje.

Videz

Kot ste se že naučili, se ta mutant nahaja v vseh delih igre, kot tudi dodatki in modali, kot je "Stalker: The Golden Ball". Krmilnik je zelo nevaren, zato morate vedeti ne samo o njegovih napadih, ampak tudi o tem, kako izgleda. Nevarnost se povečuje zaradi dejstva, da je podobna človeškemu bitju (navsezadnje je bil tisti, ki ga je mutiral). Če pa pogledate okoli, boste opazili nekaj živahnih razlik. Prvič, glava kontrolorja je postala večja in je bila poškodovana zaradi sevanja. Drugič, enako lahko rečemo o njegovih rokah in nogah. To je vredno pozoren na dejstvo, da ima visoko inteligenco in deluje zelo previdno. Kar zadeva sposobnost komuniciranja, krmilnik ne more uporabiti človeškega govora povzročenih deformacijmutacije, vendar lahko po želji telepatsko komunicira.

Kaj se boji?

Torej ste srečali mutantskega telepata. Kaj naj storite z njim? Najprej bodite pozorni na njegove prednosti, da se skušate izogniti njenim napadom in se z njim učinkovito spopasti. Najprej se spomnite, da je zelo uspešen, tako da ga ne morete ubiti z enim samim strelom ali strelom. Drugič, njegovi psi-napadi so zelo učinkoviti, zato poskusite, da ne padejo pod njegove telepatske udarce. Ne pozabite, da ne boste mogli uporabljati orožja za nekaj časa, potem ko ga je napadel napadalec. Tretjič, če imate visoko stopnjo kompleksnosti, je neusmerjeno psevdo-sevanje okoli krmilnika, ki povzroča resno škodo.
O njegovih značilnostih v igri "Call of Pripyat" je treba posebej omeniti, ker če dobite psi-naboj krmilnika, boste izgubili orientacijski čas v prostoru in lahko spustite tudi orožje, ki ga imate v rokah. Kot lahko vidite, je v igri "Stalker: Call of Pripyat" krmilnik še bolj nevaren kot v drugih delih. No, seveda, ne za sekundo, ne smemo pozabiti, da je to eden najbolj čudovitih mutantov v igri. Vendar ima ne le močne, ampak tudi slabosti.

Slabosti

Najpomembnejša šibka točka, ki jo morate vedno uporabiti, je, da vas upravitelj ne more napadati brez vizualnega stika. Ni dovolj, da se samo obrnemo, temveč popolnoma izginemo iz vidnega polja mutanta. Drugič, treba je omenitipremikanje regulatorja nizke hitrosti. Tretjič, na kratkih razdaljah izgubi sposobnost za vodenje duševnih napadov in vpleten v boj proti blizu, kjer je veliko lažje premagati. Prav tako morate biti pozorni na dejstvo, da je razdalja gledanja krmilnika precej majhna. Ker večino svojega življenja preživi v tunelih pod zemljo, te morda ne bo opazil, če se boš prikradel iz hrbta.

Slabosti v igri "Chornobylska senca"

Omeniti je treba posebej o Chornobylovi senci, saj je v tem delu lažje upravljati s krmilnikom kot v drugih delih. Na primer, v tej igri mutant ne more napadati z vašimi rokami, tako da ga lahko enostavno razrežete z nožem, ne da bi porabili kartuše. Tudi njegovo psihično sevanje v tem delu igre je šibkejše kot v drugih. Poleg tega je mutant v tej igri veliko bolj občutljiv na eksplozive. Lahko propade z enim samim strelom raketnega granata in iz dveh uspešnih metov granat, medtem ko boste v drugih igrah potrebovali vsaj dva neposredna udarca iz lansirnega granata ali tri do štiri uspešne meta ročnih granat, da bi ubili upravljavca.

Kako se boriti?

Zdaj veste, kako izgleda krmilnik v Stalkerju, ki ima svoje napade in funkcije. Lahko ugotoviš, kako se z njo spopasti. V vseh delih igre, vključno z delom "Stalker: Clean Sky", je krmilnik ranljiv na bližnji razdalji. Zato jo morate dvigniti na razdaljo od enega do dveh metrov, potem pa vas bo začel napadati z rokami in z njimi se boste lahko spopadali brez težav.

Drugi pristopi

Prav tako, kot smo že omenili zgoraj, ga poskusite odstraniti od daleč, če ga lahko vidite, medtem ko ste zunaj področja njegove luskavice. No, končno, lahko se skrijete za rogovi in ​​v njem vržete granate, saj so zelo ranljivi za njih in zavetje vam bo pomagalo, da se branite pred neposrednimi psevdo-napadi.

Sorodne publikacije