Isuzu Axiom: Pregled funkcij

Prvi koncept, ki je omogočil razumevanje, kako bi izgledal model SUV Axiom, je bil predstavljen Isuzu v Tokiu leta 1997. Predstavljen je bil pod imenom Zaccar. Omeniti je treba, da je na daljavo spominjal na možnost, ki je bila pozneje uvedena v serijski proizvodnji. Dve leti kasneje je proizvajalec naredil spremembe in izboljšal avto. Ta model z delovnim indeksom ZXS je bil čim bližje originalu. Isuzu Axiom - srednje velika SUV. V ameriški tovarni, ki je v lasti Isuzu in Subaru. Predstavitev novega modela je potekala leta 2001. Takoj po prvem nastopu se je začela serijska proizvodnja. Avto je bil dostavljen samo na trge Kostarike in ZDA. V Rusiji ta model ni bil uradno prodan. Proizvodnja Isuzu Axiom je bila zaključena leta 2004. V tem trenutku je bil obrat pod popolnim nadzorom podjetja Subaru.


Dimenzije

Kot smo že omenili, je Axiom srednje velik petvratni SUV. Prejšnji avtomobili tega proizvajalca so bili precej dimenzionalni s trajnim delovanjem in visoko prepustnostjo. Toda v novem modelu je bil poudarek na okretnosti in dobrem upravljanju. Svoje lastnosti prikazuje na enakih avtocestah. Vendar to ne pomeni, da se Isuzu Axiom ne bo spopadel z luknjami ali da bo nihal na premazu. Te ovire je zlahka premagal zaradi čiščenja v 200 mm in medosno razdaljo, katere velikost je 2703 mm. Glede na dimenzije, dolžina karoserije - 4638 mm, višina - 1707 mm, širina - 1796 mm. ZaTa model ni posebej lahek. Teža doseže skoraj 2 toni, obstajajo modifikacije in vžigalniki, njihova teža - 1820 kg

Izuzu Axiom: Specifikacije

Avto je vozil samo z enim tipom motorja. To je atmosferska pogonska enota s šestimi valji in prostornino 35 litrov. Opremljena s porazdeljeno tehnologijo vbrizgavanja. Navor - 312 Nm. Medtem ko motor ni bil nadgrajen, je njegova moč znašala 233 litrov. z Po uvedbi novih tehnologij se je moč trakcije povečala na 253 KM. Tudi spremembe so vplivale na navor. Indeks se je dvignil na 333 Nm. Tip menjalnika, tako kot motor, ne bo mogel izbrati, saj je bil avtomobil dopolnjen s samo 4-pasovnim avtomatskim menjalnikom. Terenski avto temelji na trden okvir z osmimi deli. Električni agregat je nameščen na njem vzdolžno. Torzijsko vzmetenje neodvisnega tipa se nahaja spredaj, nerazrezan snop z vzmetno vzvodno enoto - od zadaj. Izboljšajo se lastnosti dvosmernih plinskih amortizerjev, ki se napajajo iz terenskega vozila in ki se odlično obnašajo v vseh pogojih vožnje.

Isuzu Axiom: pregledi

Kakšen vtis je imel ta avto na voznike? Na žalost so bili v njem minusi, zato so pluse. Slednje vključujejo:
  • Privlačen izgled.
  • Zanesljivo in trajno telo.
  • Prostoren in udoben salon.
  • Zmogljiva tehnična oprema in dobra dinamika.
  • Dobra prehodnost.
  • Zadostno število možnosti.
  • Na žalost so pomanjkljivosti Isuzu Axioma številne kot koristi. Najprej so vozniki opozorili na nejasnovodljivost in neuravnoteženo delovanje. Tudi avtomobil porabi veliko goriva. Poleg tega je vzdrževanje vozila drago, vendar je tudi težko najti rezervne dele za to vozilo.

    Sorodne publikacije