Pametni telefon Alcatel One Touch Idol X: opis, značilnosti, pregledi

Mobilni telefoni, ki se prodajajo pod blagovno znamko Alcatel, že dolgo poznajo domačega kupca. V zadnjem času, v svoji postavitvi, obstajajo precej dostojne pametne telefone, ki lahko tekmujejo z napravami znanih proizvajalcev. Na primer, Alcatel One Touch Idol X. Ni skrivnost, da se kitajski TCL ukvarja z izdajo teh pripomočkov. Prednost tega ali pomanjkanje - vprašanje je sporno. Trenutno je veliko pametnih telefonov, izdelanih na Kitajskem, odlične uravnotežene naprave, ki delujejo na Androidu. Presenetljivo je, da lahko pripomočki tega proizvajalca mirno tekmujejo s takšnimi blagovnimi znamkami, kot so HTC, Sony, Samsung. Alcatel One Touch Idol X je prototip, ki je namenjen samo domačemu trgu. Kitajci ga prodajajo pod svojim imenom - TCL. Vendar pa bo v okviru tega člena se šteje različica naprave evropskega modela, ki je uradno prodaja v Rusiji.

Paket

Prvi vtis o pripomočku tvori njegovo embalažo. Tukaj proizvajalec ni škrt na oglaševanje. Na sprednji plošči škatle je pametni telefon v ugodnem kotu. Nad njim je ime modela. Seveda je proizvajalec omenil pripadnost blagovni znamki.

Pri obravnavi sklopa dodatkov kupec ne bo izpolnjeval nenavadnih predmetov. Trenutno vsi proizvajalci uporabljajo približno enako opremo. Alcatel One Touch Idol X ni izjema. Skupaj z napravo se prodajajo stereo slušalke za žično vrsto, omrežni adapter, kabel USB, baterija 2000 mga. Glede na te elemente lahko pazite, kaj soizpolnjujejo segment vstopne ravni. Seveda obstaja dokumentacija, v kateri bo uporabnik našel priročnik in garancijsko kartico. Tisti, ki so že kupili pametni telefon, so opazili, da proizvajalec ni zagotovil kritja v kompletu. Alcatel One Touch Idol X ima popolnoma plastično ohišje, zato je pridobitev zaščitne opreme zelo aktualna. Dokončen bonus je bila uporaba udarno odpornega stekla Dragontrail. Čeprav bo zaščitila zaslon, je še vedno priporočljivo uporabiti poseben film. V paketu ni vključen, zato ga je potrebno dodatno kupiti. V napravah z vgrajenim pomnilnikom 8 GB je na voljo režo za bliskovni pogon. Vendar pa zunanji pogon ni priložen telefonu.

Značilnosti oblikovanja

Alcatel One Touch Idol X izgleda navzven in navzven. Njegovo telo je sestavljeno iz ravnih jasnih črt s komaj zaobljenimi vogali. 80% prednje plošče je na zaslonu. Okvir okoli njega je precej ozek - 24 mm, edini v zgornjem in spodnjem delu pa so črne črte, ki služijo kot prostor za postavitev pomembnih elementov. Na primer, zaslon prednje kamere, standardna luknja zvočnika in senzorji so prikazani nad zaslonom. Na dnu so tri kontrolne tipke. So občutljivi. In kar je najpomembneje, razvijalci so uporabljali osvetlitev ozadja, zaradi česar so ključi tudi v temi prepoznati.

Na zadnjem pokrovu na vrhu je objektiv glavne kamere. Pod njo je enosmerna LED bliskavica. Izhodna mrežadinamika je prikazana v spodnjem desnem kotu. Kot smo že omenili, je ohišje Alcatel One Touch Idol X v celoti izdelano iz plastike. Zahvaljujoč temu je teža pripomočka dosegla le 130 g dimenzij 141x68x69 mm. Pri priključkih in mehanskih gumbih se nahajata na bočnih straneh in koncih. Vrata za priključitev kabla USB in mikrofona so od spodaj, priključek za priključitev slušalk ali zvočnikov pa od zgoraj. Priključek za zvok je standardni, za večino strojne opreme adapter ni potreben. Tipke za zaklepanje in glasnost so prikazane na desni strani.

Strojna "polnila"

Na kaj kupci namenjajo pozornost pri nakupu Alcatel One Touch Idol X? Specifikacije procesorjev. To merilo je zelo pomembno, saj je telefon neke vrste mini-računalnik. Naprava je opremljena s sodobnimi medijskimi standardi s čipom MediaTek. Temelji na štirih jedrih.
Osnovna arhitektura Cortex-A7 se uporablja za računalniške module. MT-6589T zagotavlja visoko zmogljivost, pri kateri se lahko jedro pospeši na 1500 MHz. Za danes v tem segmentu so takšni kazalniki precej visoki. Glede na to, da je bil ta pripomoček izdan leta 2013, se zlahka spopada z najtežjimi nalogami, tako da zažene aplikacije in igre, ki zahtevajo veliko virov. Vendar pa za zdaj edina stvar, ki je ne more storiti, je programska oprema, ki je namenjena 64-bitnim platformam. V tem pametnem telefonu je nabor čipov konfiguriran samo za 32-bitno računalništvo. Če kupec postavi nalogo kakovostnega prikaza videa, predvajanje glasbe,deskanje po internetu, potem so vsi popolnoma izvrąeni.


Grafični pospeševalnik

Enako pomemben kazalnik visoke funkcionalnosti pripomočka je grafična kartica. V tej napravi so razvijalci uporabljali model Power VR SGX544MP. Pred tremi leti se je lahko spopadla z vsako nalogo. Toda če gre za sodobne igre, ki zahtevajo visoko zmogljivost, grafični pospeševalnik ne bo dovolj za njihovo izvajanje. Po mnenju mnogih uporabnikov lahko sedaj grafična kartica zlahka reši večino nalog. Omejitve so omejene na igre, zato boste morali biti zadovoljni s programi na srednji ravni.

Pomnilnik

Med pregledovanjem Alcatel One Touch Idol X je nujno treba paziti na značilnosti spomina. Kljub temu, da obstaja več sprememb tega modela, so razvijalci uporabljali enako količino "RAM-ov". Je 2 GB. Sprva sistemski procesi trajajo približno 700 MB. Drugo skladišče lahko uporabite za delo z dodatno programsko opremo.
Kar zadeva integrirani pomnilnik, njegova sprememba z eno sedem kartico obsega 8 Gb. Razvijalci so zagotovili režo za pomnilniško kartico. Naprava podpira 32 GB flash pogonov. Modeli, ki delata z dvema SIM karticama, imata 16 gigabajtov vgrajenega pomnilnika. V tej spremembi zunanja reža za shranjevanje ni na voljo.

Značilnosti zaslona

Kakšna slika bo navdušila Alcatel One Touch Idol X? Zaslon je izdelan s sodobno OGS tehnologijo. Zahvaljujoč njeni slikiprikazana na zaslonu za največjo kakovost. Na vogalih ni nobenih trditev, saj se slika pri nagibanju za 180 stopinj praktično ne izkrivlja. Trenutno se taki zasloni redko pojavljajo na napravah srednjega razreda, da ne omenjamo segmenta proračuna. Glavni element pametnega telefona je njegov 5-palčni zaslon. Ločljivost zaslona je pomembna za ta dan. Tudi zdaj je malo pametnih telefonov, ki se lahko pohvali z indeksom 1920x1080 px. Za zaščito zaslona proizvajalec uporablja analogni Gorilla Glass - Dragontrail. To je zaščitno steklo, ki se ne boji udarcev in vzdrži mehanske obremenitve različnih nivojev. Prav tako je zadovoljstvo imeti oleofobično pokritost. Zaradi tega lastniki ne bodo morali nenehno boriti s prstnimi odtisi.

Alcatel One Touch Idol X: Značilnosti fotoaparatov

Gadget za idolske pripomočke Alcatel in vprašanje Optike nista pomembna. Glavna kamera je bila izdelana s sodobno tehnologijo. Osnova je določena 13-megapixel senzor. Na tem področju je vodilni proizvajalec. Gre za Sony. Večina kupcev se je že ukvarjala z njegovimi izdelki, pri čemer je ostala le pozitivna povratna informacija. Za izboljšanje kakovosti so bile uporabljene dodatne funkcije, kot sta bliskavica in samodejno ostrenje. Ta fotoaparat se lahko uporablja za snemanje video posnetkov. Hitrost sekunde ne presega 30 okvirjev. Največja ločljivost je 1080p. Pred sprednjo kamero ni bilo veliko zanimanja, saj je opremljen z matrico z 2 milijonoma slikovnih pik. Uporablja se lahko predvsem za video klice. Zakakovostna vrzel takšnega dovoljenja ni dovolj.

Specifikacije baterij

Vse zgoraj navedene značilnosti je mogoče pripisati le koristim. Vendar pa je vredno govoriti o slabostih Alcatel One Touch Idol X. Akumulator, ki ga namestijo razvijalci, ne bo zadovoljil lastnikov. Njegova zmogljivost s sodobnimi zahtevami je skromna - le 2000 mAh. Na njej temelji litij-ionska tehnologija. Če preučite zmogljivost baterije, ki jo je navedel proizvajalec, potem bo po njegovem mnenju pri delu z omrežji druge generacije naprava izpraznjena po 320 urah, in ko bo povezana s 3G, se bo čas zmanjšal za 80 ur. Uporabniki v svojih pregledih trdijo, da bo z največjim prihrankom pripomoček lahko delal do 2 dni. Če pa uporabljate polno funkcionalnost svoje naprave, bo življenjska doba baterije dovolj le za lahek dan. Vsem lastnikom svetujemo, da kupijo zunanjo baterijo. Zahvaljujoč njemu se lahko izognete situacijam, ko se baterija nepričakovano izprazni v najbolj neprimernem času. Pomembno je razumeti, da različni procesi funkcionalnosti porabijo različne količine energije na različne načine.

Komunikacije

Pametni telefon One Touch Idol X je opremljen z vsemi potrebnimi komunikacijami. Uporabniki imajo podporo Wi-Fi kot prednostni način za izmenjavo podatkov. USB kabel se uporablja za bančni prenos. Naprava ima priključek, ki omogoča ne samo polnjenje naprave, temveč tudi povezavo z računalniki, prenosnimi računalniki in drugo opremo. Brezžična tehnologija Bluetooth se uporablja za brezžično izmenjavo podatkov. Uporabite ga lahko tudiuporabiti posebno slušalko. Podpora za 3G zagotavlja ne le klice in pošiljanje sporočil, ampak internetno povezavo. V tem primeru, mobilni operaterji zagotavljajo hitrosti visoke kakovosti, kar lahko video klice Alcatel One Touch Idol X (kamere za ta namen oblikovan sprednji). Tudi telefon podpira standarda GSM. Namenjen je za hitro napravo za odkrivanje. In seveda, razvijalci je bilo mogoče povezati sistem žično zvočnikov. Za ta pripomoček je 35 mm vrata.

opreme

Kot platforma, razvijalci so uporabili najpogostejši operacijski sistem. Govorimo o Android. Kot je za različico, naprava deluje na precej zastarel - 4.2. Mnogi uporabniki pravijo, da prinaša nekaj neprijetnosti, kot so omejitve za nameščanje aplikacij. Ampak glede na to, je procesor 32-bitni sistem, potem je ta različica je dovolj za delovanje številnih programov neresursoyemnyh. Brez izjeme, lahko lastniki uporabljajo mednarodne socialnih omrežij, brez izjeme, vse Googlove storitve. Za dodatno posebno vsebino namenjen trgovini Igraj trga. Nadstropje proizvajalec operacijski sistem uporablja svoj lastniški membrano. Zagotavlja začetni nabor aplikacij - organizator, koledar, budilka, kalkulator, in še več. Za razširitev funkcionalnosti uporabnika gadget lahko vedno prenesete dodatne programske opreme iz interneta.

Reševanje

V skladuvečina uporabnikov se ta model ponaša z visoko stopnjo zanesljivosti. Če bi prišlo do okvar, potem je to zelo majhen odstotek. Pogosto so uporabniki izpostavljeni obešanju. V večini primerov je to nenavadno za Alcatel One Touch Idol X. Firmware izvirne različice, praviloma deluje brez napak. Vendar se še vedno pojavljajo posamezni primeri. Priporočamo vam, da se za nadgradnjo naprave obrnete na servisni center. Najbolj "napredni" to storijo sami. Vendar pa je treba razumeti, da lahko neodvisna sprememba firmwarea povzroči popoln neuspeh pripomočka. Taki ukrepi se zato izvajajo na lastno odgovornost.

Na kratko o ceni

Ker je ta model telefona že ukinjen, ga je mogoče kupiti samo iz zalog. Praviloma uporabniki izberejo spletne trgovine za ta namen. Nedvomno lahko naredijo zelo donosne nakupe. Vendar pa se strankam svetuje, da so zelo previdni, saj je Idol X zelo podoben Alcatel One Touch Idol X Mini. Imajo enako obliko, a najnovejša različica je nekoliko manjvredna po značilnostih in velikostih. To seveda vpliva na ceno. Polnopravni Idol X se je začel s ceno okoli 250 $ (14.000 rubljev). V treh letih so nove naprave »pametni telefon« premaknile na začetni segment. Vendar pa je težko reči, da Alcatel One Touch Idol X padel bistveno.Cena je zdaj približno 125-150 dolarjev (7000-9000 rubljev.). V primerjavi s konkurenti v tej cenovni kategoriji obstajajo naprave, ki imajo boljšo tehnično opremo, kot sta Sony in Xiaomi.

Mnenja

Že 3 leta se prodaja pametni telefon. Pregledi v tem času so bili večinoma le pozitivni. Večina kupcev praktično ni našla minusov v tej napravi. Nekritične pripombe so bile podane v odsotnosti možnosti združevanja stikov v imenik in majhnega nabora možnosti v meniju kamere. Če govorimo o drugih elementih, se vsi lastniki strinjajo, da je proizvajalec optimalno izbral komponente pripomočka.

Sorodne publikacije